Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15 avasi karsinnan voitolla


31.01.2012
U15 avasi karsinnan voitolla

VIFK - SJK-j. U15 2-3 (1-2)

10. min 1-0 Oscar Lindén
15. min 1-1 Jussi Jaskari
28. min 1-2 Joonas Lepistö
47. min 1-3 Nicolas Kotamäki
72. min 2-3 Hugo Villför


Kai Pahlman Cupin karsinta käynnistyi Seinäjoen Jalkapallokerhon junioreiden U15 -akatemian osalta lauantaina Botnia-hallin muhkuraisella tekonurmimatolla Mustasaaressa. Lähiseudun ruotsinkieliset tämän ikäluokan lahjakkuudet tehokkaasti viime kauden jälkeen imuroinut VIFK oli odottamattoman vaisu vastustaja, vaikka loppulukemat 2-3 olivat toki tiukat. SJK:lla oli varaa hukata maalipaikkoja määrä, joiden ynnäämiseen tarvittiin kahden käden sormia. VIFK:lla oli maaliensa lisäksi kolme vaarallista paikkaa, jotka mustapaitojen maalivahti Jaakko Uusitalo torjui upeasti.

Kotijoukkue aloitti ottelun hermoillen ja piirijoukkueessakin esiintyneet kaverit tekivät alokasmaisia virheitä. Tästä synnistä joukkue ei päässyt missään vaiheessa eroon. Vaasalaisilla on perin vähän yhteistä harjoitus- ja pelikokemusta, mikä osaltaan selittää peliesityksen vaisuuden. Uusia poikia on useampia ja osa tästä ikäluokasta on enemmän seuran B-junioreiden toiminnassa mukana.

Pelaajat eivät luottaneet selvästikään toisiinsa ja tämä johti pitkien pallojen roiskimiseen parille vahvemmalle kaverille. Kaikesta päätellen oli SJK:n onni, että se sai kohdata karsinnan avauksessa juuri VIFK:n.

SJK aloitti ottelun kokoonpanolla, joka edellisenä viikonvaihteena omassa turnauksessa kykeni loistopeliin turnausykköstä virolaista Nõmme Unitedia vastaan. Peli kulki nytkin hyvin, vaikka toki vierasjoukkueellakin pallo pomppi alussa ylimääräisesti. Pienestä hermoilusta huolimatta SJK aloitti ottelun väkevämmin. Kesken vahvan painostavan otteen pääsi isäntäjoukkue kuitenkin yllättämään. Sinipaitainen kaveri pääsi katkaisemaan SJK:n puolustajien keskinäisen syötön ja Oscar Lindén pisti pallon kylmästi alapesään. Jaakko Uusitalolla ei ollut mahdollisuuksia pelastaa tilannetta.

Harmittava takaisku ei kuitenkaan lannistanut vieraiden yritystä, vaan jo viisi minuuttia myöhemmin oli 1-1 tasoituksen aika. Vahva ja nopea Jussi Jaskari pääsi Antti Palomäen nappisyötöstä karkuteille ja viimeisteli tyynen rauhallisesti. Tilannetta edelsi Iiro Kiviluoman hurja taistelu pallosta, jonka ansiosta hän sai sysättyä pelivälineen keskemmälle Valtteri Leppäselle, joka syötti tarkasti Antille.

Kerhon juniorit pääsivät 1-2 johtoon 28. minuutilla, kun Joonas Lepistö maalasi tuloksekkaasti. Tilanne rakentui Nicolas Kotamäen loistosyötöstä laitaan Joni Vähämaalle, joka jallaili rantakaupungin pojat puolipökkyrään ja keskitti hienosti maalin eteen, jossa Antti Palomäki hallitusti pudotti pallon maalintekijä "Lepalle".

Neljä minuuttia myöhemmin SJK oli lähellä tehdä jo kolmannen maalinsa, kun Joonas Sundmanin hyvä keskitys tavoitti maalilta Antti Palomäen, joka pääsi niukasti palloon viiden metrin päässä maalista ja pisti hivenen epäonnistuneella osumalla pallon niukasti maalin ohi.

Vastuuvalmentaja Jari Kujala kehui ensimmäisen jakson esitystä. Peli oli vauhdikasta ja pallokontrolli onnistuttiin pitämään enemmän omalla joukkueella. Kommunikaatiota Jari kaipaili lisää ja myös syöttöpeliin oli syytä lisätä tarkoituksenmukaisuutta.

Toiselle jaksolle VIFK tuli kovalla ryminällä. Prässi iski SJK:n alakertaan vahvana aina maalivahti Jaakko Uusitaloa myöten. Vain näiden muutamien alkuminuuttien aikana isännät kykenivät horjuttamaan Kerhon pelinrakentelua.

Kun alkurynnistyksestä oli paras puhti poissa, saivat vieraat helposti pelinsä uudelleen uomiinsa. Se palkittiin 47. minuutilla, kun Nicolas Kotamäki puski komeasti kulmapotkusta numeroiksi 1-3.

Toisella jaksolla tuli selkeästi esille SJK:n paremmuus nimenomaan joukkueena. Joukkueessa ei ollut niin huonoja lenkkejä kuin epätasaisessa kotijoukkueessa. VIFK:n jopa hivenen pelätty Hugo Villför pysyi koko ottelun ajan yllättävän hyvin kurissa ja pimennossa, josta suurin kunnia kuuluu keskikentän kaksikolle Iiro Kiviluoma & Valtteri Leppänen sekä puolustuksen keskustan tehokkaasti tukkineelle toppariparille Nicolas Kotamäki ja Ville Viita. Laidoiltakaan ei ollut tulemista, sillä laitapakit Joonas Sundman ja Matti Lähde olivat erinomaisella pelipäällä.

Vieraiden päivän ykkösnimi oli kuitenkin maalivahti Jaakko Uusitalo, joka torjunnoillaan pelasti kolmen pisteen saaliin. Jaakko esitti todellisen huipputorjunnan 61. minuutilla. Ilman Jaakkoa tilanteesta olisi seurannut varma maali.

Ensimmäisen vaihtonsa SJK teki vasta vartti ennen loppua. Jalkansa maitohapoille raatanut Jussi Jaskari tuli kärjestä pois ja kentälle tuli toinen lapualainen Aatu Kujanpää. Kärkeen siirtyi linkkinä siihen asti pelannut Joni Vähämaa, kun Aatu puolestaan täytti hänen vanhan paikkansa.

Hugo Villför aiheutti SJK:n valmennuspuolelle jonkinasteisia verenpaineen vaihteluja 67. minuutilla tykittämällä vapaapotkun aivan rankkarialueen rajamailta hienosti yläriman alle. Jaakko Uusitalo venytti kuitenkin kätensä pikku kosketukseen niin, että pallo muutti suuntaa ratkaisevasti maalin ylitse. Jälleen hieno torjunta Jaakolta!

SJK taisi jo luulla voiton varmistuneen, kun ote lerpahti hetkiseksi. Sen hetken VIFK hyödynsi täydellisesti 72. minuutilla kaventamalla lukemiksi 2-3. Löysä nosto vapaapotkusta maalille ja pallo oli Hugo Villförin toimittamana kohta verkossa. Ottelu meni vielä jännittäväksi, mutta SJK hallitsi tilanteen hienosti. Toisen vaihtonsa Kerho teki 78. minuutilla, kun Joni vaihtui kärjestä penkille ja Tommi Luopajärvi tuli tuorein jaloin prässäämään VIFK:n hyökkäysten rakentelua.

Joukkueen luottopelaajat täyttivät ottelussa paikkansa, mutta kyllä erikseen on annettava vielä tunnustusta kahdelle pelaajalle. Matti Lähde ja Joni Vähämaa näyttivät Botnia-hallin yleisölle lukuisat kerrat, että muita lyhyempi varsi ei haittaa, kun alla on vikkelät jalat ja korvien välissä hyrisee tietokone, joka jakaa nopeita, rohkeita ja ennen kaikkea oikeita komentoja. Monen monituista kertaa tämä kaksikko veti pidemmän korren vastustajasta suorastaan leikittelevän kevyesti.

Jari Kujala oli ottelun jälkeen sangen tyytyväinen. Kolme pistettä lämmitti mieltä ja antoi hyvän startin karsintaan, jonka loppupäässä siintää joukkueen kauden päätavoite, Kai Pahlman Cupin lopputurnaus.

"Loistava taistelu pojilta. Pelin sisällä oli toki hetkiä, jolloin ote vielä repsahti ja näin tarjoutui vastustajalle mahdollisuuksia. Uskallettiin pelata. Se oli hienointa. Puolustus oli tänään OK.", Jari kiteytti tunnelmansa.

Kai Pahlman Cupin Vaasan piirin karsinta jatkuu seuraavan kerran vierasottelulla 18. helmikuuta, jolloin SJK-junioreiden U15 -akatemialla on edessä matka Närpiöön paikallista FF Kraftia vastaan.

Viimeisessä karsintaottelussa kohdataan Vaasan Palloseuran juniorit. Piirin karsinnan kaksi parasta jatkaa karsintaan, jossa on mukana myös Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen piirien kaksi parasta. Kuuden joukkueen sarjamuotoisesta karsinnasta kolme parasta matkaa cupin lopputurnaukseen, jossa on mukana 16 joukkuetta eri puolilta maata. Viimeksi Seinäjoelta tuohon lopputurnaukseen osallistuttiin vuonna 2009, jolloin 1994 syntyneiden ikäluokka selvitti karsinnat näyttävästi, mutta jäi kovan alkulohkoarvontaonnen siivittämänä sijalle 15. Kuudesta ottelusta tuli sentään kaksi voittoa neljän tappion vastapainoksi.

SJK-j: Jaakko Uusitalo; Joonas Sundman, Ville Viita, Nicolas Kotamäki, Matti Lähde; Joonas Lepistö, Iiro Kiviluoma, Valtteri Leppänen, Joni Vähämaa (78. Tommi Luopajärvi); Antti Palomäki; Jussi Jaskari (64. Aatu Kujanpää).
Takaisin uutisiin