MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15 takelteli voiton VPS:n ysikaseista


28.05.2012
U15 takelteli voiton VPS:n ysikaseista

SJK U15 Akatemia – VPS-j. 98 4-2 (2-0)
07 min 1-0 Antti Palomäki
14 min 2-0 Jussi Jaskari
69 min 2-1 VPS-j:n maali
76 min 3-1 Alex Kivimäki
80 min 4-1 Tommi Luopajärvi
80 min 4-2 VPS-j:n maali

SJK U15 Akatemia pelasi jälleen vaisun aluesarjapelin, kun Linnapuiston viheriölle oli maanantai-illaksi saapunut vierailulle Vaasan Palloseuran juniorien C14 –joukkue. Jostain kumman syystä mustapaidat ovat tänä keväänä pelanneet vaisusti aluesarjassa, kun taas Kai Pahlman karsinnassa on oltu tärisyttävän hyviä. Vaasalaiset saivat erityisesti toisella jaksolla kaiken mahdollisen avun maalien tekemiseen, mutta eivät silti kyenneet ottamaan pisteitä.

Kotijoukkue aloitti ottelun tutuhkolla kokoonpanolla. Maalissa oli Jaakko Uusitalo ja puolustuslinjassa Mikael Malmi, Nicolas Kotamäki, Ville Viita ja Matti Lähde. Keskikentän taisteluun käytiin Iiro Kiviluoman ja Valtteri Leppäsen voimin. Laidoilta tukea antoivat Joonas Sundman ja Topias Syrjälä. Hyökkäysvastuu oli tutuilla harteilla, kun pelipaikat osoitettiin Antti Palomäen ja Jussi Jaskarin hoitoon.

Ottelun avausmaali seitsemännellä peliminuutilla oli SJK:n kapteenin Antti Palomäen päättäväisyyden hedelmä. Antti seurasi omaa vetoaan kahdesti paluupalloihin, joista jälkimmäisellä kerralla verkko soi sulosäveliä.

Toinen maali tuli seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Jussi Jaskari taisteli miehekkäästi pallon itselleen ja pisti kuudentoista alueelta pallon läheltä kovaa ja ylös. Vepsun maalivahdilla ei ollut mitään mahdollisuuksia estää Jussin maalilaukausta.

Avausjaksolla koettiin myös isäntien kannalta ikävää dramatiikkaa, kun Nicolas Kotamäki loukkasi polveaan ikävännäköisesti. Joukkueella on polvivaivaisia ennestään, kun myös Joonas Lepistö potee samaa kiusallista vaivaa. Toivottavasti kumpikin saa pian selvyyttä ja apua vammoihinsa, jotta loppukesän tärkeä koitos, Kai Pahlman Cupin lopputurnaus, saa kuulua myös näiden pelaajalahjakkuuksien ohjelmaan.

Nicolaksen paikan topparina otti ottelun loppuajaksi Teemu Kukkanen.

Toiselle jaksolle Kerho teki neljä vaihtoa. Pois tulivat Antti Palomäki, Topias Syrjälä, Jussi Jaskari ja Mikael Malmi. Joonas Sundman tiputettiin vasemmaksi laitapakiksi, laitalinkeiksi tulivat penkiltä Joni Vähämaa ja Alex Kivimäki. Kärkeen asetettiin Tommi Luopajärvi ja Aatu Kujanpää.

Ottelua pelattiin tauon jälkeen pitkälle sangen sekavissa merkeissä. Kotijoukkue pudotti kierroksiaan ja alkoi tarjoilla harhasyöttöjä. Oma osuutensa ongelmiin saattoi myös olla sillä tosiasialla, ettei pojilla ollut ennen tätä tältä kaudelta yhtään luonnonnurmikentän kokemuksia. Palloa syöteltiin toistuvasti aivan liian hiljaa. Vastustaja pääsi iskemään väliin ja yllättävän isokokoiseksi kasvanut joukkue osasi rynnistää SJK:n maalille.

Vieraat saivat 2-1 kavennuksensa Kerhon puolustajan hyvästä syötöstä. Jaakko Uusitalo ei kyennyt tapahtunutta estämään millään tavoin. Neljä minuuttia myöhemmin Antti Palomäki palasi vielä kentälle. Sivuun tuli Valtteri Leppänen.

Tärkeän 3-1 maalin teki 76. minuutilla Alex Kivimäki, joka sai maalin takakulmalle hyvän syötön, eikä Alex hermoillut yhtään, vaan pisti pallon tarkalla sijoituksella sisään. Ottelun viimeisellä minuutilla Antti Palomäki vielä vapautti hienolla syötöllään Tommi Luopajärven pitkälle karkumatkalle. Tommi juoksi mahanalus täynnä jalkoja, kiersi vielä maalivahdin ja pisti pallon nautiskellen verkon perille. VPS ehti vielä maalata kertaalleen ennen kuin tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi. Kaveri pääsi SJK:n puolustukselta karkuun ja onnistui ohittamaan myös vastaan tulleen maalivahdin Jaakko Uusitalon.

Pelistä ei jäänyt paljon kaunista muisteltavaa. Ensimmäinen jakso oli vielä siedettävää peliä, mutta toinen jakso oli kaameaa. Kovasti ailahtelevan kevään soisi koulujen loppumisen myötä muuttuvan vakaammaksi. Parhaimmillaan pojat osaavat pelata todella vahvasti joukkueena. Pahimmillaan peli on sitten sitä, mitä maanantaina Linnapuistossa ja parissa aikaisemmassa tappioihin päättyneessä aluesarjan ottelussa. Seuraava U15 Akatemian ottelu on ensi sunnuntaina, jolloin pelataan Prunttimäessä. Tuolloin vastustajaksi tulee Oulun Luistinseuran C14 –joukkue ja panoksena on viimeiset pisteet Kai Pahlman Cupin karsinnassa. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 13.
Takaisin uutisiin