MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

U15 Pahlman-turnausraportti


30.07.2012
U15 Pahlman-turnausraportti

Palloliiton Kai Pahlman Cup eli epävirallinenC15 –nuorten
SM-lopputurnaus pelattiin viime viikonvaihteessa Mikkelissä. Seinäjokelaista jalkapallotaitoa oli cupissa mukana kolmen vuoden tauon jälkeen, kun Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorien U15 Akatemia selviytyi vakuuttavasti hoidettujen karsintapelien kautta mukaan. Lopputuloksena oli 11. sija, joka hakkaa kolme edellistä TP-Seinäjoen nimellä saavutettua suoritusta (sijat 15-16-15). Lähellä oli, ettei joukkue päässyt pelaamaan sijoista 1-8, kun tie niihin peleihin nousi pystyyn vain joukkuetaitokisan perusteella. Jos jatkoon pääsijä olisi ratkennut maalieron perusteella, lohkossa kakkoseksi olisi noussut SJK-j, eikä porilainen FC Jazz. Alkulohkon voittaja oli kaikki ottelunsa voittanut Helsingin Jalkapalloklubi. Jazzin ja Kerhon jälkeen neljänneksi sijoittui lappeenrantalainen Uus-Lavolan Peli-Pojat (PePo).

SJK-juniorit sijoittui torstai-illan joukkuetaitokisassa neljänneksi, kun Jazz ylsi toiseksi. Sinällään irvokasta oli, ettei Palloliitto ja turnausjärjestäjä Mikkelin Palloilijat vaivautuneet hoitamaan alkulohkojen tasapistetilanteessa ratkaisevaksi tekijäksi määrättyä joukkuetaitokisaa asianmukaisella tavalla. Tämä herätti yleistä ihmetystä osallistujajoukkueiden parissa. Panoksena olivat paitsi turnaussijoitukset niin myös pari paikkaa B-juniorien ensi kauden SM-karsintasarjaan. Toimitsijoita olisi tarvittu 1-2 kappaletta lisää ja homma olisi sen puolesta hoitunut asianmukaisesti. Nyt joukkueen edustajalla oli mahdollisuus päästä ensimmäisellä tehtävärastilla kirjurin hommiin. Kirjausten todenmukaisuutta ei kukaan tarkkaillut. Näin kävi niin Jazzin kuin Kerhonkin kohdalla. Porilaisten edustaja paljasti karvansa lauantaisen keskinäisen alkulohko-ottelun jälkeen onnittelemalla kuuman 1-1 ottelun jälkeen seinäjokelaisia taitokisan neljännestä sijasta. Tasatulos riitti Jazzille jatkoon, eikä taitokisan hoitamista sopivasti maltettu pitää omana tietonaan. Omaa tietoa se ei toki ollutkaan, vaan temppu ei jäänyt huomaamatta jo torstaina. Toki Kerholla oli mahdollisuus korjata tilanne pelikentällä, mutta Jazzin inhottava ajanpeluu vei lopun taistelusta terän pois.

Loppusijoitus tyydytti joukkueen taustavoimia. Kuusi ottelua kolmessa päivässä ja tuskaisen painostavassa hellesäässä olisi korostetusti kysynyt lisävoimia joukkueen riveihin. Silloin puolestaan olisi ollut vastassa turnauksen minimipeluutussäännöt. Nämä ovat faktoja, jotka vaativat tasapainoilua. Joukkue ylsi kentällä pelisuorituksiin, joita oli odotettukin. Jokainen hoiti tehtävänsä hienosti. Huonoa onnea oli, että joukkueen pari pelaajaa oli valmiiksi sivussa vammojen takia. Onneksi turnauksessa ei tullut mitään merkittäviä lisävammoja, vaikka vanhat vaivat toki kovassa kuormituksessa antoivat merkkejä itsestään. Joukkueen Fair Play –pelaajana palkittiin Aatu Kujanpää.

Joukkueen maalivahti Jaakko Uusitalo pelasi muutamaa virhettä lukuun ottamatta hyvin. Lauantain Jazz –ottelusta hän sai merkittävää tunnustusta vastuuvalmentaja Jari Kujalan välittämänä. Jaakolla on hyvä ominaisuus korjata tekemisiään valmentajien ohjeiden mukaan jopa kesken näin kiivastahtisen turnauksen.

Puolustus pelasi sangen vaihtelevalla kokoonpanolla, mutta ei sortunut mihinkään pahaan virhesumaan. Iiro Kiviluoma paransi otteitaan koko ajan topparin tontilla oikeastaan sitä mukaa, kun kokemusta tällä pelipaikalla kertyi. Nicolas Kotamäki ja Joonas Sundman olivat aloitteellisia ja rohkeita. Matti Lähde, Ville Viita ja Mikael Malmi pelasivat valmentajien toiveiden mukaisesti perusvarmaa peliään.

Joukkueen suurimmat venyjät löytyivät keskikentältä ja laidoilta. Valtteri Leppänen nousi joukkueen maalitykiksi, eikä antanut missään ottelussa hetkeksikään periksi, vaikka pelipaikka on se, jossa joutuu eniten raatamaan. Aatu Kujanpää taisi yllättää kaikki nousemalla joukkueessa varmasti arvostettuun asemaan ottamalla aivan uutta vahvempaa roolia molempiin suuntiin pelattaessa. Kun Aatu on vielä nuorempaa ikäluokkaa, ei ollut ihme, että myös hänestä kuului kentän laidan tarkkailijoilta suopeaa viestiä. Linkkipelaajista Joni Vähämaa ei antanut heinäkuun rippileireilyn haitata, vaan venyi oikeaan aikaan kauden parhaisiin otteisiinsa. Joni ei hätkähtänyt esim. Jazz –ottelussa lainkaan huomattavasti isompia vastustajiaan, vaan vei ennakkoluulottomasti pallon pois ja paineli vikkelillä koivillaan karkuun. Virkaveli toiselta laidalta eli Topias Syrjälä on tänä vuonna saanut valmentajilta vuoden takaista enemmän luottoa ja on jo ennemminkin näyttänyt osaavansa vastata huutoon. Mikkelissä ”Topsu” kuului joukkueen ehdottomiin avainhahmoihin. Tekniikaltaan erinomainen Kasperin mies osasi monessa tilanteessa pitää pallon joukkueen hallussa juuri silloin, kun sitä kipeimmin tarvittiin. Tommi Luopajärvi jäi edellisiä hieman vähemmälle peliajalle, mutta etenkin turnauksen loppua kohti paransi otteitaan kuin sen entinen sika juoksuaan.

Alex Kivimäki hoiti annetut tehtävät myös kunnialla. Alex kunnostautui myös taitokisassa erinomaisesti. Antti Palomäki näytti taas sitä johtajuutta, jota jokainen menestyvä joukkue kaipaa. Antti jaksaa olla esimerkkinä muille alusta loppuun, eikä unohda rooliaan myöskään vapaa-ajalla. Näin pitkässä ja raskaassa turnauksessa tuollainen vaatii erityisen paljon, mutta Antilla riittää paukkuja siihenkin. Pelikentällä hän oli alati vaarallinen, vaikka joutui kovimmissa otteluissa tekemään turhankin paljon töitä normaalia pelipaikkaansa huomattavasti alemmas asti. Kaksi tärkeää avausmaalia (avausottelussa PePoa vastaan ja OLS-ottelussa) jäi tällä kertaa Antin maalisaldoksi, mutta maalit ovat vain yksi osa-alue Antin tehtäväkirjosta. Jussi Jaskari väläytteli osaamistaan ja erityisesti nopeuttaan. Joukkue ei kyennyt hyödyntämään Jussin ominaisuuksia täydellisesti, mutta Lapuan miehessä on selvästi potentiaalia.

Turnauksen loppusijoitukset:
1. Käpylän Pallo, Helsinki, 2. Helsingin Jalkapalloklubi, 3. Kuopion Palloseura, 4. FC Inter, Turku, 5. Turun Palloseura, 6. FC Jazz, Pori, 7. Jyväskylän Jalkapalloklubi, 8. Pallokerho-35, Vantaa, 9. FC Espoo, 10. Mikkelin Palloilijat, 11. Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorit, 12. Uus-Lavolan Peli-Pojat, Lappeenranta, 13. Vantaan Jalkapalloseura, 14. Kokkolan Pallo-Veikot, 15. Tampereen Pallo-Veikot, 16. Oulun Luistinseura.

Turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittiin KäPan Matias Lindfors. Maalipörssin voittaja oli HJK:n Behar Zymberi.

SJK-j:n kokoonpano Kai Pahlman Cupissa 2012: Jaakko Uusitalo, Mikael Malmi, Teemu Kukkanen (ei pelannut loukkaantumisen takia), Matti Lähde, Nicolas Kotamäki, Joonas Sundman, Iiro Kiviluoma, Ville Viita, Topias Syrjälä, Joni Vähämaa, Tommi Luopajärvi, Aatu Kujanpää, Valtteri Leppänen, Joonas Lepistö (ei pelannut loukkaantumisen takia), Antti Palomäki, Alex Kivimäki ja Jussi Jaskari. Vastuuvalmentaja Jari Kujala, toinen valmentaja Kari Lähde, joukkueenjohtaja Mika Palomäki, huoltaja Arvi Viita. Huoltajan apuna toimi joukkueen huoltajana naperoiästä viime vuoteen saakka toiminut Matti Syrjälä.
Takaisin uutisiin