MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15-akatemialle voitto Jarosta


06.01.2012

U15-akatemialle voitto Jarosta
SJK U15 – FF Jaro 3-0 (3-0)
03 min 1-0 Antti Palomäki
05 min 2-0 Jussi Jaskari
19 min 3-0 Antti Palomäki

SJK-junioreiden U15 –akatemia kohtasi loppiaisena harjoitusottelussa tutun kiistakumppanin, pietarsaarelaisen FF Jaron, joka jäi ratkaisevasti jälkeen heti alkuhetkillä. Vajaassa parissakymmenessä minuutissa hankittu 3-0 johto piti, vaikka toisella jaksolla kotijoukkueen peli hajosi ja meni enemmän tai vähemmän hurlumhei –henkiseksi palloiluksi. Vieraiden materiaali oli laadultaan jonkin verran kapeampi, eivätkä punapaidat kyenneet tosiasiassa kertaakaan uhkaamaan kunnolla Jaakko Uusitalon vakuuttavasti varjelemaa SJK:n maalia.

Kotijoukkue oli sairastelujen ja vammojen takia pelissä mukana vain 13 pelaajalla. Maalivahti Jaakon edessä avauksessa vahvan puolustuslinjan muodosti nelikko Topias Syrjälä, Joonas Sundman, Ville Viita ja Matti Lähde. Keskikenttä oli tuttuun ja turvalliseen malliin Valtteri Leppäsen ja Iiro Kiviluoman valtakuntaa. Linkkeinä alkuvihellyshetkellä olivat Joonas Lepistö ja Alex Kivimäki. Kärjessä rymisteli parivaljakko Jussi Jaskari & Antti Palomäki.

Avausmaali nähtiin jo kolmannella peliminuutilla, kun Antti Palomäki maalasi Jussi Jaskarin syötöstä päättäväisen röyhkeästi. Lukemat 2-0 viimeisteli Jussi Jaskari saatuaan laidalle hyvään vauhtiin nappisyötön Alex Kivimäeltä. Jussi pisti pallon siististi vasurilla yläpesään. Siinä oli todella komea maali!

Hyvin pelannut Jussi sai tehdä tilaa kärjessä jo 19. minuutilla, kun kotijoukkue ryhtyi kierrättämään pelaajia heittämällä kehiin Tommi Luopajärven. Jo seuraavalla minuutilla syntyi mustapaitojen kolmas ja viimeinen maali, kun Antti Palomäki rymisteli laidalta läpi ja napautti pelivälineen hallitusti yläpesään. Jos oli Jussin maali komea, ei Antin jälkimmäistäkään voi olla ihastelematta! Eri asia sitten on, että pallo ehti olla laidalta jo yli, mutta näköesteen takia avustava tuomari ei voinutkaan sitä nähdä.

Kun avausjaksosta pelattiin 23. minuuttia, otti SJK Alexin kentältä pois ja sisään pääsi hyvän tekniikan omaava uusi kasvo Aatu Kujanpää.
Ensimmäinen jakso oli niukkaa SJK:n hallintaa. Alussa loistivat Jussi ja Antti maaliensa muodossa, mutta myöhemmin esille nousivat erityisesti Joonas Sundman ja Topias Syrjälä. ”Sunde” katkoi tehokkaasti ja teki muutamia hyviä nousuja. ”Topsu” pisti palloa rivakasti liikkeelle, eikä sortunut harhasyöttöihin.

Toiselle jaksolle tässä ottelussa vastuuvalmentajan viittaa kantanut Kari ”Jyty” Lähde teki pari vaihtoa. Antti ja Joonas L. tulivat vaihtoon vetämään Wallsportin laadukasta happea ja kenttävuoron saivat puolestaan Jussi ja Alex. Antti palasi kentälle vartin jälkeen, kun oli Tommin vuoro tulla sivuun. Pari minuuttia myöhemmin Joonas L. palasi tositoimiin Topiaksen tullessa lepuuttamaan jalkojaan. Alex siirtyi tässä vaiheessa pakiksi ja Joonas L. otti oman paikkansa linkkinä. Topias palasi kentälle 23. minuutilla ja Iiro tuli puolestaan hetkeksi sivuun. ”Topsu” siirtyi oikeaksi linkiksi ja Aatu otti keskikenttäpelaajan tontin hoitoonsa.

Toinen jakso oli molemmilta joukkueilta sekavaa pelailua. Selvä tilanne, väsymys ja vaihtoruletti veivät pelistä parasta terää pois. Viimeiset vaihtonsa isännät tekivät toisen jakson 32. minuutilla, kun Iiro ja Tommi pääsivät vielä kentälle. Pois tulivat Jussi ja Valtteri. Iiro loukkasi pian harmillisesti polveaan, eikä kyennyt jatkamaan. Onneksi vamma ei vaikuttanut vakavalta.

Valmentajat Kari Lähde ja Chris Cleaver löysivät luonnollisesti oman joukkueen pelistä sekä hyvää että vähemmän hyvää. Ensimmäisen jakson peliesitys sai kiitosta. Toisella jaksolla liike loppui niin kuin kaikki saattoivat nähdä. ”Jyty” ei ollut ihan varma, loppuiko pojilta vähän kunto vai oliko syynä ennemminkin tiivistahtinen harjoitusviikko. Jaro nosti toiselle jaksolle prässiä ja pelin kierrätys omassa päässä valui lähes maalivahti Jaakon syliin. Se tuotti hankaluuksia ja selittää omalta osaltaan toisen jakson pelin takkuilua. Selkeä johtoasema vei pelistä parasta potkua ja erityisesti syöttöpelin taso laski. Myös liika pallon hautominen ja omien ratkaisujen hakeminen vei yhteispelistä sitä särmää, jota alun tuloksekkailla minuuteilla nähtiin.


Takaisin uutisiin