Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15 pelasi käsijarru päällä


15.01.2012
U15 pelasi käsijarru päällä

SJK-Juniorit U15 - TPV 2-4 (0-1)

15 min 0-1 TPV:n maali
44 min 0-2 TPV:n maali
57 min 1-2 Antti Palomäki
62 min 1-3 TPV:n maali rp.
64 min 2-3 Antti Palomäki rp.
77 min 2-4 TPV:n maali

Seinäjoen Jalkapallokerhon juniorien U15 -akatemia kohtasi sunnuntaina harjoitusottelussa Wallsport Areenassa Tampereen Pallo-Veikkojen laadukkaan saman ikäluokan joukkueen. Turpiin tuli 2-4. Isäntien vastuuvalmentaja Jari Kujalaa luonnehti ottelun jälkeen osuvasti suojattiensa pelanneen läpi ottelun kuin käsijarru päällä.

Yhtenä kantavana teemana oli pelata isännän ottein omassa hallissa, mutta siihen ei todellakaan tällä kertaa pystytty. Harmaasta massasta voi nostaa esiin oikeastaan vain kaksinkamppailuissa hienosti pärjänneen toppari Nicolas Kotamäen ja maalin suulla neljästä takaiskumaalista huolimatta aivan kohtuullisesti pelanneen Jaakko Uusitalon, joka joutui viimeisenä kärsimään oman joukkueensa lepsun joukkuepuolustamisen seuraamuksia. Jaakko otti ottelussa useita hienoja koppeja.

Nicolaksen toppariparina avauksessa oli Ville Viita. Laitapakkeina aloittivat Matti Lähde ja Joonas Sundman. Loukkaantumisesta toipunut Joni Vähämaa palasi kokoonpanoon tällä kertaa laitalinkin pestin saaneena. Toisella puolella mennä rymisteli Joonas Lepistö. Keskikentän kaksinkamppailut oli uskottu perinteisellä tavalla Valtteri Leppäsen ja Iiro Kiviluoman hoitoon. Kärkeen ampaisivat Lapuan nuori mies Jussi Jaskari ja Antti Palomäki.

Ottelun alku antoi heti selkeät viitteet tulevasta. SJK:n puolustus teki liikaa virheitä, joista vierailijoille siunaantui toistuvia vaarallisia tilanteita. Ensimmäisen vartin Jaakko Uusitalo kykeni pitämään maalinsa puhtaana hienolla pelaamisellaan. Avausmaalinsa TPV teki aivan maalin edestä, kun hyökkääjä sai pikku keskityksen kenttäpäädystä. Tilannetta edelsi mustapaitojen lepsu pelaaminen kymmeniä metrejä pitkin sivurajaa aina päätyrajalle asti.

Kun 40 minuutin mittaista avausjaksoa oli pelattu 28 min, pääsi Antti Palomäki laidalta läpi puolustuslinjan ja pisti pallon päädystä pienestä kulmasta taidolla aivan tolpan juureen. Antti itse ja kotijoukkueen taustavoimat vaativat tilanteesta maalia. Sitä ei kuitenkaan tuomittu, kun ottelussa epävarmasti toiminut tuomarikolmikko mitä ilmeisemmin seurasi tilannetta jo sillä silmää, että pallo menee päädystä yli, eikä Antti ehdi enää tehdä pallolle mitään.

Heti edellisen läheltä piti -tilanteen jälkeen saatiin omassa päässä melkoinen hässäkkä aikaan, jonka pelasti vasta Joonas Sundman sutaisemalla pallon viime hetkillä maaliviivalta väljemmille vesille.

Joni joutui jalan väännyttyä kentän laidalle 31. minuutilla ja Aatu Kujanpää pääsi tositoimiin.

Tauolle mentiin siedettävissä 0-1 lukemissa, vaikka esitykset kentällä olivat jokseenkin sietämättömän kilttejä. Vastustajaa oltiin joka tilanteessa askeleen taikka pari jäljessä, eikä rehtiin olkapää olkapäätä vastaan pelaamiseen löytynyt kunnolla ryhtiä. Jari Kujala viestitti pojille näistä ongelmista selkeästi, mutta kuten myöhemmin nähtiin, muutosta ei tullut.

Toiselle jaksolle tehtiin pari vaihtoa, kun Ville tuli sivuun ja toiseksi toppariksi asettui Teemu "Kurko" Kukkanen. Jussi tuli kärjestä pois ja tilalle tuli Alex Kivimäki.

Kun toista jaksoa oli pelattu vasta nelisen minuuttia, pallo oli toistamiseen SJK:n maaliverkoissa. Veto maalin edestä upposi nätisti, kun puolustus antoi kesynä näin tapahtua.

Edes vierasjoukkueen pelaajan ulosajo (49. min) ei tuonut uutta virtaa kotijoukkueen peliin. Uutta toivoa hetkiseksi herätti kuitenkin Antti Palomäen näyttävä maali kahdeksan minuuttia myöhemmin.

Antin nopea kääntyminen ja komea veto 29 m:stä ei jättänyt TPV:n pojille mitään mahdollisuuksia estää 1-2 kavennuksen syntyä. Tässä vaiheessa Matti tuli kentältä ja avausjakson kolhustaan toipunut Joni palasi kentälle.

Juuri kun SJK pelasi hetkellisesti niin kuin pitääkin, tyrittiin keskialueella niin, että laitapakki Joonas Sundmanille tuli kohtuuton kiire ja hän joutui kaatamaan vastustajan tekonurmen pintaan. Pallo vietiin pilkulle, eikä Jaakolla ollut mahdollisuuksia estää tamperelaisten kolmannen maalin syntymistä. Pari minuuttia myöhemmin oli kuitenkin kuittaamisen aika, kun Antti Palomäki paini rankkarialueella hyväkseen kieltämättä hivenen kyseenalaisen rangaistuspotkun, jonka nuori mies sitten itse toimitti tuttuun varmaan tyyliinsä maaliin.

Valtteri ja Nicolas tulivat neljä minuuttia ennen loppua pois kentältä, kun Jussi ja Ville puolestaan ottivat avauksesta tutut paikkansa. Alex siirtyi Valtterin tyhjäksi jättämälle paikalle. Jo seuraavalla minuutilla nähtiin päivän viimeinen maali, kun TPV kaunisteli jälleen velttoilevan SJK-puolustuksen avittamana lukemiksi 2-4.

Tappiosta huolimatta pelissä oli paljon hyvääkin. Vastustaja oli hyvä ja ennen kaikkea isokokoinen. Kaksinkamppailuvoimaa löytyi enemmän kuin oman alueemme tämän ikäisten joukkueista. SJK olisi kaivannut riveihinsä pelaajia, jotka omalla esimerkillään olisivat tuoneet muidenkin otteisiin lisää taisteluvirettä. Jotenkin jäi sellainen tuntu, että ei sitä isäntämäistä otetta niin kauhean paljon olisi tarvittu lisää ja ottelu olisi kääntynyt vähintäänkin tasapeliksi.

Missään nimessä SJK ei pelannut sillä tasolla kuin se pystyy, mutta niihin peleihin on vielä hetki aikaa. Valmennuskolmikko Jari Kujala, Kari Lähde, Chris Cleaver tekee nyt kuumeisesti töitä ja vilkuilee kalenterista tulevia Kai Pahlman -turnauksen karsintaottelupäiviä. Silloin joukkueen iskukyvyn on oltava toisella tasolla, jos janottua menestystä aiotaan saavuttaa.
Takaisin uutisiin