Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15 tappioitta aluesarjan voittoon


23.09.2012
U15 tappioitta aluesarjan voittoon
SJK-j. U15 Akatemia – FC YPA 5-1 (4-0)
04 min 1-0 Jussi Jaskari 16 min 2-0 Iiro Kiviluoma
21 min 3-0 Antti Palomäki
37 min 4-0 Antti Palomäki
78 min 5-0 Jussi Jaskari
79 min 5-1 FC YPA:n maali

Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorien U15 Akatemia otti viikonloppuna aluesarjan ykköstilan. Mestaruus ratkesi jo lauantaina, kun ainoana uhkana enää ollut Vaasan Palloseuran juniorit meni kompastelemaan Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan oikein kunnolla maalein 0-4. Kerho pääsi paineitta viimeiseen otteluunsa sunnuntai-iltapäivällä Joupiskan tekonurmella. Vieraaksi saapunut ylivieskalainen FC YPA oli tällä kertaa täydellinen vastaantulija. Näin joukkueen rungon muodostavat ysiseiskat, vahvistettuna pitkään mukana olleilla muutamalla ysikasilla sekä Lapualta viime talvena tulleilla kahdella pelaajalla, otti sen mihin on totuttu: mestaruuden piiri- ja aluesarjatasolta aina, kun niitä on ollut jaossa. Ysiseiskojen ikäluokka siirtyy B-junioreihin neljän piirinmestaruus- ja kolmen aluesarjakultamitalin roikkuessa kaulassa.

Syyskierroksilla SJK pelasi tappioitta. Vain tasapeli VPS-junioreita vastaan rasitti muuten niin voitontäyteistä tilastoa. Viimeisen ottelun vastustaja FC YPA on pelannut myös hyvän syyskauden ja oli ennen sunnuntaita sarjassa kolmantena.

Kerho aloitti ottelun sunnuntaina seuraavalla kokoonpanolla: Maalivahtina Jaakko Uusitalo, puolustuksessa Nicolas Kotamäki, Joonas Sundman, Ville Viita ja Matti Lähde, laitalinkkeinä hyökkäsivät Tommi Luopajärvi ja Topias Syrjälä, keskikentällä Aatu Kujanpää ja Iiro Kiviluoma, kymppipaikalla Antti Palomäki ja piikkinä kärjessä Jussi Jaskari.

Isännät onnistuivat taktiikassaan nappiin. Tiedossa oli, että vierailija viljelee pitkiä palloja parille terävälle kärjelleen. SJK onnistui prässäämään ylhäältä niin kovaa, että ylivieskalaiset joutuivat heittämään pitkää palloa aiemmin ja kovemmalla kiireellä kuin olisivat varmasti halunneet.

Ottelu oli käytännössä ohi parissakymmenessä minuutissa. Alku oli murskaava, kun pallo oli jo neljännellä peliminuutilla keltapaitaisten vieraiden verkossa. Jussi Jaskari pääsi rankkarialueelta vetämään hivenen pomppivan pallon, joka painui vastustamattomasti maaliin. Tilanne avautui Iiro Kiviluoman erinomaisesta syötöstä.

Toisen maalin alusti melkoinen onnistuneiden syöttöjen sarja, jonka kruunuksi Iiro Kiviluoma täräytti kärkipotkulla rangaistusalueen rajamailta pallon tuloksekkaasti alanurkkaan.

Antti Palomäki teki 3-0 maalin vahvan yksilösuorituksen tuloksena. Antti riisti pallon itselleen hyökkäyspäässä ja murtautui syvälle boksiin muutamalla terävällä juoksuaskeleella. Kevyehkö tuikkaus kohti alanurkkaa tuotti tulosta.

Kerhon peli rentoutui entisestään ja peli pysyi täysin kontrollissa. Syöttörallit olivat pitkiä ja kentän laidalla tilastonikkariksi ryhtynyt Joonas Lepistö laski parhaimmillaan kymmenen perättäisen onnistuneen syötön sarjoja. Prässi toimi loistavasti. Taukolukemat 4-0 iski Antti Palomäki, kun vieraiden muuri hyppäsi sopivasti vapaapotkussa pallon tieltä.

Toiselle jaksolle Kerho pisti kentälle kaikki kolme vaihtomiestään. Pois tulivat Jussi Jaskari, Ville Viita ja Topias Syrjälä. Tilalle tulivat Mikael Malmi, Alex Kivimäki ja Teemu Kukkanen. Alex meni kymppipaikalle, kun Antti Palomäki siirtyi ylimmäiseksi pelaajaksi. Teemu meni laitalinkiksi ja puolustuksessa Nicolas Kotamäki siirtyi laidalta toppariksi.

Toisellakin jaksolla SJK hallitsi, mutta peli kävi tehottomin kierroksin. Kovin nälkä oli sammutettu. Vaihtorulettia pyöritettiin seuraavan kerran 63. minuutilla, kun kentälle palasivat Ville Viita, Jussi Jaskari ja Topias Syrjälä. Tilaa heille teki kolmikko Tommi Luopajärvi, Matti Lähde ja Aatu Kujanpää. Topiaksesta tehtiin tällä kertaa laitapakki ja Joonas Sundman nostettiin topparin tontilta keskikentälle.

Jussi Jaskari avasi Kerhon maalijuhlat ja hän ne myös päätti 78. minuutilla. Jussi riisti pallon itselleen ja juoksi rangaistusalueelle sijoittaen pallon ohi maalivahdin.

Ottelu olisi tietysti ollut mukava päättää puhtain 5-0 numeroin, mutta FC YPA pääsi kaventamaan 30 sekuntia ennen loppua SJK:n puolustusvirheen takia. Pallo ponnahti syöksyneen maalivahdin Jaakko Uusitalon käsien kautta verkon perukoille. Se oli kuitenkin vain pieni kauneusvirhe.

Ottelun jälkeen joukkue kokoontui vielä yhteiseen ateriahetkeen pizzaa herkuttelemaan. Kausi on nyt taputeltu ja edessä on vielä taitoharjoittelua ja –kisoja. Ysiseiskat siirtyvät ensi kaudeksi B-junioreihin ja ysikasit varmasti urakoivat U15 Akatemian ohessa osin myös B:ssä. Pienen harjoitustauon jälkeen uusi kausi alkanee jo marraskuun alussa.

U15 Akatemian vastuuvalmentajana tänä vuonna toimi joukkuetta jo menneinäkin vuosina valmentanut, mutta viime vuoden taukoa pitänyt Jari Kujala. Toisena valmentajana oli myös pitkän rupeaman tehnyt Kari Lähde. Joukkueenjohtajana oli monien edellisvuosien tapaan poikia aivan pikkunappuloina myös valmentanut Mika Palomäki. Huoltajana toimi tänä vuonna viimevuotinen kakkoshuoltaja Arvi Viita. Sunnuntain YPA-ottelussa pelanneiden lisäksi joukkueen vakiokalustoon ovat kuuluneet tällä hetkellä loukkaantuneiden kirjoissa olevat Joonas Lepistö, Valtteri Leppänen ja Joni Vähämaa.
Takaisin uutisiin