MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15 huonolla pelillä voittoon


09.09.2012
U15 huonolla pelillä voittoon
SJK-j. U15 Akatamia – KPV 2-0 (1-0)
21 min 1-0 Jussi Jaskari
65 min 2-0 Iiro Kiviluoma

C15 –ikäisten aluesarja lähestyy loppuaan ja Seinäjoen Jalkapallokerho-junioreiden U15 Akatemia jatkaa sarjakärjessä, vaikka peliesitykset eivät raskaan kauden tässä vaiheessa tunnu enää yltävän tasolle, johon joukkue pystyisi. Sunnuntai-iltapäivällä Joupiskan tekonurmella vieraana oli Kokkolan Pallo-Veikot, joka ei kyennyt tarjoamaan kaksista vastusta. Joka tapauksessa on hienoa, että Kerho kykenee huonollakin pelillä voittoihin. Nyt kävi onneksi niin, että vastustaja oli vielä enemmän pihalla kunnon pelaamisesta. Voittolukemien 2-0 sijasta lopputulos olisi voinut olla 10-0, jos kotijoukkue olisi pelannut niin hyvin kuin se tällä kaudella on monet kerrat tehnyt.

SJK aloitti ottelun kokoonpanolla, jossa maalia vartioi Jaakko Uusitalo, puolustuksessa alakerran sulki nelikko Mikael Malmi, Ville Viita, Iiro Kiviluoma ja Matti Lähde, linkkeinä kirmasivat Topias Syrjälä ja Joni Vähämaa, keskikentällä peliä rakensi kaksikko Aatu Kujanpää ja Nicolas Kotamäki, kymppipaikalla hyökkäsi Antti Palomäki ja piikkinä kärjessä KPV:n puolustusta ahdisteli Jussi Jaskari.

Ottelun alku jo kertoi, mitä seurasi käytännössä loppuun asti. Perin sekavaa ja hengetöntä vääntöä nähtiin kummaltakin joukkueelta. Pallo poltteli kotijoukkueenkin jaloissa ja aika herkästi roiskittiin pitkää palloa niin, että keskikenttäpelaajien mahdollisuudet rakentaa peliä kuihtuivat turhan olemattomiin. Pitkien pallojen viljelyn järkevyys ontui senkin takia, että pääpalloissa hävittiin systemaattisesti.

Kerhon ensimmäinen maalipaikka tuli kymmenennellä peliminuutilla, kun Antti Palomäki pelasi hyvällä syötöllä Jussi Jaskarin vapaaksi. Jussin kuti sujahti kuitenkin vapaasta paikasta ohi.

Ensimmäinen muutos aloittaneeseen ryhmitykseen nähtiin 14. minuutilla, kun Nicolas Kotamäki ja Iiro Kiviluoma vaihtoivat paikkoja.

Avausmaali syntyi 21. minuutilla hienon kuvion tuloksena. Antti Palomäki pisti tyylikkäästi pallon laitaan Joni Vähämaalle, joka heitti hyvän keskityksen rangaistusalueelle Jussi Jaskarille, joka rangaistuspilkun maastosta sijoitti pallon vuorenvarmasti verkon perukoille.

KPV oli lähellä tasoitusta 31. minuutilla, mutta vapaapotkun jälkitilanteesta lähtenyt laukaus kolahti tolppaan.

Toiselle jaksolle SJK:n valmennuskaksikko Jari Kujala ja Kari Lähde teki kaikki kolme mahdollista voittoa. Pois tulivat Mikael Malmi, Topias Syrjälä ja Joni Vähämaa. Teemu Kukkanen tuli vasemmaksi pakiksi, Tommi Luopajärvi asettui vasemmaksi linkiksi ja Alex Kivimäki kymppipaikalle. Jussi Jaskari siirtyi kärjestä oikeaksi laitalinkiksi ja Antti Palomäki otti Jussin jättämän paikan kontolleen.

Antti Palomäki oli lähellä nousta ottelun lopulliseksi ratkaisijaksi 59. minuutilla, kun voimakkaasti ylösnoussut Iiro Kiviluoma heitti kantapääkikkaan kehiin ja pallo päätyi Antille, jonka tykitys läjähti voimalla yläputkeen.

Seuraavan vaihtonsa teki heti em. tilanteen jälkeen. Jussi Jaskari tuli pois ja kentälle säntäsi parisenkymmentä minuuttia huilaillut Joni Vähämaa.

Ottelu ratkesi käytännössä 2-0 maaliin 65. minuutilla. Jälleen alustajana oli joukkueen kapteeni Antti Palomäki, jonka hyvä syöttö tavoitti karkumatkalle sännänneen Iiro Kiviluoman, joka usean pelaajan kovasti ahdistelemana laittoi pallon viileästi maaliin. Se oli tahtomaali, jos mikä.

Toisen maalin jälkeen SJK vaihtoi kentälle vielä Topias Syrjälän, kun tilaa teki Aatu Kujanpää. ”Topsu” meni tällä kertaa kymppipaikalle kärjessä viilettäneen Antti Palomäen alapuolelle. Alex Kivimäki laskeutui keskikentälle Aatun paikalle.

Kotijoukkueesta on paha mennä nostamaan ketään erityistä onnistujaa esille. Kaikki pelasivat alle oman tasonsa, mutta kukaan ei missään nimessä tyrinyt pahasti. Vastuuvalmentaja Jari Kujala kertasi pojille ottelun jälkeen epäonnistumisia, mutta jaksoi kuitenkin antaa heille tunnustusta siitä tosiasiasta, että he kykenivät voittamaan heikommallakin pelillä. Omat vaikeutensa tuotti tekonurmialusta, johon ei oltu otettu tuntumaa pitkään aikaan edes treeneissä. Lopuksi Jari kiitteli vielä puolustuspelaamista, koska nollan pitäminen on aina sentään jonkinmoinen onnistuminen.

Kun etukäteen kohtuullisen pahana kantona kaskena pidetty KPV on nyt voitettu kanta, saa SJK-junioreiden U15 Akatemia vielä rypistää kaikin voimin pari kertaa ennen kuin aluesarjan voitosta voidaan suuremmalla äänellä kuuluttaa. Jäljellä on vielä kaksi kotiottelua, joista ensimmäisessä vastaan asettuu torstaina 20. syyskuuta pietarsaarelainen FF Jaro. Wallsport Areenassa käytävä koitos alkaa klo 19. Viimeiseen otteluun vieraaksi saapuu ylivieskalainen FC YPA. Tuo ottelu pelataan sunnuntaina 22. syyskuuta Joupiskan tekonurmella klo 15. Tervetuloa kannustamaan!
Takaisin uutisiin