MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Ysiysit Espanjassa


16.11.2012


SJK-99 ikäluokan harjoitusleiri Espanjassa

Salou, Cambrils Park ti 16.10.-ma 22.10.12

Junioreiden perinteinen Provinssin ”pullokökkämatka” suuntautui syyslomaviikolla Espanjaan. Kohteena oli Saloun kaupunki, joka sijaitsee Välimeren rannikolla 100 kilometrin päässä Barcelonasta. Matkassa oli mukana 33 poikaa, joukkueenjohtoa sekä pelaajien vanhempia ja sisaruksia. Yhteensä 48 hengen seurue majoittui Cambrils Park-nimisessä lomakylässä. Arto Saariaho toimi vastuullisena matkanjohtajana koko ryhmälle, aina hieman muuttuvissa tilanteissa tarvittiinkin hyvää organisointikykyä.

Molemmat 99-joukkueet harjoittelivat uudessa FutbolSalou-keskuksessa kolme kertaa sekä pelasivat kaksi treenipeliä. Vastustajina oli taitavia ja hyvin organisoituja espanjalaisjoukkueita. Ikäluokkajoukkue hävisi selvin numeroin Saloulle, mutta pystyi tasaiseen esitykseen Vila-Secaa vastaan. Akatemiajoukkue pelasi todella hyvin Reusia vastaan. Tasoitus 2-2 saatiin aikaiseksi riemukkaasti aivan lopussa. Toinen ottelu La Florestaa vastaan meni puolestaan penkin alle. Peli päättyi espanjalais- ja pohjalaisveren kuohahtaessa nokkapokan ja kärhämän merkeissä. SJK:n pojat saivat toivottavasti ainutkertaisen oppitunnin siitä, että moinen käytös ei kuulu jalkapallon respect-henkeen. Lopputulos isännille kentällä 6-0.

Reissun aikana vietettiin päivä myös Barcelonan kaupungissa. Yksi matkan kohokohdista oli vierailu Camp Noun uumenissa. Samana iltana seurattiin La Ligan ohjelmassa ollut kamppailu Espanyol - Rayo Vallecano, jossa toinen barcelonalaisjoukkue otti kauden avausvoittonsa 3-2 yliaikamaalilla. Maalin jälkeen repesi melkoinen riemu stadionilla ja valmentajakin sai säilyttää katkolla olleen pestinsä.

Espanjan suurin huvipuisto Port Aventura Park sijaitsee Saloussa, joten myös se oli luonnollisesti vierailun kohteena. Päivä vierähti nopeasti ja hurjapäisimmätkin saivat riittävät vauhdit teemapuiston laitteissa.

Cambrils Parkin lomakylässä puitteet olivat hienot ja joukkueen majoitusrutiinit sujuivat hyvin, vaikka jossain vaiheessa Välimeren ilmastoon lehahtaneet Oulun ”kottaraiset” hieman meinasivatkin häiritä poikien aikataulun mukaista yöpuulle pääsyä.

Leirin alkupuolella ohjelma painottui jalkapalloon ja loppupuoli oli paljon muuta mukavaa yhdessäoloa shoppailusta lähtien. Pojille jäi varmasti paljon mukavia muistoja ja elämyksiä matkasta.

Nuoret miehet osoittivat hienoa kärsivällisyyttä myös leirin lopuksi Barcelonan lentokentällä, jossa odoteltiin myöhästynyttä SAS:n lentoa yli kellonympäryksen. Myöhästyminen poiki vielä yhden lyhyen yön Tukholmassa neljän tähden hotellissa ja kynttiläaamiaisen. Seurue laskeutui Vaasaan lentokentälle hieman haikeina tiistaina , odottihan seuraavana päivänä taas koulu ja arkinen aherrus.

Kuvia matkalta


Takaisin uutisiin