MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Ysikasit kakkoseksi Oulussa


29.04.2012
Ysikasit kakkoseksi Oulussa
SJK-junioreiden ysikasien reissu Oulussa ja Oulunsalossa pelattuun aalto Cupiin tuotti saldoksi turnauksen toisen sijan joukkueen hävittyä vasta pilkuilla OLS:n edustusjoukkueelle varsinaisen peliajan päätyttyä tasan 0-0.

Lauantaina joukkue kaatoi ensin OLS:n Sinisen 4-0 ja seuraavassa ottelussaan FC YPA:n ysiseiskat piluille varsinaisen peliajan päätyttyä 1-1.

Sunnuntaina lohkon pelejä pelattiin Oulunsalon sijaan Oulun Heinäpään hyytävässä pohjoistuulessa.

Ensimmäisenä SJK sai vastaansa Kemin Palloseuran lohkon kolmannessa ottelussaan. Peli oli nuorilta kerholaisilta ihan kelvollista ja noin 19. minuutilla ties kuinka mones kulmuri tuotti tulosta Risto Kylmäkorven puskettua pallon verkkoon.

KePS pääsi kuin varkain tasoittamaan ottelun läpiajon päätteeksi 28. minuutilla, mutta Kerho painoi pelin myötätuuleen vastustajan päätyyn iskien vielä kahdesti. Ensin Alex Kivimäki vei joukkueen johtoon ja lopullisen naulan iski Aatu Kujanpää viimeistelemällä 3-1.

Peli oli joukkueelta ihan hyvää ja itse asiassa tuo voitto varmisti samalla lohkovoiton FC YPA:n ysiseiskojen hävittyä pilkuilla OLS Siniselle melkoisessa maalijuhlassa.

Liekö sitten tuo tulos vienyt parhaan terän Kerhon pelistä, sillä lohkon viimeinen peli isätnäseura Tervarit/OsPaa vastaan ei ollut laadultaan lähelläkään samaa kuin ottelu KePS:aa tai FC YPA:aa vastaan.

Peli päättyi Heinäpäässä varsinaisella peliajalla tasan 1-1 kotijoukkueen oltua kentällä aktiivisempi ja ahnaampi. Vaikka Kerho tasoittikin isäntien myötätuuleen ensimmäisellä jaksolla hankkiman johdon Jussi Vähäpesolan maalilla, peli ratkesi isäntien eduksi huikeassa rangaistuspotkukilpailussa.

Lohkovaiheessa ratkaisua haettiin kerrasta poikki-systeemillä, mutta Tervarit/OsPan ja SJK:n välinen kamppailu mvaati peräti yhdeksän laukojaa ennen kuin isännät saivat tuulettaa voittoaan lukemin 8-7.

Kolmen tunnin huilin jälkeen oli edessä finaali Oulunsalon mainiolla tekonurmella toista lohkoa dominoineen OLS edustuksen kanssa.

Eetnkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla OLS oli vahvempi halliten ottelua. Oululaisilla oli muutama erinomainen paikka, jotka Kerhon alakerta kuitenkin selvitti ja näin tauolle mentiin maalittomasti.

Toisella puoliajalla myös Kerho pääsi peliin mukaan ja pystyikin luomaan pari paikkaa. Kokonaisuutena OLS:lla oli kuitenkin paremmat tilanteet, mutta Kerho puolusti mainiosti.

Maalittomana päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen mentiin taas pilkuille. Nyt lähdettiin ratkaisua hakemaan kolmella laukojalla. Kerhon nuoret eivät nyt maalinteossa onnistuneet, vaan OLS:n veskari torjui hienosti kaksi vetoa. Samaan aikaan oululaislaukojat eivät antaneet mitään mahdollisuuksia, vaan pistivät pallon kahdesti verkkoon varmistaen näin turnausvoiton.

Kokonaisuutena turnausmatka oli Kerholle kuitenkin ihan onnistunut reissu. Pelissä alkaa selvästi näkyä valmentajapari Tomasz Areceszin ja Visa Vihannan kädenjälki.

Ajoittain joukkue pelasi erittäin hyvää jalkapalloa, mutta luonnollisesti paljon on parannettavaakin. Kun huomioidaan se, että matkassa ollut joukkue ei ollut treenannut tai pelannut kertaakaan tällä kokoonpanolla, tulos oli tyydyttävä.

Joukkueen valmennuksen ajatuksena oli saada minuutteja kaikille mukan olleille ja päästä tutustumaan pelaajiin, jotka eivät ole ysikasien ryhmässä muuten olleet, eli vanhemmissa ikäluokissa pelaaviin kavereihin, sekä ysiyseistä mukana olleisiin poikiin.

Joukkueen valmistautumisessa toukokuun lopussa pelattavaan Nike Premier Cupin karsintaan lähdetään hyvin pitkälle samalla joukkueella ja pelipaikkakin on samassa suunnassa, eli Oulussa. Tuossa turnauksessa sitten haetaan lopputurnauspaikkaa, mutta se on todella kovan työn takana.

Turnaukseen on ilmoittautunut 16 joukkuetta. Vielä ei ole varmuutta, montako joukkuetta Oulun karsinnoista Pajulahteen matkustaa elokuun alussa, mutta oli määrä sitten neljä tai viisi, kovan työn takana on päästä tuohon porukkaan.

Luonnollisesti Aalto Cup antoi uskoa siihen, että oikeaan suuntaan ollaan menossa, koska kymmenen joukkueen turnauksessa oltiin nyt kahden sakissa ja mukana oli kuitenkin yhdeksän Nike Premier Cupissa mukana olevaa joukkuetta yhden ysiseiska joukkueen lisäksi.

SJK Oulussa: Konstantin Eremenkov, Teppo Ala-Kasari, Mikael Matihalti, Oskari Aunula, Risto Kylmäkorpi, Matti Lähde, Sameli Haapamäki, Joona Lieste, Eetu Mäkelä, Aatu Kujanpää, Leevi Lehtovuori, Alex Kivimäki, Markus Laakso, Ilari Kiviluoma, Tuomas Ala-Ranta, Jussi Vähäpesola, Joonas Sundman, Olli Keskinen, Jesse Kitinoja, Tuomas Kellokoski, Matias Siukola
Takaisin uutisiin