Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Huilla omin sanoin

Toiminnanjohtaja Hannu Huilla
Nimi: Hannu Pekka Huilla
Syntymäaika: 17.04.1961
Syntymäpaikka: Järvenpää
Ammatti/koulutus: toiminnanjohtaja
Perhe: Puoliso Kaarina, uusioperhe, jossa lapsia yhteensä 7.


Koska tulit TP:n toimintaan mukaan: 1.11.1988
Miten tulit TP:n toimintaan mukaan: Minut kutsuttiin ja valittiin TP:n ensimmäiseksi päätoimiseksi toiminnanjohtajaksi tuolloin ja siitä lähtien toimin seurassa n. 10 vuotta päätoimisena. Vuodet 1998 - 2004 olin muissa töissä ja palasin TP-Seinäjoen toiminnajohtajaksi vuonna 2004 ja hommat jatkuu...

Lisäksi olen toiminut TP:n hallituksessa sekä juniorivalmentajana 86- ja 92-ikäluokissa.

Millaisena seurana näet TP:n: Näen TP:n erittäin elinvoimaisena ja monipuolista sekä laadukasta toimintaa tarjoavana kasvattajaseurana. Väitän, että TP on tällä hetkellä yksi Suomen parhaista junioriseuroista. Selkeästi olemme Vaasan piirin johtava junioriseura.

Mitkä ovat suurimmat haasteet seuratyössä: Omasta näkökulmastani katsottuna pitää seuran laajan toiminnan kulut ja tulot tasapainossa. Eli talouspuolella ne minun haasteet ovat...

Mieleenpainuvin hetki TP:n toiminnassa: Niitä on monia vuosien varrella....

Viimeisin on ehkä Tero Mäntylän siirto Valioliigaseura Portsmouth FC:n. Tuntuu todella hienolta, että seurassa on kasvanut Teron kaltainen monilahjakkuus, hän menee vielä pitkälle. Me kaikki voidaan olla ylpeitä hänestä.

Yksi huima mieleenpainuva hetki on ollut TP:n nousu Veikkausliigaan vuonna 1996. Silloin mentiin aikamoista nousukiitoa edustusjoukkueen kohdalla Keke Armstrongin johdolla. Kun liiganousu varmistui karsintaottelussa Hankoa vastaan oli tunne uskomaton...ei oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa....toisaalta mahtava fiilis, mutta toisaalta myös pelotti niin pirusti kestääkö seuran talous ja onko meillä realistisia mahdollisuuksia pärjätä liigassa...No, aivan ei onnistuttu säilyttämään sarjapaikkaa liigassa ja seurakin ajautui taloudellisiin vaikeuksiin, mutta niistäkin on selvitty pitkäjänteisellä työllä..

Mieleenpainuvaa ja upeaa on lisäksi ollut seurata aitiopaikalta TP:n junioritoiminnan kehittyminen 80-luvulta tähän päivään. Erityisesti lämmittää B-nuorten hieno menestys SM-sarjassa ja muutaman vuoden takainen SM-hopea. Pelaajien taitotaso on kehittynyt huikeasti, se on aivan eri tasolla kuin esimerkiksi omalla futisuralla. Tästä kiitos kuuluu TP:n erinomaisille valmentajille, jotka tekevät hienoa työtä!

Oman valmentajauran mieleenpainuvimmat hetket koettiin, kun 86-ikäluokan kanssa pääsimme Nike Premier-turnauksen (joka on epävirallinen C-nuorten SM-turnaus) finaaliin asti. Meitä ei alunperin meinattu edes huolia koko turnaukseen, mutta takaportin kautta pääsimme ja matkalla finaaliin putosivat mm. sellaiset "pikkuseurat" kuin TPS, VJS, HJK kun TP:n maalaispojat näyttivät kykynsä..Yhden voiton päässä oli Euroopan kentät (finaalissa tappio Helsingin Jokereille)....oli se hieno ikäluokka ja joukkue valmentajineen.

90-luvulla Suomessa järjestettiin jalkapallon "Aulis-gaaloja", jossa palkittiin "jalkapallo-oscareille", Auliksen-patsailla, seuroja erilaisista toiminnoista, mm. markkinoinnista, ottelutapahtumista, yhteistyömuodoista, kansainvälisyydestä, jne. Muistaakseni TP sai näitä oscareita peräti 5 kappaletta ja myös rahapalkintoja... viimeistään silloin TP löi itsensä Suomen futiskartalle...

Näitä mieleenpainuvia hetkiä olisi paljon muitakin....ehkä niitä olisi syytä koota yksiin kansiin TP:n historiikin muodossa?

Harrastukset: Kaukalopalloa TP:n huru-ukoissa ja muutenkin monipuolinen kuntoliikunta sen mukaan mitä paikat vielä kestävät....

Mieluisin lomakohde: Kreikasta olen aina pitänyt...myös monia muita mielenkiintoisia kohteita Euroopassa on tullut nähtyä..Joskus haluaisin lähteä kauemmaksi esim. Afrikkaan tai Aasiaan..

Mistä pidät: ...pidän siitä, että saan tehdä työtä nuorten hyväksi. Tässä työssä on parasta, kun näkee nuorten lasten onnelliset ilmeet kentällä.

Mistä et pidä: En pidä nykypäivän kaupallisuudesta ja siitä, että kaikki mitataan rahassa. Elämässä pitää olla muita inhimillisiä arvoja...