MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Ysiseiskoille voitto KPV:stä


27.07.2011

Ysiseiskoille voitto KPV:stä

KPV – TP-Seinäjoki 1-6 (1-2)
15 min 0-1 Joonas Lepistö
19 min 1-1 KPV:n maali
29 min 1-2 Antti Palomäki
42 min 1-3 Antti Palomäki
45 min 1-4 Antti Palomäki
57 min 1-5 Antti Palomäki
69 min 1-6 Topias Syrjälä

TP-Seinäjoen C14 –juniorit (s. 1997) aloittivat syksyn aluesarjan kohtaamalla keskiviikkoiltana Kokkolan Santahaassa sikäläiset Pallo-Veikot. Kotijoukkue nousi syksyksi aluesarjaan ja sai heti vieraakseen kevään aluesarjan ykkösen, jota ei jostain käsittämättömästä syystä hyvitetä millään lailla kevään saavutuksesta. KPV oli tämän vuoden Kokkola Cupissa pronssilla, jonka pitäisi olla jonkinlainen meriitti. Sen painoarvo jäi tällä kertaa kokonaan mittaamatta, sillä niin heppoisen vastuksen isännät antoivat.

Oranssipaidat aloittivat ottelun miehistöllä, jonka pohjalla maalin koskemattomuutta päättäväisin ottein varjeli Erik Hildén. Puolustus oli tällä kertaa muodossa, jossa toppareina pelasivat Ville Viita ja Joonas Sundman, kun laitapakkeina puolestaan mennä viilettivät Mikael Malmi ja Nicolas Kotamäki. Keskikentällä aloitti tuttu taistelupari: Iiro Kiviluoma ja Valtteri Leppänen.  Laitalinkkeinä avauksessa olivat Joonas Lepistö ja Isak Hellström.  Kärkeen valmennuskaksikko Tomasz Arceusz & Kari Lähde istutti tutun tutkaparin,  Antti Palomäen ja Joni Vähämaan

Ottelun alku oli odotetusti TP:n hallintaa, kun isännät tyytyivät roiskimaan palloa summittaisesti vain pois omalta alueelta. KPV:llä oli avausjaksolla oikealla laitaa nopea kaveri, jota selvästi haettiin. TP meni mukaan vastustajan pelityyliin, eikä malttanut pitää palloa maassa ja maltillisesti siirtelemällä väsyttää vastustajaa. Pelistä tehtiin näin itselle hankalaa.

Avausmaalia jouduttiin odottamaan peräti 15. peliminuutille asti, vaikka ennen sitä TP:llä oli jo monta maalintekopaikkaa. Ensimmäinen onnistuja oli Joonas Lepistö, joka sai kovaan vauhtiin nätin syötön Antti Palomäeltä. Lepa sijoitti tarkasti ohi siihen asti hyvin torjuneen kokkolalaismaalivahdin. Johtoasemasta ei päästy nauttimaan pitkään, sillä jo neljän minuutin kuluttua KPV tasoitti pääpuskulla suoraan kulmapotkusta. Sitäkään ei olisi nähty, jos kulmuria ei olisi annettu vastustajalle oman löysän pelaamisen seurauksena. TP:n puolustus haparoi koko ottelussa yhden pitkän pallon kulmapotkuksi ja siitä vastustaja sai ottelun ainoan oikean onnistumisensa.

Ensimmäisen vaihtonsa vierasjoukkue teki 22. minuutilla, kun Topias Syrjälä otti Isakin paikan oikeana laitalinkkinä. Kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia saatettiin katsomossa kirjata jo 5-6 sellaista niukasti maalin ohi sujahtanutta TP:n vetoa, joista olisi paremmalla tuurilla voinut tulla maali. Vapauttava 1-2 johtomaali syntyi vasta 29. peliminuutilla, kun Antti Palomäki pääsi murtautumaan läpi Iiro Kiviluoman pitkästä syötöstä. Maalintekoon ahne Antti ei tilannetta hätkähtänyt vaan pisti pallon siististi pömpeliin.

Avausjakso oli suoraan sanottuna TP:ltä huonoa peliä. Loppua kohti toki peli parani. Onneksi vastustaja oli vielä huonompi.

Toiselle jaksolle kokoonpanoa rukattiin uuteen muottiin. Maalivahdiksi tuli selkeän vuorottelusysteemin mukaisesti Jaakko Uusitalo. Mikaelin paikalle vasemmaksi laitapakiksi tuli Matti Lähde. Keskikentällä Iiro otettiin vaihtoon ja tilalle tuli hetken lepäillyt Isak Hellström. Viimeksi mainittu vaihto jouduttiin tekemään takaisin jo viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Isak sai pallon kasvoihinsa niin, että vuotavaa nenää oli ryhdyttävä hyydyttämään kentän reunalla.

Kotijoukkueen viimeinenkin yrityksen häivähdys kaikkosi toisen jakson seitsemännellä minuutilla, kun Antti Palomäki sai maalinedusruuhkassa venytettyä jalkaansa sopivasti niin, että pallo karkasi KPV:n maaliin asti. Pallo toimitettiin maalin eteen vapaapotkusta. Pari minuuttia myöhemmin Joni Vähämaa tuli pois kentältä ja Tommi Luopajärvi pääsi tositoimiin. Jo seuraavalla minuutilla Tommi oli tuloksekkaasti asialla. Hän taisteli vahvasti pallon itselleen laidassa ja keskitti hienosti maalinsuulle, josta Antti Palomäki pääsi tiukan kaksinkamppailun jälkeen pallon herraksi ja toimitti kolmannen kerran pallon vihreäpaitojen maaliin. Seuraavalla minuutilla lievää jalkavaivaa valitellut Joonas Lepistö otettiin vaihtoon ja kentälle palasi hetkisen huilaillut Joni Vähämaa.

Peli oli TP:n täydellisessä hallinnassa, eikä KPV saanut yhtään hyökkäystä enää aikaiseksi. Kun toista jaksoa oli pelattu 21 minuuttia, Mikael Malmi palasi kentälle Nicolas Kotamäen paikalle oikeaksi pakiksi.

Maalintekoa jatkettiin pienen luovan tauon jälkeen, kun kokonaispeliaikaa oli pelattuna 57 min. Antti Palomäki ajeli voimakkaasti laidalta läpi, suuntasi hieman keskelle ja ampui noin 15 metrin etäisyydeltä komeasti lukemiksi 1-5. Vain minuuttia ennen loppua Topias Syrjälä sai takatolpalle komean syötön Joni Vähämaalta toiselta puolelta laidalta, eikä voinut olla kruunaamatta erittäin hyvää iltaansa komealla maalilla. ”Topsu” oli Kokkolan kovapohjaisella nurmella itsevarma, liukas harhauttelija.

 

Ottelun jälkeen vastuuvalmentaja Tomasz ”Tomek” Arceusz oli ensi kommenteissaan hivenen tyytymätön. Tomek totesi yksiselitteisesti, että oma joukkue pelasi huonosti. Vastustaja oli fyysinen. Sillä oli enemmän juoksuvoimaa ja kaksinkamppailuissa jäätiin niin ikään hopealle. KPV heitti vain pitkää palloa ja ensimmäisellä jaksolla TP meni siihen mukaan. Pelasi vastustajan näköistä jalkapalloa. Ei pelattua liikuttamalla palloa maltilla nurmea pitkin vaan alettiin vastustajan tyyliin roiskimaan palloa ilmassa enemmän tai vähemmän summittaisesti. Valmentaja oli kuitenkin siitä tyytyväinen, että huonollakin pelillä voitettiin. Toiselle jaksolle peli sentään parani. Hyvä oli saada ottelu alle ennen ensi viikonvaihteen kovaa Turussa pelattavaa ystävyyskaupunkiturnausta.

Ottelun alussa, ensimmäisen vartin aikana TP:llä oli monta mahdollisuutta maalintekoon. Jos niissä olisi tullut onnistumisia, olisi peli ollut aivan toisennäköinen. KPV:n prässipeli toimi ottelussa ensimmäiset puoli tuntia, jonka jälkeen peli seisahtui heidän osaltaan ja kaikki portit avautuivat oranssipaitaisten taitavampien vastustajien hyödynnettäväksi. Maalivahti Jaakko Uusitalolla ei ollut toisella jaksolla yhtään torjuntaa, kun ei ollut hyökkäyksiään. Yksi korkea pallo sentään tömähti taivaalta suoraan syliin.

TP:n ysiseiskojen seuraavat koitokset odottavat siis viikonloppuna Turussa, jossa perjantaina kohdataan avausottelussa klo 13 Tampereen Pallo-Veikot ja klo 18 Lahden Kuusysi. Lauantaina klo 11  alkulohkon viimeisessä ottelussa vastassa on arvoituksellinen latvialaisseura Liepajas Metalurgas. Alkulohkojen jälkeen seuraavat vastustajat selviävät vasta arvonnan kautta, mutta joka tapauksessa TP:llä on senkin jälkeen vielä pelattavanaan kaksi ottelua myöhemmin lauantaina ja sunnuntainakin pelikamppeet on puettava kahteen tosikoitokseen. Turnauksen 32 joukkueen joukossa on suomalaisseurojen lisäksi osallistujia viidestä muusta maasta: yksi joukkue Ruotsista, kolme Venäjältä (mm. Zenit Pietarista), kaksi Virosta, yksi Englannista (Histon Academy) ja kaksi Latviasta.


Takaisin uutisiin