MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15 jyrää Pahlman cupkarsinnassa


16.05.2012
U15 jyrää Pahlman cupkarsinnassa

SJK-j. U15 Akatemia – KPV 5-1 (4-0)
20 min 1-0 Jussi Jaskari
26 min 2-0 Antti Palomäki
32 min 3-0 Jussi Jaskari
38 min 4-0 Antti Palomäki
56 min 5-0 Antti Palomäki
69 min 5-1 KPV:n maali

Seinäjoen Jalkapallokerho-junioreiden U15 Akatemia sai keskiviikkoiltana Wallsport Areenalle vieraaksi Kokkolan Pallo-Veikkojen ikätoverinsa. Panoksena oli yhtäaikaisesti aluesarjan ja Kai Pahlman Cupin karsinnan pisteet, sillä otteluruuhkaa keventääkseen joukkueet olivat sopineet ottelun luettavaksi kumpaankin sarjaan.

Aluesarjassa yllättävästi kompuroinut kotijoukkue otti nyt ensimmäiset pisteet siinä taistossa, mutta Kai Pahlman Cupin karsinnassa ei puolestaan edelleenkään ole tullut muuta kuin voittoja. SJK vei ottelua ensimmäisellä jaksolla miten tahtoi ja latoi alun hapuilun jälkeen päättäväisesti neljä maalia.

Heikohko alku oli seurausta pitkien ja epätarkkojen syöttöjen viljelyinnosta. Vastustaja ei tuntunut juuri muuta osaavan, mutta jostain syystä Kerho sortui samaan sähläämiseen. Vähitellen kotijoukkue tarkensi peliään järkevämmäksi ja tulosta alkoi pian tulla.

Avausmaalin iski komeasti Jussi Jaskari, joka juoksi kovaa vastustajan maalille ja pisti irtopallon sisään. Tilannetta edelsi Joonas Sundmanin näyttävä syöttö Joonas Lepistölle, jonka veto vielä estettiin, mutta ei enää Jussin tykitystä.

Kuusi minuuttia 1-0 osuman jälkeen oli Antti Palomäen vuoro onnistua maalinteossa. Joukkueen kapteeni tälläsi 35 metristä kovan vedon yläpesään kerta kaikkiaan vastustamattomasti.

Kahden ensimmäisen maalin tekijöillä Antilla ja Jussilla oli 29. minuutilla aivan perättäin mahdollisuudet tehdä 3-0 maali vain viiden metrin etäisyydeltä KPV:n maalista. Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut kolmatta häkkiä odottaa.

Kun pelikello naksutteli 32. peliminuuttia, pääsi Jussi Jaskari jälleen irti vieraiden alakerralta, kun Topias Syrjälän upea syöttö väliin tavoitti täsmällisesti lapualaiskiiturin. Jussi iski nätisti illan toisen maalinsa.

Edellisen maalin alustanut Topias Syrjälä sai 36. minuutilla oman tilaisuutensa maalintekoon, kun keskikentän armoton vääntäjä Valtteri Leppänen pisti niin ikään laadukkaasti pallon väliin vapauttaen näin Kasperin tykin karkumatkalle. ”Topsu” pisti pallon aivan niukasti maalin takatolpasta ohi.

Taukolukemat 4-0 viimeisteli Antti Palomäki, kun puoliaikavihellykseen oli aikaa parisen minuuttia. Nicolas Kotamäki pisti pitkän pallon tarkasti Antille, joka otti pyöreän pelivälineen hallitusti haltuunsa ja karkasi muutamalla askeleella vihreäpaitaisilta kavereilta. Jälleen heilahti Antin lapikas laadukkaasti. Kova tykki teki tehojaan.

Ensimmäisen jakson säväyttäjä oli ilman muuta edellisen ottelun vahvoja otteitaan jatkanut Topias Syrjälä, joka ainoana osasi kiitettävästi yhdistää oivallisen tekniikan ja pelijärjen. Syystäkin vastuuvalmentaja Jari Kujala antoi Topiakselle julkista kiitosta.

Toisen jakson vieraat aloittivat armottoman kovalla prässillä ja saivat kuin saivatkin isännät hetkeksi päästä pyörälleen. Vaikeilla hetkillä SJK saattoi kuitenkin luottaa Jaakko Uusitalon vahvaan maalivahtipeliin.

Kokkolan poikien pyristelyistä katkesi särmä, kun Antti Palomäestä tuli 56. minuutilla hattutempun arvoinen maalintekijä. Antti käännähteli rankkarialueella aikansa ja peippaili vetojalan hetkiseksi vapaaksi. Muuta ei tarvittu. Tehokas potku niitti viikatteen lailla tuhoa.

Vakuuttavassa 5-0 johtoasemassa mustapaidat löivät vaihteen vapaalle. Pikkuvirheet avasivat vastustajalle tilanteita, mutta Jaakko Uusitalo otti varmoja koppeja. Alakerran löysäily johti kuitenkin vieraiden ainoaan maaliin 69. minuutilla, kun kaveri päästettiin sen verran karkuun, että Jaakkokin tuli yllätetyksi.

Kotijoukkueella olisi ollut tässä ottelussa oiva mahdollisuus kasvattaa maalieroa niin, että lopputurnauspaikka olisi käytännössä varmistunut. Nyt Mikkelin paikka on yhtä pistettä vailla.

Valmennuskolmikko Jari Kujala, Kari Lähde ja Chris Cleaver ei voinut olla ottelun jälkeen täysin tyytyväinen, mutta toki antoi pojille tunnustusta siitä, että viikon tavoite (viime lauantaista ensi sunnuntaihin), yhdeksän pinnaa kolmesta ottelusta, on enää ensi sunnuntain Pietarsaaren ottelun onnistumista vaille valmis, täydellisesti toteutettu

Jari Kujalan mukaan toisen jakson peli ei ollut lähellekään sitä, mitä piti. Joukkue lopetti pelaamisen. Jari muistutti Kerhon poikia siitä, ettei heidän vahvuutensa ole pitkissä palloissa ja pallon pitämisessä ilmassa, vaan aivan päinvastaisessa pelaamisessa. Nyt olisi voitu nauttia pelaamisesta ja treenata tulevia otteluja varten. Ensimmäinen jakso oli Jarinkin mielestä alkukangertelun jälkeen oikein tyydyttävää peliä. Alakerta kierrätti silloin palloa hienosti. Jos KPV olisi ollut silloin yhtä aggressiivinen kuin toisella jaksolla, olisi ottelusta muodostunut paljon vaikeampi.

SJK-junioreiden U15 Akatemia pelaa siis seuraavan kerran sunnuntaina Pietarsaaressa, kun FF Jaro isännöi ottelua, joka kuuluu KPV-ottelun lailla sekä aluesarjaan että Kai Pahlman Cupin karsintaan.

SJK-juniorit johtaa Kai Pahlman Cupin Vaasan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen piirien karsintaa yhdeksällä pisteellä pelattuaan kolme ottelua. Pietarsaarelaisella FF Jarolla ja Oulun Luistinseuran C15 –joukkueella on yhtä monesta ottelusta kuusi pistettä. Kolmessa pisteessä ovat jo neljä ottelua pelannut Vaasan IFK ja vasta kaksi ottelua pelannut Kokkolan Pallo-Veikot. Sarjan jumbo on OLS:n C14 –joukkue, joka ei ole kolmesta ottelusta onnistunut kaappaamaan pistettäkään.

SJK-j U15 Akatemia: Jaakko Uusitalo; Mikael Malmi, Nicolas Kotamäki, Ville Viita, Matti Lähde; Joonas Lepistö (41. Joni Vähämaa), Joonas Sundman (59. Aatu Kujanpää), Valtteri Leppänen, Topias Syrjälä; Antti Palomäki; Jussi Jaskari (52. Tommi Luopajärvi).
Takaisin uutisiin