Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15 nousi ahdingosta


13.08.2012
U15 nousi ahdingosta
SJK U15 Akatemia – Norrvalla FF 4-3 (1-3)

04 min 0-1 Norrvallan maali
16 min 1-1 Aatu Kujanpää
26 min 1-2 Norrvallan maali
29 min 1-3 Norrvallan maali
60 min 2-3 Joni Vähämaa
70 min 3-3 Iiro Kiviluoma
76 min 4-3 Antti Palomäki

Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorien U15 Akatemia jatkoi taas ailahtelevia peliesityksiään Palloliiton Vaasan ja Keski-Pohjanmaan piirien yhteisessä aluesarjassa. Kevätkierroksilta loppukesän peleihin asti periytynyt tyyli pelata lepsusti ennakkoon heikommaksi luettavia vastustajia vastaan nosti taas reippaasti päätään maanantai-iltana Prunttimäen painostavan lämpimässä illassa. Tuskan hiki helmeili otsalla paitsi lämpötilan nostattamana niin myös tuskastuttavan ja raivostuttavan rajamailla liikkuneen avausjakson pelisuorituksen vuoksi. Mutta ihme ja kumma: ensi kertaa tänä vuonna joukkue pystyi nousemaan vaikeuksien suosta tällaisessa ennakkoon helpoksi ajatellussa kamppailussa ja kääntämään ottelun edukseen. Näin Kerho taistelee yhä vahvasti sarjan ykkössijasta.

Maanantain vastustaja Norrvalla FF on vöyriläinen neljän seuran yhteenliittymä. Oravaisten ja Maksamaan liityttyä Vöyriin, voidaan jopa puhua neljän vöyriläisen ”kyläseuran” yhteisestä joukkueesta. Norrvallan taustalla ovat Vörå IF, Oravais IF, Maxmo SK ja Hellnäs BK. Sekavalta näyttävän taustan ei kannata kuitenkaan antaa hämätä. Prunttimäessä nähtiin avausjaksolla vierailija, joka kykeni huomattavasti kotijoukkuetta parempaan joukkuepeliin. Isännät tekivät vastustajasta paremman mm. harhasyötöillään, haparoivalla puolustuslinjallaan ja keskialueen kaksinkamppailujen häviöillään. SJK sai kyllä pallon riittävän usein rangaistusalueen rajalle asti, mutta kahdeksaa miestä pallon alla alati pitänyt vierasjoukkue tukki tehokkaasti maalintekomahdollisuudet ja iski nopeilla vastaiskuilla.

Ottelu sai katastrofaalisen alun, kun vapaapotku 30 metristä livahti maalivahti Jaakko Uusitalon yli. Heikommista eväistä tehty nuori mies olisi romahtanut siihen, mutta Jaakko nosti itsensä ottelun aikana tästä tuskasta ja oli ottelun ratkaisevilla loppuhetkillä enemmän kuin mies paikallaan.

Tasoitusmaali antoi turhaan lupauksia Kerhon otteen terästymisestä jo ensimmäisellä pelijaksolla. Aatu Kujanpää otti Joonas Sundmanin pitkän syötön hienosti haltuun ja nosti komeasti maalivahdin yli. Hieno yksilösuoritus ei vielä jaksanut muuttaa käsikirjoituksen tuskaista kaarta. Toista kymmentä minuuttia ennen taukoa Norrvalla iski lyhyessä ajassa kahdesti samantapaisista tilanteista. SJK:n puolustus pelasi lepsusti ja kaveri pääsi livahtamaan kahdesti taakse. Kun lapikas lauloi murhaavalla otteella, ei Jaakko Uusitalolla ollut enää mahdollisuuksia estää maalien syntymistä. Omat hyökkäykset päätyivät vähän väliä paitsioon, mutta Kerhon puolustus ei tainnut saada avausjaksolla kertaakaan ajettua vöyriläisiä samaan virheeseen. Kuinka olisikaan voinut, kun pojat harhailivat sekalaisena rivistönä.

Tauolla joukkue sai valmennukselta selkeäsanaista herättelyä, joka tepsi tehokkaasti. Toisen jakson alussa saatiin vielä raastaa harvenevia hiuksia päästä, kun painetta kyllä luotiin, mutta onnikin näytti jo hylänneen tykkänään. Kun pelattiin toisen jakson 20. minuuttia, kivikkoon ajettu reki pääsi peilikirkkaalle jäälle ja ottelu kääntyi. Alkutahdit löi Joni Vähämaa, joka veti ilmasta pallon suoraan maaliin. Pallo ponnahti Jonin ulottuville Joonas Sundmanin kovan vedon kimmahdettua vastustajasta. Ennen maaliaan Joni oli jo kerran vetänyt laidaltaan noin 20 metristä pallon niukasti ohi yläpesän.

Tasoitusmaalia jouduttiin odottamaan Jonin kavennuksen jälkeen kymmenisen minuuttia. Antti Palomäki ampui hirmukovan vapaapotkun 25 m:stä, maalivahti sylki pelivälineen eteensä ja taisteluilmeen läpi ottelun säilyttänyt Iiro Kiviluoma rynni pallon sisään.

Voittomaalin iski joukkueen kapteeni Antti Palomäki noin neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Puoli-istuvasta asennosta rangaistuspilkun maastosta lähtenyt kuti oli samanlainen tahdon voitto kuin Iiron tasoitusosuma. Viideskin maali oli lähellä, kun Valtteri Leppänen latasi tuomarin antamalla lisäajalla (80+2”) voimalla yläputkeen. Peli päättyi kymmenen sekuntia myöhemmin.

Joukkueessa oli muutama taistelija ja muut olivat jostain syystä ihmeen pitkään matkassa puolivaloilla. Edellä kerrottujen lisäksi kiitosta on annettava ainakin viimeisen puoli tuntia pelanneelle Teemu Kukkaselle, joka toi jopa ennalta arvaamattoman paljon kovuutta kaksinkamppailuihin laitapakin tontillaan. Joukkue ansaitsee kuitenkin lopulta jokaiseen poikaan ulottuvat kiitokset siitä, että se kykeni muuttamaan huonosti alkaneen iltapuhteensa voitolliseksi juhlahetkeksi. Se tehtiin nimenomaan joukkueena, pelillä, josta ensimmäisellä jaksolla vain haaveiltiin.

Seuraava U15 Akatemian koitos on jo huomenna pietarsaarelaisen FF Jaron vieraana.
Takaisin uutisiin