Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Voitolla työhön


29.06.2017

SJK-juniorit - SuSi 2-0 (1-0)

02 min 1-0 Jaro Kuronen

47 min 2-0 Aatu Metsä-Ketelä

 

SJK-juniorit otti toisen voittonsa Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Vitosessa kukistettuaan vaasalaisen Suvilahden Sisun lopulta varsin helposti. Numerot imartelevat pääsasiassa ruikuttamiseen keskittynyttä vierailijaa, jonka pelilliset ansiot jäivät niukiksi Raviradan nurmella.

 

Pääsääntöisesti ottelut Vitosessa ovat olleet hyviä ja reiluja kamppailuja, mutta ihan kaikkien joukkueiden kohdalla sanat urheilullisuus ja reilu peli eivät aina kuulu sanavarastoon. SuSi on yksi näistä ryhmistä.

 

Kotijoukkue sai oivallisen lähden matsiin Jaro Kurosen iskettyä jo ottelun toisella peliminuutilla pallon vaasalaisten verkkoon. Vaikka numerot säilyvätkin tällaisina taukoon saakka, ei kotijoukkueella ollut mitään hätää nopeasti väsähtäneen vierailijansa kanssa.

 

Toki edelleen fyysisissä väännöissä nuoret juniorit jäivät ajoittain kakkosiksi, mutta vastaavasti vieralijoiden jalat eivät riittäneet peittämään läheskään kaikkia syöttösuuntia poikien kierrättäessä palloa mukavasti.

 

Jo ensimmäisen puoliajan lopulla saattoi huomata, että karvausinto hyytyi ja näin puolustuksessa pelannut joukkueen ainoa "yli-ikäinen" Jyri Hietaharju sai johtaa peliä kaikessa rauhassa.

 

Heti toisen puoliajan aluksi Aatu Metsä.Ketelä puski hienon vaparin jälkeen pallon verkkoon vieden kotijoukkueen kahden maalin ratkaisevaan johtoon.

 

Tässä ottelussa kotijoukkueen nuoriso malttoi pelata huolellisemmin kuin monessa aiemmassa ottelussa. Pallo liikkui, eikä pulmallisiin tilanteisiin jouduttu läheskään niin usien kuin monessa edeltävässä Vitosen pelissä.

 

Kaiken lisäksi kotijoukkueen maltillinen ja huolellinen pelaaminen turhautti vierasjoukkueen pelaajia, joita ei kielenkäytöstä päätellen olisi juuri aikuisiksi usokonut.

 

SuSin kaltaiset joukkueet ovat haasteellisia myös tuomareille. Etenkin siinä tapauksessa, jos tuomarina sattuu olemaan nuori aloitteleva palloilujuristi tällaiset joukkueet ovat todella haasteellisia. Tälläkin kertaa jatkuva kitinä ja vinkuminen meni todella rumaksi. Tiukempi ote ottelun alussa olisi ehkä se ratkaiseva tekijä, joka perkaisi moisen käytöksen pois.

 

Tällä erää saivat varttuneemmat kaverit tehdä käsineen lähes mitä mieleen juolahti, mutta kotijoukkue keräsi kortit tuomariston kuunneltua kyllä vaasalaisten räksytystä loputtomasti, mutta kohennettuaan egoaan isäntien kustannuksella. Eipä silti, käytännössä sääntökirjan mukaan jokainen SJK.junioreiden varoitus oli varmasti ansaittu. Sen sijaan tuolla linjalla vierailla ei olisi ottelun lopussa ollut kovin monta pelaajaa kentällä, jos ryhti olisi riittänyt korttien jakamiseen molempiin suuntiin. Vaikeitahan tällaiset pelit ovat, joissa toisen joukkueen taso ei riitä mihinkään.

 

Näin kun ottelu oli siirretty Provinssin avauspäivältä keskiviikolle pääseekin seuraväki jälleen kerran voitolla työhön.


Takaisin uutisiin