MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

VPS vei turnauksen


07.10.2012
VPS vei turnauksen
SJK-junioreiden ysikasien kausi lopetettiin Wallsport Areenassa kuuden joukkueen kohtuullisen kovatasoisessa turnauksessa, jonka voiton vei puhtaalla pelillä nimiinsä Aluesarjan rakas kiistakumppani, Vaasan Palloseura.

Kakkoseksi sijoittui Koivukylän Palloseura, joka saalisti kahdeksan pistettä. Pronssit matkasivat Kuopion Palloseuran mukana Savoon.

SJK-junioreiden joukkue sijoittui neljänneksi todella siipirikkoisena jättäen Aluesarjan voittaneen FF Jaron viidenneksi ja Lahden FC Reippaan kuudenneksi.

SJK - FC Reipas 2-3 (1-1)
SJK-junioreiden ottelut turnauksessa alkoivat lauantaiaamuna FC Reipasta vastaan unenpöpperöisellä esityksellä, jonka vieraat käänsivät edukseen lukemin 3-2 (1-1).

Ensimmäinen puoliaika oli täysin kotijoukkueen hallussa ja kamppailun kahdeksannella minuutilla hyvässä vireessä ollut Eetu Mäkelä veikin kotijoukkueen johtoon. Pari minuuttia ennen taukoa vieraat tasoittivat ottelun komealla vapaapotkulla.

Vaparia edelsi tilanne, jossa kotijoukkue olisi hyvinkin voinut siivota pallon pois alakerrasta, mutta kuinka ollakaan, pallon kanssa taikinoitiin, se hukattiin ja aiheutettiin tasoitukseen johtanut vapari.

Toisella puoliajalla FC Reipas iski kahdesti ja vasta ottelun viimeisellä minuutilla Matias Siukolan onnistui kaventaa kulmurin jälkitilanteesta.

SJK - FF Jaro 4-0 (2-0)
Päivän toisessa ottelussa kotijoukkue pelasi hyvin. Aluesarjan voittanut FF Jaro heitti kentälle melkoisen reservipitoisen avauskokoonpano SJK:n laittaessa kehiin ne, jotka suinkin pystyivät.

Keväällä SJK kaatoi pietarsaarelaiset 5-0 häviten syyskierroksella 2-1 ja 1-0. Nyt peli oli jälleen isäntien hallussa ja 11. minuutilla Tuomas Kellokoski viimeisteli läheltä johtomaalin, jota seurasi 2-0 -osuma vain neljä minuuttia myöhemmin Eetu Mäkelän hienolla laukauksella.

Toisella puoliajalla tahti jatkui samana. Aatu Kujanpää tulitti kauniisti jo 3-0 ja 38. minuutilla "Tumppi" iski ottelun toisen maalinsa sinetöiden loppunumeroiksi 4-0.

SJK - VPS 0-4 (0-2)
Päivän viimeisessä ottelussaan SJK jäi tällä kertaa VPS:n jalkoihin. Vieraat iskivät jo kahden minuutin pelin jälkeen ja menivät toisella puoliajalla menojaan vakuuttavasti.

Viikkoa aiemmin SJK:n onnistui kaataa todella vahva VPS Aluesarjassa 2-0, mutta nyt jalat painoivat ja materiaalin kapeus tuli esiin julmalla tavalla.

VPS otti ansaitun voiton matkalla turnausvoittoa kohti.

SJK - KoiPS 0-1 (0-0)
Sunnuntaiaamun ottelussa vastaan asettui uusi tuttavuus, Koivukylän Palloseura, Vantaalta. Vahva vastustaja pelasi liikkuvaa ja nopreiden kärkimiesten hyviin pystyjuoksuihin perustuvaa peliä.

Ensimmäinen puoliaika edettiin tasapäisesti ja tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa. Kotijoukkueen peli ei kuitenkaan ollut ihan terävintä, mistä lie johtuikaan.

Vielä kun lisätään murheisiin lauantaina erinomaisesti pelanneen Tuomas Kellokosken päätyminen sairaalaan tiputukseen ennen ottelua ja Aatu Kujanpään liittyminen joukkosidontapaikan asiakkaaksi, materiaali oli kavenutnut entisestään, joka ei tosiaankaan auttanut asiaa.

Heti toisen jakson aluksi vieraat iskivät hienon kuvion päätteeksi ottelun ainokaiseksi jääneen osuman.

SJK - KuPS 4-3 (3-0)
Turnauksen ja kauden viimeisessä kohtaamisessa isännät ottivat mittaa keväällä Nike Premier Cupin karsinnaksi tutuksi tulleesta Kuopion Palloseurasta, joka oli matkassa erittäin hyvällä joukkueella.

Loukkaantumisten kolhima kotijoukkue sai avuiksi vuotta vanhemmista Topias Syrjälän tähän otteluun ja "Topsusta" tosiaan oli apuja.

Ensimmäisellä puoliajalla hyvällä asenteella matkassa ollut kotijoukkue hankkiutui jo kolmen maalin johtoon. Ensin Topias Syrjälä viimeisteli johtomaalin kamppailun toisella minuutilla ja vajaata varttia myöhemmin Joonas Sundman nousi topparin tontiltaan läpi kentän iskien 2-0.

Vain kaksi minuuttia "Sunden" maalin jälkeen "Topsu" maalasi jo toistamiseen ja peli oli isännille 3-0. Tokihan se hyvältä tässä vaiheessa näytti, mutta mutta....

KuPS ei antanut periksi, vaan tuli vahvasti toisella puoliajalla kaventaen 39. minuutilla ja iskien toisen maalinsa heti kolmisen minuuttia myöhemmin. Eikä siinä sitten kaikki, vaan 54. minuutilla kuopiolaiset tasoittivat ottelun, eikä tilanne siinä vaiheessa SJK:n kannalta kovinkaan mehukkaalta vaikuttanut.

Niin vain kuitenkin pallo saatiin pelattua kärkeen siirtyneelle Matias Siukolalle toppareiden välin ja "Ziukkis" sijoitti pelivälineen verkkoon vielä kerran voittomaalin merkiksi.

Peli oli väsyneeltä SJK:n nipulta loistava tahtovoitto. Jokainen jätti kyllä ihan kaiken tarjolla olleen kentälle.

Näin saatiin kausi pakettiin maukkaalla voitolla. Tähän oli hyvä päättää kausi ysikasien osalta.Takaisin uutisiin