MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15 löi VIFK:n Pahlman Cupin karsinnassa


26.04.2012
U15 löi VIFK:n Pahlman Cupin karsinnassa

SJK-j. U15 Akatemia – VIFK 3-1 (1-1)
08 min 1-0 Jussi Jaskari
24 min 1-1 Hugo Villför rp.
57 min 2-1 Antti Palomäki
71 min 3-1 Joonas Lepistö

Surkea kenraali tiesi huikeaa suoritusta tärkeimmällä hetkellä. Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorit ry:n U15 akatemia nousi maanantain surkean aluesarjaottelun jälkeen odotetusti aivan toiselle tasolle Kai Pahlman Cupin Vaasan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen piirien parhaiden joukkueiden jatkokarsinnan avausottelussaan torstai-illalla Wallsport Areenassa. Vaasan IFK pyristeli vastaan, mutta oli loppujen lopuksi aivan aseeton kotijoukkuetta vastaan.

Loppulukemissa 3-1 ei jäänyt jossiteltavaa muuta kuin IFK:n rangaistuspotkumaalista. SJK:n esityksen odotettiin toki olevan selkeästi paremman kuin maanantaina ylivieskalaista FC YPA:a vastaan, mutta joukkue ei tyytynyt mihinkään pieneen parannukseen, vaan muutos oli niin täydellinen kuin vain saattoi haaveissaan kuvitella. Jokainen pelaaja vaihtomiehiä myöten antoi joka hetki kaikkensa ja virheet oli karsittu minimiin.

Illan isäntäjoukkue sai otteluun räjähtävän alun, kun jo kahdeksannella peliminuutilla pallo oli vaasalaisten maalissa. Loistavalla pelipäällä ollut Joonas Lepistö antoi hienon keskityksen rangaistusalueen rajamaille, jossa vatsataudista hädin tuskin pelikentälle toipunut joukkueen kapteeni Antti Palomäki pääsi pyörähtämään pallon kanssa niin, että Jussi Jaskari pääsi vetämään pallon häkkiin suoraan Antin tarkasta syötöstä.

SJK aloitti vahvasti ja osasi heitellä hyviä syöttöjä vastustajan puolustuslinjan taakse. Peli oli kaikin puolin hyvää, eikä valmentajien tarvinnut kentän laidalta ohjeistaa kuin pikku asioissa. Jokaisen pelaajan ilmeestä näki, että taistelutta ei aiottu antaa yhtään tilannetta periksi.

VIFK sai tasoituksensa rangaistuspotkusta 24. minuutilla. Pallo vietiin pilkulle, kun toppari Ville Viita liukui takaapäin läpipäässeen tähtipaidan jalkojen juureen osuen selkeästi palloon. Vaasalaispelaaja kaatui, mutta seinäjokelaisten mielestä rike tapahtui selkeästi rangaistusalueen ulkopuolella. Hugo Villförin ampumalle vedolle SJK:n erinomaisesti pelannut maalivahti Jaakko Uusitalo ei voinut mitään.

Kotijoukkueen vahva puolustuslinja tiivistyi entisestään 28. minuutilla, kun laitapakit Valtteri Leppänen ja Matti Lähde vaihtoivat paikkoja päikseen. Pari minuuttia myöhemmin jouduttiin isomman muutoksen eteen, kun Iiro Kiviluoma joutui jättämään kentän sääressään vastustajan koko kengänpohjan nappuloiden jättämät kivuliaat jäljet. Jalka taittui tilanteessa muutoinkin pahan kerran ja hoitomuodoksi jouduttiin valitsemaan kolme kylmäpussia oikeaan jalkaan. Onneksi Iiro käveli omin jaloin ottelun jälkeen, mutta tässä pelissä korvaajaksi oli otettava Lapuan nuori mies Aatu Kujanpää, joka pääsi hienosti peliin sisään ja pelasi varmasti parhaan pelinsä sen jälkeen, kun täksi kaudeksi siirtyi mustapaitojen leiriin. Aatu oli rauhallinen ja syötöissään varma.

Vastuuvalmentaja Jari Kujala oli tasatilanteesta huolimatta tyytyväinen ensimmäisen jakson esitykseen. Taistelua riitti ja oli aivan pienestä kiinni, etteikö olisi karattu jo ennen taukoa maalin taikka kahden etumatkalle.

Toinen jakso alkoi vaasalaisvieraiden hallinnalla. Se sai pientä otetta jo ennen taukoa ja onnistui tiivistämään sitä vielä hetki aikaa niin, että SJK oli ajoittain jopa ahtaalla. Kotijoukkueen alakerta kuitenkin pelasi hyvin yhteen. Jos joku teki virheen, paikkaaja löytyi oitis rinnalta - tai sitten viimeisenä lukkona toiminut Jaakko Uusitalo tuli ja korjasi pallon varmasti talteen.

Voittomaali syntyi 57. minuutilla todellisen taistelijan toimesta. Pallo pomppi VIFK:n maalilla ja Antti Palomäki ehti jo menettää sen maalivahdille, mutta jotenkin tuo kiivaasti tavoiteltu peliväline vain osasi ponnahtaa ”Analle” takaisin, eikä maalintekotaitoinen kaveri enää erehtynyt.

Yksi ottelun kulminaatiopisteistä nähtiin, kun ensin Joonas Lepistöllä oli 63. minuutilla hyvä, mutta tulokseton vapaapotku rangaistusalueen rajoilta ja seuraavalla minuutilla VIFK:n hyökkäys päättyi niukkaan ohivetoon takakulmasta. Joonaksen epäonnistuminen loi vähän toivon tunnetta tähtipaitojen rintaan, mutta oman tilanteen hukkaaminen käytännössä päätti tähtipaitojen parhaan yrityksen.

Ottelun viimeinen maali oli hienon yksilösuorituksen tulosta. Joonas Lepistö karkasi laidaltaan ja purjehti väkevästi vastustajan kuudentoista sisään ja sijoitti tarkasti ohi vastustajan vastaan tulleen maalivahdin.

Koko joukkue ansaitsee tunnustuksen esityksestään, mutta on mieluisaa ottaa kaksi selvästi tasoaan nostanutta nimeä etualalle. Aatu Kujanpää sai nopean komennuksen kentälle ja kykeni heti ottamaan täysimääräisesti paikkansa keskikentällä, vaikka pelin rytmi oli kiihkeä ja vastustajat näyttäytyivät päätä pidempinä ja oleellisesti vahvempina. Aatu oli taitava ja riittävän maltillinen. Tommi Luopajärvi sai paikan avauksessa hiukan oudommalla paikalla laitalinkkinä, kun pari hyvää vaihtoehtoa - Joni Vähämaa ja Topias Syrjälä - olivat sairastelujen takia sivussa. Tommi teki kovasti töitä molempiin suuntiin ja antoi muutamia maukkaita syöttöjä.

Vastuuvalmentaja Jari Kujala totesi ottelun jälkeen silmin nähden tyytyväisenä, että joukkue teki valtavasti töitä, palloa liikutettiin hienosti ja taistelua riitti joka tilanteessa. ”Huikea fiilis. Tärkeä voitto. Ollaan yksi askel lähempänä tavoitetta, heinäkuun lopun lopputurnausta”, Jari tiivisti iloisena koko joukkueen tuntemukset.

VIFK:n voittamista ei sovi vähätellä. Kun aikaisemmin talvella pelattiin Kai Pahlman Cupin Vaasan piirin omaa karsintaa, SJK kävi Botniahallissa voittamassa tähtipaidat hienolla pelillä 2-3 ja nyt kyettiin vielä selvästi vahvempaan näytökseen. VIFK oli ehtinyt pelata jatkokarsinnassa yhden ottelun. Se kävi Oulussa voittamassa maan parhaisiin ´98 –joukkueisiin laskettavan Oulun Luistinseuran C14:n puhtaasti 0-5.

SJK jatkaa lopputurnauspaikan tavoittelua 12. toukokuuta Oulussa kohtaamalla OLS:n C15 –joukkueen. Sitä ennen aluesarjassa on edessä koitos Vaasan Palloseuran junioreita vastaan 5. toukokuuta Vaasan raviradan keskiön ihanalla hiekkakentällä.

SJK-j: Jaakko Uusitalo; Matti Lähde, Ville Viita, Nicolas Kotamäki, Valtteri Leppänen (57. Mikael Malmi); Joonas Lepistö, Iiro Kiviluoma (30. Aatu Kujanpää), Joonas Sundman, Tommi Luopajärvi (57. Oskari Sillanpää); Jussi Jaskari (75. Alex Kivimäki), Antti Palomäki (80+1. Teemu Kukkanen).
Takaisin uutisiin