Uutiset

Uutiset

Lue tuoreimmat uutiset ja ajankohtaiset tapahtumat liittyen SJK-junioreiden toimintaan.

Elias Lahti HSV:n kutsumana Hampurissa

Elias Lahti vietti viikon Hampurissa Hamburger SV:n kutsumana

SJK-junioreiden 2009 syntynyt maalivahti Elias Lahti vietti talvilomaviikon HSV:n vieraana. Päivät koostuivat seuran akatemiaan tutustumisesta, maalivahtivalmentajien kanssa harjoittelemisesta sekä joukkueharjoituksista U16-joukkueen kanssa. Lahti matkusti Hampuriin maanantaina ja palasi torstai-iltana kotiin. Harjoituksia oli maanantaista keskiviikkoon ja torstaina oli ohjelmassa palautekeskusteluja ja erilaisia tapaamisia sekä akatemian esittelyä.

”Viikko meni tosi hyvin. Seurassa oli todella ystävällinen ilmapiiri ja kaikki kävivät tervehtimässä, kun nähtiin. Harjoituksissa oli kova vaatimustaso ja ne oli hyvin suunniteltuja. Akatemiassa oli hienot tilat ja ruoka oli hyvää” kertoo Lahti kokemuksistaan.

”Tämä on erityisen hienoa, että pelaajamme huomataan myös maailmalla ja he pääsevät näyttämään taitojaan” kommentoi SJK-junioreiden urheilutoimenjohtaja Jyri Hietaharju.

Toinenkin käynti tulossa

Parin viikon päästä Lahti on kutsuttu vastaavalle harjoittelujaksolle Borussia Mönchengladbachiin. ”Odotan tietysti innolla sitäkin käyntiä. On mukava päästä näkemään saman tien toinenkin saksalainen akatemia, niin tietää millaisia ne ovat” Lahti toteaa.

Urheilutoimenjohtajan tilannekatsaus

Vuosi sitten meillä oli ensimmäinen sarjakausi, kun kaikki nuorisourheiluvaiheen ikäluokat saavuttivat paikkansa omissa liigoissaan. Käytännössä joukkueet pääsivät siis pelaamaan kovimmissa mahdollisissa sarjoissa ikäluokissaan. Ilokseni voin kertoa, että sama temppu toistettiin tällä alkaneella kaudella. Ikäluokat saavuttivat paikkansa joko viime kauden menestyksen perusteella, tai tämän talven aikana karsintasarjojen kautta. Näihin sarjoihin pääsemällä varmistamme pelaajillemme riittävän haastavien otteluiden pelaamisen kauden aikana. Onnittelut pelaajille ja joukkueiden taustoille. Liiga pohjoisen otteluiden lisäksi olemme tällä kaudella mukana Huuhkaja- ja Helmariliigoissa, joissa pelaamme myös maan kärkijoukkueita vastaan. Nämä tapahtumat toimivat oivana mittarina harjoiteltujen asioiden toteuttamiseen. Mainittakoon, että 2012 syntyneet pojat saavuttivat Huuhkajaliigan ylemmässä alkusarjassa mitalin. Alkusarjan pronssin myötä varmistui paikka joulukuussa pelattavaan kansainväliseen turnaukseen.

Seuran pelaajapolkuja on kehitetty jatkuvasti ja ne alkavat kestää vertailun kansallisesti. Pelaajilla on mahdollisuus sekä harrastaa että kilpailla monella tasolla seurassamme. Poikien puolella tekninen muutos pelaajapolulla tapahtui alkaneelle kaudelle, kun P17 joukkueen, tuttavallisemmin B-junnujen, toiminta siirtyi takaisin SJK-junioreiden hallintaan. B-junioreiden jälkeen pelaajapolku jatkuu SJK Akatemian joukkueissa miesten valtakunnallisissa sarjoissa, tai SJK-junioreiden puolella alueellisessa Nelosessa. T18 ikäluokka pelaa alkavalla kaudella myös kahta sarjaa, eli valtakunnallista tyttöjen Ykköstä ja alueellista Kakkosta. Nämä sarjat toimivat osaltaan ponnahduslautana naisten joukkueeseemme. Kuortaneen lukiossa ”jalkapallolinjalla” opiskelee ja valmentautuu tällä hetkellä jo kymmenen pelaajaa, jotka pelaavat tyttöjen tai naisten sarjoissa. Tavoitteemme on jatkuvasti kehittää tätä toimintaa ja mahdollistaa pelaajille oman huippunsa tavoittelu.

Yksilötasolla saavutimme uskomattoman hienoa menestystä kuluneen kauden aikana. Kirkkaimpina onnistumisina mainittakoon kasvattiemme Oskari Väistön valinta Palloliiton koko Läntisen alueen poikapelaajaksi, sekä viimeisimpänä Ilari Kangasniemen siirto Italian suurseura Inter Milaniin. Suuret onnittelut molemmille.

Seurassa on alkavalle kaudelle muutettu hieman valmentajien työnkuvia. Paavo Valakari on ottanut vastuun päätoimisesti naisten edustusjoukkueesta. Paavoa tukee valmennuksessa Jesse Koskela, joka toimii seurassa Talent-valmentajan roolissa tyttöjen puolella noin puolet työajastaan. Tämän lisäksi Jesse tukee tyttöjen nuorisovaiheen ikäluokkien valmennusta viikoittain joukkueiden arjessa.

Esa Haanpää vastaa lapsivaiheen valmentajien tukemisesta Junioripäällikön roolissa. Tämä panostus lapsivaiheen ikäluokkiin näkyy jo nyt valmennuksen laadun nousemisena joukkueiden arjessa. Tämä on todella tärkeää, jotta harjoitukset ovat pelaajillemme riittävän haastavia, ilmapiiriltään hyviä ja mahdollistavat runsaasti liikettä, sekä pallokosketuksia.

Valmennusosaamisemme on kehittynyt jatkuvasti. Yhtenä mittarina pidämme luonnollisesti valmentajiemme koulutustasoja. Tavoitteemme on, että kolmasosalla valmentajistamme on UEFA tasoinen koulutus. Tällä hetkellä luku on 28 %, eli vaikka olemme hyvällä tiellä niin matkaa tavoitteeseen on edelleen. Seurassamme toimii tällä hetkellä aktiivisesti yhteensä 131 valmentajaa.

Seuramme sai mahtavan tunnustuksen, kun SJK-juniorit valittiin vuoden seuraksi Palloliiton läntisellä alueella. Valintaan on osaltaan vaikuttanut seuran määrätietoinen ote toteuttaa määrittelemiään kehitystavoitteita. Erittäin iso kiitos tästä kuuluu kaikille SJK pelaajille, toimijoille, yhteistyökumppaneille, työntekijöille ja muille seuran sidosryhmille. Tämä tunnustus on saavutettu ennen kaikkea yhdessä.

Seuran entinen puheenjohtaja Jukka Saarijärvi palkittiin oikeutetusti Palloliiton Respect palkinnolla monivuotisesta työstään seuran eteen. Lisäksi Jukka sai Pohjanmaan Urheilugaalassa elämäntyö- palkinnon. Voi todeta, että nämä palkinnot menivät täysin oikeaan osoitteeseen. Seura on erittäin kiitollinen siitä työstä mitä Jukka on tehnyt lasten- ja nuorten jalkapalloharrastuksen eteen alueellamme. Rooleja on ollut monia: valmentaja, hallituksen jäsen, kouluttaja, talonmies, organisaattori, kuuluttaja, hallituksen puheenjohtaja muutaman mainitakseni. Iso kiitos Jukka!

Seura ei ole ikinä valmis. SJK-junioreiden hallitus on aloittanut seuraavan strategiakauden suunnittelun. Haluamme myös jatkossa toimia laadukkaan seuratoiminnan suunnannäyttäjänä alueellamme. Palloliitossa rakennetaan myös uutta strategiaa tällä hetkellä ja seura kuunteleekin herkällä korvalla lajiliiton viestejä. Tulevaisuus näyttää hienolta ja erittäin mielenkiintoiselta. Toimintaa on edelleen mahdollista kehittää monella tasolla. Kuluvan kauden aikana strategiat siis rakentuvat ja niistä viestitään kattavasti myöhemmin.

terveisin,

Jyri Hietaharju

SJK-seurayhteisön pelaajaleiri

SJK-seurayhteisön pelaajaleiri 9.–10.3.2024

SJK-juniorit järjestää SJK-yhteisön seuroille pelaajaleirin. Leiri on avoin kaikille 2011–2014 syntyneille pelaajille. Pelaajaleiri järjestetään Kuortaneen urheiluopistolla.

Leirin osallistumishinta on 119 €. Leiri sisältää 6h harjoittelua ja valmennusta SJK-junioreiden valmentajien ohjeistuksella. Osallistumishinta sisältää yöpymisen 2–4 henkilön huoneissa, uinnin lauantaina, kaksi luentoa ja kaikki ruokailut opiston buffet-ravintolassa.

Mukaan tuleville vanhemmille ja huoltajille tarjoamme edullisen majoituksen leirihintaan!

Hinta vanhemmille ja huoltajille 119 €. Hinta sisältää 1 vuorokauden yöpymisen 2 henkilön huoneissa, kaikki ruokailut buffet-ravintolassa sekä perusliikuntatilojen käytön varaustilanteen mukaan.

Ilmoittautumiset joko MyClubiin tai sähköpostitse: juho.hirvensalo@sjk-juniorit.fi sunnuntaihin 18.2.2024 mennessä.

SJK iskussa soveltavan jalkapallon kentillä

SJK-junioreiden viime vuosien panostus soveltavaan jalkapalloon on kantanut hyvää hedelmää niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.
Kerhon erityisryhmiksi ovat vuosien virratessa vakiintuneet SJK Tiikerit ja sähköpyörätuolijalkapalloryhmä Power Chair.

Tiikerit Kokkola-cupissa kesällä 2023

Uusina innovaatioina seurassa on hyvin startannut kävelyfutis, joka liikuttaa ikääntyneitä ja liikuntarajoitteisia sekä ja lievistä peliä hidastavista rajoitteista kärsivien pelaajien Haaste -ryhmät.

Toimintaamme osallistuminen on vienyt pelaajia aina CP-jalkapallon maajoukkueeseen asti, sillä Tiikereiden kanssa treenaamisen lisäksi monilta aikuispelivuoroilta haasteita hakevat Eetu Kuoppala ja Juha Julmala ovat vakiintuneita kasvoja maajoukkueen peli- ja treenikentillä.

Eetu Kuoppala ja Juha Julmala maajoukkuetehtävissä

SJK matkalla kansainvälisille kentille

Ylen tuoreessa jutussa kerrottiin, että CP-jalkapallon kansainvälisillä kentillä saatetaan nähdä tänä kesänä myös SJK:n joukkue.

Toukokuun IFCPF Club World Cupiin ollaan kasaamassa joukkuetta, jossa mustakultaisia värejä edustaa niin paikallisen kuin kansallisenkin CP-jalkapallon kerma.

Tämä mahdollisuus on seurayhteisöllemme tärkeä tilaisuus, sillä voimme antaa pelaajistollemme mahdollisuuden näyttää maakuntamme väelle ja koko jalkapalloyhteiskunnalle kuinka omien unelmien tavoittelu ei esty erilaisten rajoitteiden vuoksi.

Joukkueen matkaan saaminen edellyttää kuitenkin isoa määrää tukijoita. Tukea voi erilaista näkyvyyttä vastaan tai nimettömästi tarjota jokaisen henkilön ja yrityksen omien mahdollisuuksien mukaan. Jokainen euro on askel matkalla kohti joukkueen tavoitteeksi asetettua MM-kisamatkaa.

IFCPF Club World Cup pelataan 20.-26.5.2024 Olbiassa Italian Sardiniassa. Haluaisitko sinä olla tukemassa joukkueen matkaa kohti maailmanmestaruuskisoja? Ota yhteyttä SJK-junioreiden toiminnanjohtajaan. Yhteystiedot löydät täältä.

SJK-juniorit on Palloliiton Läntisen alueen vuoden seura

Seinäjoella järjestettiin Seurojen Ääni-seminaari 2.-3.2.2024. Seminaarin iltajuhlassa palkittiin Läntisen alueen ansioituneita toimijoita.

SJK-juniorit ja SJK keräsivät palkintoja illan aikana kolmessa kategoriassa. Vuoden poikapelaajaksi valittiin SJK-junioreiden kasvatti nykyinen SJK:n pelaaja Oskari Väistö. Oskari on käynyt läpi SJK-yhteisön pelaajapolun ja pelaa sekä harjoittelee tällä hetkellä SJK:n Veikkausliigajoukkueen kanssa.

Seuran edellinen ja pitkäaikainen puheenjohtaja ja seura-aktiivi Jukka Saarijärvi palkittiin Respect-palkinnolla. Palkinnon perusteina oli pitkäaikainen vuosikymmeniä kestänyt työ seuran ja jalkapallon hyväksi. Merkittävimpänä Seinäjoen Energialiigan organisointi vuodesta toiseen. Energialiigan juuret ovat vuodessa 1973, jolloin se alkoi Törnävä-liigana. Vuonna 2023 Energialiigaa pelattiin 50. kerran.

Illan päätteeksi palkittiin Palloliiton Läntisen alueen vuoden seurana SJK-juniorit. Perusteena oli pitkäjänteinen strategiatyö ja strategian jalkauttaminen toimintaan määrätietoisesti sekä strategiasta johdettujen kehitystoimenpiteiden avulla. SJK-juniorit panostaa merkittävästi valmennusosaamisen kehittämiseen ja valmentajien arkitukeen.

Onnittelut kaikille palkituille!

SJK-Junioreiden kasvatti Ilari Kangasniemi siirtyy Italian FC Internazionale Milanoon

SJK Akatemian seinäjokelaissyntyinen 16-vuotias puolustaja Ilari Kangasniemi siirtyy pysyvällä siirrolla Italian suurseura FC Internazionale Milanoon. Kangasniemi on SJK-junioreiden kasvatti. Inter maksaa Seinäjoen Jalkapallokerholle korvauksen. Siirtosopimuksen ehtona on kansainvälisten pelilupa- ja rekisteröintimenettelyiden läpivienti normaaliin tapaan.

Syksyllä pitkän sopimuksen SJK:n kanssa tehnyt ja Jalkapallolukiossa aloittanut Kangasniemi on edustanut Suomea poikamaajoukkueissa. Kesällä 2023 vielä U16-maajoukkueen mukana pelannut Kangasniemi on pelannut sittemmin ystävyysotteluita myös U17- ja U18-joukkueiden mukana. Lokakuussa hän oli pelaamassa U17-joukkueen EM-karsintaotteluissa. Kangasniemi teki debyyttinsä SJK Akatemian mukana Ykkösessä kaudella 2023.

–Siirto on todella ansaittu. Nyt Ilari pääsee eteenpäin kokeilemaan rajojaan huippuseuraan. Uskon, että tämä myös kertoo jotakin seurastamme. Täällä voi – Mikäli sen omalla työnteollaan ansaitsee – saada paljon peliaikaa oikeastaan joka viikonloppu, ja minuutteja tarvittaessa ylemmistäkin sarjoista. Toivottavasti tämä on osoitus myös ulospäin siitä, mitä päivittäistä työtä täällä tehdään joka päivä pelaajien kanssa. Ja Ilari ei todellakaan ole ainut pelaaja, joka meiltä lähiaikoina on ottamassa isoja steppejä. Meillä on paljon hyviä pelaajia, joista oikeastaan jokainen omaa hyvät edellytykset mennä eteenpäin, kertoo SJK Akatemian valmentaja Arttu Aromaa.

SJK-junioreiden pelaajapolkua kattavasti läpi käynyt Kangasniemi on osoitus siitä, että uutterasti harjoittelevan juniorin on mahdollista ponnistaa Seinäjoelta maailman huippuseuroihin asti. Onnea siirrosta Ilari, ja menestystä urallesi!

Tervetuloa Adidaksen kenkäsovitusiltaan!

Stadium Team Sales järjestää yhdessä Adidaksen kanssa kenkäsovitusillan kaikille SJK-junioreiden intohimoisille jalkapalloilijoille. Illan aikana on mahdollisuus päästä sovittamaan Adidaksen Elite-tason

jalkapallokenkiä Adidaksen ja Stadiumin myyjien avustuksella. Tämä on tilaisuutesi kokea huippuluokan mukavuus ja suorituskyky!

Ota asiantuntijoidemme vinkit talteen ja päivitä pelikenkäsi kevääksi!

Aika: keskiviikkona 14.2.2024 klo 15-19

Paikka: Stadium Seinäjoki (Ideapark Seinäjoki, Suupohjantie 57)

Ohjelma

Tule kuulemaan lisää Adidaksen Elite-malliston jalkapallokenkien ainutlaatuisista ominaisuuksista sekä kokeilemaan eri kokoja ja malleja saadaksesi juuri sinulle sopivimmat jalkapallokengät. Adidaksen ja Stadiumin edustajat ovat paikalla auttamassa oikean valinnan tekemisessä.

Tilaaminen

Adidaksen Elite tason nappikset pääset tilamaan Seinäjoen Stadium liikkeestä myyjien avustuksella.

Tarjoukset

Tapahtumapäivänä Adidaksen jalkapallovalikoima ovat saatavilla 25 % alennuksella normaalihinnoista Stadium Seinäjoen myymälässä. Tarjous ei koske seuratuotteita eikä sitä voi yhdistää muihin tarjouksiin .

Mikäli et löydä tapahtumapäivänä oikeaa kokoa myymälähenkilökunta auttaa sinua Order In Store tilauksen tekemisessä sekä saat tarvittaessa tapahtumassa oman etukoodin, jonka avulla voit hyödyntää saman tarjouksen verkkokaupassamme stadium.fi. Tarjous koodi koskee normaalihintaisia Adidaksen jalkapallovalikoiman tuotteita verkkosivuillamme stadium.fi ja on voimassa 14.2.2024-16.2.2024 välisen ajan. Tarjous ei koske seuratuotteita tai suoraan yhteistyökumppaneilta toimitettavia tuotteita eikä voi yhdistää muihin tarjouksiin.

Tämä on tilaisuutesi päivittää jalkapallovarusteesi parhaimpaan mahdolliseen.

Tule mukaan tutustumaan huippuluokan varusteisiin!

Terveisin,

Stadium Team Sales & Adidas

Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorit Ry vuosikokous 13.12.2023

Seinäjoen jalkapallokerho-juniorit Ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Elinkeinotalolla (Huhtalantie 2) Ravintola Trahteerissa keskiviikkona 13.12.2023 klo 18.30 alkaen. Ovet auki klo 18 ja kahvitarjoilu.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, mm. talousarvio ja toimintasuunnitelma. Kokouksessa käsiteltävät materiaalit nähtävillä seuran toimistolla 5.12. – 12.12.2023 välisenä aikana toimiston aukioloaikoina. Läsnäolo-oikeus kaikilla jäsenillä. Äänioikeus 15 vuotta täyttäneillä kokoukseen mennessä jäsenmaksunsa maksaneilla jäsenillä. Tervetuloa!

Ilmoittauduthan kokoukseen 10.12. mennessä Myclubissa tai sähköpostilla jussi.saarijarvi@sjk-juniorit.fi.

Snadikerhon infotilaisuus

Snadikerhon infotilaisuus ikäluokille 2018, 2019, 2020 

6.11. klo 18.00 Elinkeinotalon isossa salissa. (Huhtalantie 2)

Tärkeä  avaustilaisuus Snadikerhon vanhemmille.

  • Lyhyt esittely seuran toiminnasta
  • Snadien toiminnan esittely
  • Harjoitusvuorot, kausimaksut
  • Harjoitukset, mitä ja miten harjoitellaan.

Jos et pääse paikalle, voi infotilaisuuteen osallistua myös etänä (Teams): Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Tervetuloa mukaan!!!

Naisten ja tyttöjen jalkapallo nosteessa

SJK-junioreiden ensimmäinen tyttöjoukkue 2006-syntyneiden ikäluokassa aloitti vuonna 2019. Seuraavana syksynä 2020 aloitti joukkueet kaikissa tyttöjen ikäluokissa. Tuolloin seurassa pelasi noin 200 tyttö- ja naisjalkapalloilijaa.

Tänä päivänä seurassa pelaa yli 300 tyttö- ja naisjalkapalloilijaa ja määrä kasvaa koko ajan. Tyttöjen pelaajapolkua on kehitetty jatkuvasti ja kehitetään edelleen. Tytöille on mahdollisuus aamuharjoitteluun ja aamuharjoittelun piirissä onkin jo yli 20 pelaajaa. Yläkoululeiritykset ovat mahdollisia tyttöpelaajille ja viime vuonna aloitti Kuortaneen lukiossa ensimmäiset tyttöpelaajat koulunkäyntinsä, joka mahdollistaa täysipainoisen harjoittelun koulunkäynnin ohessa. Kuluvalla kaudella myös panostusten ja harjoittelun tulokset näkyivät käytännössä, kun jokaisesta ikäluokasta joukkue pelasi korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla eli Liiga Pohjoisessa. Alkavalla kaudella tytöille järjestetään myös tehoryhmäharjoittelun mahdollisuus. Tehoryhmä on 14- ja 15-vuotiaille tarkoitettu mahdollisuus ylimääräiseen harjoitukseen kerran viikossa.

Tyttöpuolen pelaajapolku sai myös erinomaisia uutisia eilen, kun Ilkka-Pohjalainen kirjoitti SJK:n naisten varmistaneen nousukarsintapaikan naisten Ykköseen kaudelle 2024. Juttu on luettavissa Ilkka-Pohjalaisen tilaajille tästä.

Marraskuussa alkavalle uudelle kaudelle kehitystä jatketaan edelleen ja siihen panostetaan resursseja entistä enemmän. Kasvava harrastajamäärä ja kehittyvä toiminta tarvitsee myös taustatekijöitä. SJK-junioreissa on tilaa valmentajille ja muille taustahenkilöille ja mikäli olet itse kiinnostunut tai tunnet jonkun, joka olisi kiinnostunut niin kannattaa olla yhteyksissä seuran toimistolle. Valmennuksen aloittaminen tai muut taustatehtävät eivät vaadi edes välttämättä jalkapallotaustaa. Jos olet liikunnallinen ja kiinnostunut jalkapallosta niin seura kouluttaa kyllä tehtävään.