Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15 taas tositoimissa: Voitto Kraftista


02.08.2012
U15 taas tositoimissa: Voitto Kraftista
FF Kraft - SJK-juniorit U15 Akatemia 0-3 (0-2)
32. min 0-1 Antti Palomäki
34. min 0-2 Alex Kivimäki
58. min 0-3 Tommi Luopajärvi

Seinäjoen Jalkapallokerho-junioreiden U15 Akatemia palasi tositoimiin viime viikonvaihteen raskaan Kai Pahlman Cupin jälkeen kohtaamalla torstai-illalla aluesarjassa närpiöläisen FF Kraftin tämän kotikentällä. Mikkelin turnauksessa hioutunut pelivire näkyi Närpiössä, vaikka jaloissa saattoi vielä hieman painaa. Toki Aatu Kujanpää ja Alex Kivimäki olivat käyneet jo pelaamassa tiistain C14 -ottelun, joten joukkueen nuorempi osasto oli ehtinyt näyttää mallia. Kraftilla ei ollut Centralplanilla mitään jakoa, vaan SJK otti leikittelevän helposti 0-3 (0-2) voiton. Joukkueen vastuuvalmentaja Jari Kujala ei yhtään liioitellut ottelun jälkeen todetessaan, että paikkoja oli 0-8 tai 0-9 voittoon asti. Kraftin erinomainen maalivahti Jacob Strand säästi yksin joukkueensa nöyryyttäviltä lukemilta.

Parilla vaihtomiehellä matkassa ollut vierasjoukkue aloitti ottelun seuraavalla kokoonpanolla: Maalivahtina Jaakko Uusitalo, puolustuksessa Joonas Sundman, Iiro Kiviluoma, Ville Viita ja Mikael Malmi, linkkeinä Joni Vähämaa ja Topias Syrjälä, keskikentällä Valtteri Leppänen ja Aatu KujanpääAntti Palomäki & Alex Kivimäki.

Ottelun käsikirjoitus oli alusta alkaen odotettu. Jos Kraft sai hetkeksikään pallon, ladattiin se välittömästi niin syvälle SJK:n kenttäpuoliskolle, kuin vain kyettiin. Pallon perään juoksijoita ei sitten enää löytynyt muutamia harvoja poikkeustilanteita lukuun ottamatta. SJK pyöritti peliä hienosti koko kentän leveyttä hyödyntäen, vaikka sateen liukastama ja nurmenleikkuuta huutava kenttäalusta toivat peliin omaa lisävivahdettaan. Isännät puolustivat ajamalla sen kuuluisan bussin rangaistusalueen sisälle. Ahdasta oli, mutta kolme maalia sentään kyettiin tekemään.

Ensimmäinen todellinen maalintekopaikka valkoisissa pelanneelle Kerholle siunaantui kuitenkin vasta 13. otteluminuutilla, kun Valtteri Leppänen pitkän kuljetuksensa jälkeen veti vähän ohi oikeasta takakulmasta. Viitisen minuuttia myöhemmin oli seuraavan erinomaisen maalintekomahdollisuuden aika, kun Topias Syrjälä napautti taitavan tsippipallon linjan taa Alex Kivimäelle, jonka hyvä veto ponnahti tolpanjuuren sisäreunasta maaliviivalle, josta keltapaidat sen pelastivat pois.

Kraftin keskittyminen pelkkään puolustamiseen esti SJK:n maalinteon 32. minuutille asti, jolloin Mikael Malmin linjan taakse antamasta taidokkaasta syötöstä karkuun päässyt Antti Palomäki mojautti pallon kylmästi sisään.

Kun ensimmäinen maali oli tehtynä, rävähti heti perään lisää. Joonas Sundman ampui napakan vapaapotkun, jonka paluupallosta ensimmäisenä pääsi yrittämään juuri maalin tehnyt Antti Palomäki. Kraftin maalivahti Jacob Strand torjui vielä Antin yrityksen, mutta ei enää toiseen paluupalloon hanakasti iskeneen Alex Kivimäen tykitystä.

Pari minuuttia ennen taukoa SJK joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun Joni Vähämaa sai nappulakengän jäljet pohkeeseensa. Kentälle ryntäsi laitumelle päästetyn varsan lailla Tommi Luopajärvi.

Tauolla tehtiin toinen vaihto, kun hienosti pelannut Alex Kivimäki tuli hetkeksi haukkaamaan happea ja kentälle päästettiin Lapuan pikajuna Jussi Jaskari.

Toisen jakson alussa paine kohti Kraftin maalia jatkui tauotta, mutta maaliputki ei jatkunut niin helposti kuin Kerhon vaivatonta peliä katsomalla saattoi odottaa. Kun tauosta oli kuusi minuuttia, pääsi Valtteri Leppänen kulmapotkun jälkitilanteesta vetämään kohti vasenta yläkulmaa, mutta pallo sujahti harmillisesti vähän ohi. Kolmisen minuuttia myöhemmin Antti Palomäki ampui vain vähän ohi alakulman.

Kolmas maali nähtiin toisen jakson 18. minuutilla, kun Jussi Jaskarin keskitys tavoitti maalivahdin edestä Tommi Luopajärven, eikä kovasti häiritty maalivahti Jacob Strand kyennyt kunnon torjuntaan. Pallo lipsahti hänen käsiensä kautta maaliin.

Kolmannen maalin jälkeen SJK laittoi vaihtoruletin päälle. Kun peliä ei oltu vielä aloitettu Tommin 0-3 maalin jälkeen, kentän laidalle kutsuttiin Topias Syrjälä ja jalkaan tulleesta tällistä riittävästi toipunut Joni Vähämaa pääsi takaisin pelin tuoksinaan. Viisi minuuttia myöhemmin jälleen kovasti töitä tehnyt Valtteri Leppänen tuli sivuun ja korvaajaksi palasi avausjaksolla todennäköisesti kauden parhaita otteitaan U15 Akatemiassa väläytellyt Alex Kivimäki.

Tommi Luopajärvi oli lähellä tehdä illan toisen osumansa, mutta ottelun 63. minuutilla lauottu kuti jysähti läheltä maalitolppaa ohi.

Viimeiset pelaajavaihtonsa SJK teki kuusi minuuttia ennen 80 minuutin kokonaispeliajan täyttymistä. Mikael Malmi ja Alex Kivimäki olivat täyttäneet päivän taksvärkkinsä. Töihin pääsivät vielä Topias Syrjälä ja Valtteri Leppänen virvoittavan lepotaukonsa vahvistamina.
Pari maalipaikkaa pojat saivat vielä loppuhetkillä aikaiseksi. Neljä minuuttia ennen päätösvihellystä Joonas Sundman nosti vapaapotkun taidolla rangaistusalueelle ja Antti Palomäki nosti siitä pallon kohti maalia. Jacob Strand torjui jälleen loistavasti kulmaksi.

Alex Kivimäki oli kruunata hienon iltansa minuutti ennen loppua, mutta napakka kuti 25 metristä tärähti ylärimaan. Maali oli lähellä, sillä veto osui aivan yläriman alaosaan ja ponnahti siitä maaliviivan läheisyyteen. Alexin iltaan kuului siis maali, tolppa ja ylärima.

Vastuuvalmentaja Jari Kujala kiitteli omiaan ottelun jälkeen hyvästä asenteesta ja siitä, että uskallettiin pelata. Joukkueen pelissä näkyi, etteivät Kai Pahlman Cupin lopputurnauksen kokemukset olleet jääneet unholaan, vaan kaikki siellä saatu oppi tuntuu muhivan poikien aivoissa ja pohkeissa lupauksia herättävällä tavalla. Joukkue siirtyi taas ainakin hetkeksi aluesarjan ykköspaikalle. Tosin Vaasan Palloseuran junioreilla on parempi saldo. Sillä on pistemenetyksenä tähän asti vain yksi tasapeli, kun SJK:n ainoa pistemenetys on karvas tappio VPS:lle juuri Mikkelin turnauksen alla. Sarjavoitosta nähdään todennäköisesti tasapäinen kilpajuoksu toiseen VPS-otteluun saakka.

U15 Akatemian seuraava aluesarjaottelu on maanantaina 13. elokuuta, jolloin klo 19 käynnistyvään otteluun Linnapuiston kentällä saapuu vastustajaksi joukkue Vöyriltä, FF Norrvalla.
Takaisin uutisiin