Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Tusina täyteen Ylivieskassa


06.08.2013
Tusina täyteen Ylivieskassa
FC YPA - SJK-juniorit 0-12 (0-5)
02 min 0-1 Jesse Kitinoja
09 min 0-2 Sameli Haapamäki
23 min 0-3 Joonas Sundman
36 min 0-4 Sameli Haapamäki
38 min 0-5 Sameli Haapamäki
43 min 0-6 Matias Siukola
45 min 0-7 Markus Laakso
47 min 0-8 Matias Siukola
52 min 0-9 Joonas Lepistö
53 min 0-10 Aatu Kujanpää
62 min 0-11 Alex Kivimäki
69 min 0-12 Matias Siukola

SJK-junioreiden ysikasit vierailivat YlivieskassaAluesarjan tiimoilla kukistaen paikallisen FC YPA:n toistamiseen tällä kaudella. Kotijoukkue jäi totaalisesti GBK/KPS-ottelusta peliään parantaneen vierailijan jalkoihin.

Tahti oli alusta alkaen selvä. Mustapukuinen vierailija vei mielin määrin ja kotijoukkue yritti selvitä mahdollisimman siivoin numeroin pyrkien puolustamaan nin hyvin kuin kykenivät. Kovin hyvin ottelu ei isäntien osalta alkanut, sillä ensimmäisen kerran pallo oli maalissa jo pelin toisella minuutilla Jesse Kitinojan puskettua Alex Kivimäen antaman kulmurin sisään.

Oivallisessa vireessä ollut Sameli Haapamäki viimeisteli SJK:n toisen maalin Joonas Sundmanin esityöstä ohittaen veskarin ja pistäen pallon varmasti verkkoon erinomaisesti ottelun puhaltaneen tuomarin aikaraudan hiivittyä yhdeksännelle peliminuutille.

Vaikka lähes vartti pelattiin ilman maaleja, ei hallinta muuksi muuttunut. Kerho vei ja FC YPA puolusti. Kolmannen maalin SJK:lle tulitti Aston Villan vierailulta palannut Joonas Sundman kulmapotkun jälkitilanteesta ampuen pallon voimalla sisään etuyläkulmaan 23. minuutilla.

Sameli Haapamäki puolestaan täydensi hattutemppunsa 36. ja 38. minuuteilla syntyneillä maaleillaan. Ensin tarjoilun hoiti Joonas Lepistö ja seuraavaksi Joonas Sundman. Näin tauolle lähdettiin huikean hienossa kesäillassa vieraiden 5-0 -numeroissa.

Tauolla valmennuksesta tällä kertaa vastannut Petri "Puuha" Niemi teki koko joukon vaihtoja. Kehiin tuli ensimmäistä kertaa SJK:n paidassa esiintynyt lapualainen toisen polven pelimies, Ossi Kivipuro, sekä mm. Matias Siukola ja Leevi Lehtovuori.

Joukkue tuli kentälle kuin tsunami konsanaan vyöryen jokaisella osa-alueella yli isäntien. Kuudennen maalin syntymistä ei kauan tarvinnut odotella. Jo toisen puoliajan kolmannella minuutilla Matias Siukola laukoi hienosti kaukaa ensimmäisen kolmesta maalistaan ja vain kaksi minuuttia edellisestä nähtiin illan upein maali Markus Laakson pommitettua vastapalloon sellaisen ohjuksen, että niitä näkee vain Eurosportin highlight-pätkissä.

Maali oli kuitenkin sinällään vain kirsikka kermavaahdon päälle "Maken" ehtooseen, sillä tällä kaudella hurjasti kehittynyt pelimies pelasi tälläkin kertaa aivan erinomaisesti niin laitapakkina kuin topparinakin.

Eipä ehditty kuin kirjata ylös ja ihastella edellistä osumaa kun jälleen sattui ja tapahtui. Joonas Lepistö tarjoili mehukkaan paikan ja Matias Siukola tuikkasi numeroiksi jo 8-0.

Viitisen minuuttia edellisestä Joonas Lepistön sitkeä yrittäminen vihdoin palkittiin maalin muodossa Aatu Kujanpään passattua ja "Lepan" viimeisteltyä läheltä. Minuuttia myöhemmin sama parivaljakko oli uudelleen liikenteessä pahat mielessään. Tällä kertaa maalin teki Aatu ja syötön tarjosi "Lepa". Näin numerot olivat 53. minuutin kohdalla jo 10-0 SJK:n eduksi.

Vaikka toisella puoliajalla SJK tekikin kaksi maalia enemmäin kuin ensimmäisellä jaksolla, aika ajoin nuorukaiset innostuivat hiukan kuskaamaan palloa sen sijaan, että peliväline olisi pistetty liikkeelle nopeammin.

Joka tapauksessa paikkoja oli takoa vaikka 20 osumaa, mutta hyvä näinkin. Pelin kaksi viimeistä maalia kirjattiin Alex Kivimäelle ja hattutemppunsa täydentäneelle Matias Siukolalle.

Syyskierroksen neljästä matsista SJK on nyt voittanut kolme. Maaliero on mielenkiintoinen 23-11, eli osumia on tehty ja on niitä päästettykin. Kaksinkertaista syyskierrosta on SJK:lla jäljellä kahdeksan peliä.

Uutena kasvona joukkueessa esiintynyt Ossi Kivipuro sai kiitosta tekemisestään joukkuekavereiltaankin. Eikä syyttä. Kaksoisedustuksella SJK:n väreissä toivottavasti vielä monessa pelissä pelaava nuori mies pelaa myös Virkiän A-junioreissa ja Ponnistuksen miesten joukkueessa futsalia. Isokokoinen keskikentän pohjalla pelannut Ossi pisti pallot varmasti omille, eikä yrittänyt mitään, mitä ei hallinnut. Aivan oivallinen vahvistus kaikkiaan.

Positiviisia adjektiiveja voisi luetella monestakin pelimiehestä. Samelin ja Matiaksen hattutemput olivat vahva näyttö siitä, että syntyy niitä osumiakin kun tulittaa. "Maken" laakaveto yläkulmaan oli repiä verkot riekaleiksi ja Matti Lähteen vahva esitys keskikentällä jäi vain maalia vaille täydellisestä. Alex Kivimäki teki suuren määrän hyvää työtä joukkueelleen viimeistellen yhden maalin.

Alakerran pelaajistolla oli helppo homma, jonka he myös hoitivat varmasti. Jesse ehti maalintekoonkin, eikä Risto Kylmäkorvella, Leevi Lehtovuorella, Eetu Mäkelällä tai Mikael Kytölälläkään ollut sen enempää ongelmia puolustamisen tai edes hyökkäämisen suhteen.

Maalilla Mikael Matihaltin suurin ongelma taisivat olla jotain ihanjärjetöntä kokoontumisajoa viettäneet mäkäräiset, joita 14.000 asukkaan vireässä Kalajokilaakson kaupungissa oli pelkästään kentän ympäristössä arviolta noin 4,8 miljoonaa. Aina kun mäiskäisi, noin 8-10 menetti henkensä.

Ensi viikolla SJK saa ensin vastaansa Malax IF:n kotona 14. elokuuta ja heti seuraavana päivänä vieraillaan Kauhajoella Karhun vieraana.
Takaisin uutisiin