MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Ysiseiskoille voitto kummallisessa ottelussa


23.08.2011

Ysiseiskoille voitto kummallisessa ottelussa

Vörå IF VOHM – TP-Seinäjoki 4-10 (2-3)
03. min 0-1 Antti Palomäki
10. min 1-1 Vörå IF:n maali
26. min 2-1 Vörå IF:n maali
27. min 2-2 Antti Palomäki
34. min 2-3 Antti Palomäki
38. min 2-4 Matti Lähde
42. min 2-5 Antti Palomäki
48. min 2-6 Iiro Kiviluoma
51. min 2-7 Tommi Luopajärvi
58. min 2-8 Antti Palomäki
62. min 3-8 Vörå IF:n maali
63. min 4-8 Vörå IF:n maali
66. min 4-9 Valtteri Leppänen
70. min 4-10 Antti Palomäki

Vöyriläinen Vörå IF VOHM (Vöyri, Oravainen, Hellnäs, Maksamaa) oli järjestänyt C14 –poikien aluesarjaottelunsa TP-Seinäjokea vastaan Strandvallenin kentälle entisen Maksamaan kunnan keskustaan, mikä sijaitsee Vöyriltä 15 km rannikolle päin. Jos oli ottelupaikka ennestään oranssipaidoille outo, oli ottelukin tapahtumiltaan eriskummallinen. Isännät saivat koskea palloon harvoin ja tällöin heillä oli suuria vaikeuksia pitää pallo edes hetken kentän rajojen sisällä. Joukkue roiski palloa suunnittelemattomasti sinne tänne. Silti se sai ottelussa neljä maalia kahdella potkulla. Palloa järjestelmällisemmin sen sijaan potkittiin oranssisukkaisia poikia. Erityisesti silmätikuksi oli otettu TP:n maalitykki Antti Palomäki, jonka pysäyttäminen oli alkupalaverista vuotaneen ohjeistuksen mukaan tärkein tehtävä. Hyvin oli scoutattu, mutta taidon puuttuessa keinot olivat vähemmän kauniit. Kun ottelun tuomari oli kauniisti sanottuna aivan pihalla, sai ottelu kieltämättä huvittaviakin piirteitä.

Kenttä oli todella hyväkuntoinen: samettisen pehmeä ja oikean mittaiseksi leikattu. Siitä pisteet Maksamaan suuntaan. Muutoin pisteiden piti mennä Seinäjoelle, mutta maaliero olisi pitänyt olla aivan oleellisesti suurempi, eikä omissa olisi tarvinnut soida kertaakaan.

TP:n maalissa aloitti Jaakko Uusitalo ja hänen edessään pelasivat puolustuslinjassa Mikael Malmi, Ville Viita, Joonas Sundman ja Mirko Lifflander. Keskikentällä avauksessa olivat Iiro Kiviluoma ja Isak Hellström ja linkeiksi asettuivat Joonas Lepistö ja Matti Lähde. Joni Vähämaan ollessa sairauden takia poissa, jouduttiin hyökkäyspäätä pitkästä aikaa rustaamaan eri muotoon. Valtteri Leppänen aloitti kymppipaikalla ja yksin kärjessä hääri Antti Palomäki.

Vierasjoukkue sai otteluun lentävän lähdön, jonka luultiin jo siinä vaiheessa vievän vastustajasta enimmät näyttämisen halut. Antti Palomäki iski kolmannella minuutilla ensimmäisen illan kuudesta maalistaan saatuaan oivan syötön Joonas Lepistöltä.

Vöyriläisten tasoitusmaali 1-1 :een tuli kymmenennellä minuutilla, kun Jaakko hiukan epäröi vastaantulossaan. Sateen liukastama kenttä ja pallo ilmeisesti tekivät tilanteesta vieläkin arastelevamman. Jaakko ei saanut palloa hallintaansa ja maalin suuntaan vyörynyt irtopallo jaksoi mennä maaliin asti.

TP hallitsi peliä, mutta isokokoinen puolustuslinja tuotti ongelmia. Pallo saatiin tasatilanteessa pelattua kerran jo maaliviivalle Ville Viidan ja Antti Palomäen sorkkiessa sitä loppuun asti viivan yli. Jotenkin pallo vain päätyi isäntien maalivahdin hyppysiin. Kun ottelu oli täysin vieraiden hallinnassa, kävi tietenkin klassisesti. Vastustaja pääsi rokottamaan 26. peliminuutilla 2-1 maalilla. Pallo karkasi syvälle TP:n alueelle pitkällä syötöllä ja jälleen Jaakko epäröi liian pitkään. Pallo eksyi toisen kerran vieraiden maalille ja jälleen pallo meni häkkiin ilman varsinaista viimeistelevää potkua. Vöyriläiset olivat siis saaneet kaksi maalia niitä varsinaisesti tekemättä!

Onneksi Vörå IF:n johto kesti vain noin minuutin verran, sillä jo seuraavalla minuutilla Antti Palomäki ohjasi 2-2 tasoituksen maalin edestä saatuaan pallon Joonas Lepistön antamasta vapaapotkusta. Maali oli pitkälti Antin ensimmäisen osuman kopio.

Taukolukemat 2-3 viimeisteli jälleen Antti Palomäki. Ottelusta oli silloin käynnissä 34. minuutti. Joonas Sundman nousi syvältä omalta kenttäpuoliskolta noin 15. katkonsa jälkeen ja pelasi pelivälineen maalin eteen, jossa Antti pääsi käännähtelemään muutaman askeleen verran ja veti voimalla yläpesään.

Toiselle jaksolle TP teki pari vaihtoa. Maalissa Jaakko vaihtui Erik Hildéniin ja laitapakki Mikael Malmi teki tilaa Topias Syrjälälle. Lopullisesti TP:n pelin vapautti Matti Lähteen toisen jakson kolmannella minuutilla sisään survoma 2-4 osuma. Antti Palomäki veti kovan vedon, jonka maalivahti torjui eteensä. Matti oli kärpän lailla paikalla ja pisti pallon pömpeliin. Neljä minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 2-5, kun Antti Palomäki tykitti yläkulmaan Iiro Kiviluoman syötöstä.

Seuraavan vaihtonsa TP teki toisen jakson kymmenennellä peliminuutilla, kun Tommi Luopajärvi tuli penkiltä peliin ja erinomaisesti pelannut Mirko Lifflander tuli kentän laidalle. Tommi meni tutulle paikalleen kärkeen Antin pariksi ja pääsi heti peliin mukavasti kiinni. Iiro Kiviluoma oli seuraavan maalin isä komealla kudilla 25 metristä. Tilanteen avasi Antti Palomäen hyvä syöttö. Lukemat 2-6 viimeisteli Tommi Luopajärvi, joka sai makean syötön Joonas Lepistöltä ja pisti kääntölaukauksen komeasti isäntien maaliverkkoon.

Kun toista jaksoa oli pelattu 20 minuuttia, ei TP:n maalivahti Erik Hildén ollut torjunut vielä kertaakaan! Ralli vastustajan päässä vain jatkui ja lukemat 2-8 ampui aivan maalin edestä Antti Palomäki. Sitten seurasi ottelun musta hetki vieraiden näkökulmasta tarkasteltuna. Kaksi vapaapotkua 40 metristä upposivat perättäisillä minuuteilla. Tilanne oli yhtäkkiä 4-8. Jälkimmäisen kudin Erik torjui, mutta Vöyrin poika ehti ensimmäisenä palloon. Neljä maalia omiin oli sikäli harmillista, että aluesarjan voiton hyvin todennäköisesti ratkaisee maaliero. Vaasan Palloseuran juniorit yrittää omissa peleissään olla hiukan tässä TP:tä etevämpi. Joukkueiden keskinäinen otteluhan on jo pelattu ja siinä pisteet jaettiin.

Maalieron komistelua jatkoi hienolla kudilla 30 m:stä ylämummoon Valtteri Leppänen, kun pelitiuku näytti pelattavan toisen puoliajan 31. minuuttia. Viimeisen maalin sai kunnian iskeä pukkaamalla Antti Palomäki.

Loppulukemiin 4-10 oli tyytyminen, kun enempää ei saatu, eikä annettu tehdä. Näin voi todeta sen takia, että tavanomaisella pelitapahtumiin puuttumisella tuomari olisi voinut tehdä pelistä rehdimmän ja mahdollistanut selvästi taitavammalle joukkueelle pelaamisen niin, että lukemat olisivat olleet aivan muuta. Tätä on toisaalta turha itkeä, koska tätä osattiin ounastella.

TP:n parhaimmat pelaajat olivat tällä kertaa maaleja liukuhihnalta mättänyt Antti Palomäki ja hirmuisen määrän katkoja tehnyt pääpelin valtias Joonas Sundman. Erityistunnustus kuuluu toisen jakson pelanneelle Topias Syrjälälle, joka sinnikkäästi taisteli isompiaan vastaan, ja kun menestystä tuli niin, että pallo jäi omaan jalkaan, lähti se siitä myös kiitettävällä onnistumisprosentilla eteenpäin omien pelaajien saataville. Ysiseiskojen seuraava ottelu on ensi viikon keskiviikkona Nurmon Pallokentällä ja vastassa on silloin Gamlakarleby Bollklubb Kokkolasta.


Takaisin uutisiin