Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Teron kevät yhtä juhlaa


04.06.2012
Teron kevät yhtä juhlaa

TP-Seinäjoen kasvatti, Tero Mäntylä, on saanut viettää yhtä juhlaa koko kevään 2012. Viime kaudella turkulaisen FC Interin väreissä Veikkausliigaa pelannut nuorukainen siirtyi talvella Bulgarian sarjajohtajan PFC Ludogoretsin väreihin sarjatauon aikana.

Kevät tuotti paitsi voiton Bulgarian cupin finaalissa Lokomotiv Plovdivista lukemin 2-1, lopulta myös maan mestaruuden ja sitä kautta tuplan. Helposti mestaruus ei tullut, mutta tulipa kuitenkin.

- Tauolla johdettiin sarjaa, mutta sitten meinattiin sössiä koko hoito ja kaikki ratkesi vasta kauden viimeisessä kotiottelussa CSKA Sofiaa vastaan, jonka voitimme 1-0, kertoo Sloveniassa Suomen U21-maajoukkueen kanssa oleva Tero.

Ottelu oli todellakin sangen kiihkeä, sillä kotijoukkueen pelaajat saivat kuusi keltaista ja yhden punaisen kortin vieraiden pelaajiston katseltua neljä kertaa keltaista ja kerran punaista.

Tuossa ottelussa kauden mittaan neljä matsia pelannut Tero ei kentälle päässyt, mutta se ei juhlan aihetta himmennä.

- Pelasin neljässä matsissa, mutta uskon, että ensi kaudella tulen saamaan enemmän vastuuta kun saan alle hyvän treenikauden, vakuuttaa Tero, jonka matka Sloveniasta tuo nuorukaisen Lahteen lauantaiksi Ukrainaa vastaan ja sen jälkeen vie vielä Ruotsiin kohtaamaan isännät u21-peleissä.

- Debyyttini tein Botev Vratsaa vastaan ja voitimme sen matsin 3-0, jatkaa jo jonkin verran bulgariaakin oppinut pelimies.

- Itseasiassa ymmärrän jo treeneissä periaatteessa sen verran, että tiedän, mitä tehdään. Kaupassa pärjään ja tajuan, mitä jokin maksaa. Lehden lukeminen ei vielä oikein suju, ellei sitten ihan kirjain kirjaimelta tavaa. Se on aika hidasta puuhaa, naurahtaa juuri ennen kauden loppua oman kodinkin saanut reissumies.

- Asunto piti valmistua jo kauan sitten, mutta päästiin sitten muutama viikko ennnen kauden loppua muuttamaan. Kerrostalossa on viisi kerrosta, mutta vain kolme asuntoa joka kerroksessa. Meillä on ylimmässä kerroksessa aika iso kaksio, jossa on kaksi parveketta, iloitsee Tero.

Mitään suurempia shokkeja ei bulgarialainen jalkapallo tai otteluihin valmistautuminen ole ehtinyt tarjota, ellei sellaiseksi lasketa muuttamista hotelliin jopa ennen kotipelejä.

- Ennen kotimatseja oltiin aina pari yötä hotellissa ja kerran lähdettiin jopa saman tien vierasreissulle asumaan hotellissa vaikka siihen oli viisi päivää aikaa, nayrahtaa nuorukainen, jolle luvassa on vain noin kahden ja puoln viikon kesäloma. Muut pelaajat palaavat Radzgradiin jo ensi viikolla, mutta maaotteluvelvoitteet lisäsivät hieman "loman" pituutta ja paluulento on luvassa 24.6.

- Sopivasti pääsen nyt Provinssiinkin. Joulun aikaan meillä on sitten pidempi, noin kuukauden mittainen loma, koska silloin on lumi maassa. Me treenaamme harjoituskeskukisessa, mutta se ei ihan vielä ole valmis. Siellä on nyt yksi nurmikenttä ja yksi tekonurmialusta. Sinne tulee kuitenkin halli ja viisi kenttää lisää, jatkaa Tero.

Matkustaminen vieraspeleihin tapahtuu bussilla. Matkat eivät ehkä kartalla pitkiltä näytä, mutta sillä kolikolla on toinenkin puoli.

- Tuntuu, että ihan joka paikkaan menee se 3-4 tuntia, koska tiet ovat niin huonossa kunnossa. Eihän tästä pitkä ole Varnaan tai Romanian Bukarestiinkaan, mutta liikkuminen on hidasta. Bukarestissa tuli muuten käytyä ja se yllätti todella positiivisesti. Tykkäsin siitä kovasti. Varnassa ollaan käyty, mutta Kultahietikolla ei vielä. Oikeastaan Varna, Burgas, Plovdiv ja Sofia ovat ne kaupungit täällä, jotka ovat pysyneet vahvasti kehityksessä mukana, luettelee Tero jo sujuvasti faktaa Bulgariasta.

Ettei aika olisi tullut pitkäksi, ehti Tero kirjoittaa kevään mittaan ylioppilaaksikin. Se on ihan kelpo saavutus kun huomioidaan, että mies pelaa jalkapalloa ammatikseen kovassa ammattilaissarjassa.

- No, pakkohan se oli saada hoitoon kun tyttöystävä oli tukemassa siinä hommassa. Vaihoiden Seinäjoen Lukiosta Otavan Opiston nettipohjaiseen juttuun, sain suoritettua kurssit ja se meni tosi hienosti lopulta. Nyt on sekin homma hoidettuna, iloitsee Tero.

- Seuraavaksi pitää jossakin kohtaa pohtia, että miten tulee sitten hoidettua armeija. Pitää pikkuisen kysellä niiltä, jotka ovat pelanneet ulkomailla. Joskushan se on hoidettava pois, pyörittelee nuori mies.

Jos kaikki jatkuu samoilla raiteilla, on Terosta kasvamassa yksi seinäjokelaisen jalkapallon kirkkaimmista tähdistä. Jo nyt hänellä on tilillään poikien maaotteluennätys, eli 57 peliä ja U21-pelejäkin on tilillä jo toistakymmentä. Lista muuten kasvaa kuluvalla viikolla, joten mallikasta menoa.
Takaisin uutisiin