MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Ysiseiskoille nihkeä voitto


06.06.2011
Ysiseiskoille nihkeä voitto

TP-Seinäjoki – VPS-j P98 5-1 (1-0)
05. Antti Palomäki 1-0
41. Ville Viita 2-0
46. Antti Palomäki 3-0
50. VPS-j:n maali 3-1
52. Joni Vähämaa 4-1
65. Antti Palomäki 5-1.

Taisi helatorstain murskavoitto Gamlakarleby Bollklubbista vielä vaikuttaa vääränä itsevarmuutena, kun TP-Seinäjoen C14 –ikäisten poikien joukkue kohtasi maanantai-illalla Linnapuiston kentällä Vaasan Palloseuran juniorien vuotta nuorempien poikien joukkueen. Kokkolassa nähty asenne loisti poissaolollaan, kun peli oli perin pehmeää ja miltei jokainen syyllistyi liian pitkiin kuljetuksiin. Vastuuvalmentaja Tomasz Arceusz totesi ottelun jälkeen, että asenne ei ollut kohdallaan, vaikka juuri sen ylläpitämistä oli ennen ottelua nimenomaisesti korostettu.

VPS-j:n ysikasien joukkue on saman seuran ysiseiskojen yhdistelmään verrattuna selvästi taitavampi joukkue. Varsinkin avausjaksolla pelattiin pitkät tovit kotijoukkueen kenttäpuoliskolla ja nätti pallonsiirtely juoksutti välillä minuuttikaupalla oranssipaitaisia. Toiselle jaksolle TP:n asenne hieman korjaantui, mutta suurin syy numeroiden repeämiseen taisi kuitenkin olla nuorempien vaasalaisten uuvahtamisessa.

TP aloitti ottelun miehistöllä, jossa maalia vartioi Jaakko Uusitalo edessään puolustusnelikko Mikael Malmi, Ville Viita, Valtteri Leppänen ja Matti Lähde. Keskikentällä aloitti kaksikko Iiro Kiviluoma ja Isak Hellström. Linkeiksi asettuivat Joonas Sundman ja Joni Vähämaa ja hyökkäyksen terävin kärki uskottiin jälleen Joonas Lepistön ja Antti Palomäen harteille.

Vierasjoukkue sai otteluun vahvan alun, kun jo toisella minuutilla pallo jysähti vapaapotkusta TP:n maalin yläputkeen. Isännät kuitenkin onnistuivat maalinteossa viidennellä minuutilla, kun Antti Palomäki laukoi kovan kudin maalivahdin käsien kautta verkon perille.

Seitsemännellä minuutilla VPS-j. oli lähellä tasoittavaa maalia, kun Ville Viidan syöttö lipsahti vastustajan jalkaan niin, että kaveri pääsi ajelemaan läpi. Jaakko tuli maaliltaan vastaan ja tuli jo ohitetuksi, mutta onneksi Ville ehti paikkaamaan oman pikku virheensä hoitamalla maalia kohti suuntautuneen irtopallon pois kummittelemasta. TP oli tässä vaiheessa pitkään pääosin vastaanottavana osapuolena, kun vaasalaiset saivat pallon paljon paremmin liikkumaan. Kuljetusliikenteen harjoittaminen oli pahimmillaan juuri näillä hetkin ottelua. Keskeltä tultiin monet kerrat läpi VPS-j:n nopeiden kärkien voimien.

Ensimmäisen vaihtonsa kotijoukkue teki 20. minuutilla, kun Nicolas Kotamäki tuli Villen tilalle kentälle. Kenttäryhmitystä muutettiin niin, että Nicolas meni tutulle paikalleen oikeaksi pakiksi ja toppariksi tuli Joonas S. Toinen Joonas eli Lepa laskeutui kärjestä linkiksi ja Matti vaihtoi laitapakin hommelit hyökkääjän töihin. Jakson lopulla, 29. minuutin kohdalla, Joni tuli vaihtoon ja tilalle säntäsi Topias Syrjälä.

Toiselle jaksolle TP vaihtoi maalivahdiksi Erik Hildénin ja puolustukseen iskettiin uutta voimaa niin, että sen koko muoto oli mallia: Mikael Malmi, Ville Viita, Joonas Sundman ja Mirko Lifflander. Linkkeinä puoliajan jälkeen aloittivat Joonas Lepistö ja Topias Syrjälä ja keskikentällä kamppaili parivaljakko Valtteri Leppänen & Isak Hellström. Kärkeen ampaisivat Antti Palomäki ja Matti Lähde. Todettakoon, että puolustuksen kokoonpanoa jouduttiin muokkaamaan tavallista enemmän, kun Nicolas Kotamäen jalkavaivat estivät pidempään pelaamisen ja myös Teemu Kukkanen oli tyystin sivussa vaivojensa vankina. Toivottavasti kumpikin poika saa pian paikkansa kuntoon.

Hieman jo väsähtäneiden vieraiden selkäranka napsahteli ratkaisevasti, kun TP maalasi toistamiseen toisen jakson kuudennella minuutilla. Joonas Lepistön hallittu kulmapotku tavoitti maalin edessä isännän ottein liikehtineen Ville Viidan, joka lopulta pääsi pituutensa turvin aika seisovilta jaloilta pukkaamaan pallon helponnäköisesti VPS-j:n maaliverkkoon. Lisää tuskaa vaasalaisille oli luvassa jo viiden minuutin päästä, kun hienon seinäsyöttösarjan päätteeksi Joonas Lepistö tarjoili pallon maukkaasti Antti Palomäelle, joka komeasti pisti pallon pesään.

Kun johto oli jo kolmen maalin suuruinen, TP teki pikavauhdilla pari vaihtoa. Topias tuli kentän reunalle ja Iiro pääsi palaamaan tositoimiin. Isak siirtyi Topiaksen pelipaikalle linkiksi. Matti puolestaan teki tilaa Jonille, kun pelattiin ottelun 38. minuuttia. Illan ainoan maalinsa rantakaupunkilaiset saivat pari minuuttia myöhemmin, kun lepsu peli ja suoranainen kävelytempo omalla alueella kostautui. Kauaa ei raitapaitojen annettu maalistaan iloita, kun Joni Vähämaa antoi kylmän palautuksen arkeen. Antti Palomäen siisti syöttö päätyrajan tuntumasta tavoitti Jonin maalin edestä, eikä Alavuden taitava pelimies erehtynyt. Kun tilanne oli jo 4-1, hiipui vieraiden loppukin liike.

Hienosti töitä tehnyt taitava Isak Hellström pääsi lepuuttamaan jalkojaan ottelun 56. minuutilla ja tilalle otettiin Topias Syrjälä, joka oli saanut yhdeksän minuutin levon aikana mukavasti virtaa kintereisiinsä. Viisi minuuttia myöhemmin Lepa tuli vaihtoon ja Matti pääsi vielä palaamaan kentälle.

Loppulukemat 5-1 viimeisteli kolmannella osumallaan joukkueensa ehdoton maalitykki Antti Palomäki, jota ihan hyvin pelannut VPS-j:n puolustus ei saanut missään vaiheessa täysin pihteihinsä.

TP:n ysiseiskojen seuraava ottelu on vasta piirijoukkuecupin jälkeen 22. kesäkuuta, jolloin Nurmon pallokentällä Kuortaneen tien varressa kohdataan mustasaarelainen Iskmo-Jungsund Bollklubb. Joukkue, jota TP:n nykyinen valmentaja Tomasz Arceusz valmensi viime vuonna ja sai pojat pelaamaan niin hyvin, että syksyllä tuli nousu aluesarjaan. Tämän ”Tomek” teki valmentaessaan samaan aikaan myös TP:n B-junioreita syyskaudella 1. divisioonassa. Tällä kaudella TP:n ysiseiskat nauttivat paitsi Tomekin valmennusopeista niin myös kolmen I-JBK:sta siirtyneen nuoren pelaajan palveluksista. Maanantain ottelu oli Erik Hildénille, Mirko Lifflanderille ja Isak Hellströmille toinen sarjaottelu siirtonsa jälkeen oranssipaitojen rivistössä.
Takaisin uutisiin