Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Takaisin Yorkshiren nummille


09.03.2019

 

Päivä 4 - Leeds

Aamupäivällä ajeltiin Bootlesta sitten Liverpoolin Lime Streetille asemalle Delta-taksilla, joka on puolet halvempi kuin normi Black Cab ja kuskit jopa keskustelevat asiakkaan kanssa.

  • Lyhyt junamatka taas ihaillen Yorkshiren nummia ja olimme Leedsissä. Hyvä hotelli heti asemaa vastapäätä. Discovery Inn, loistava valinta Omm. Malisen Juha oli samoilla hoodeilla ja sovimme juttuhetken heti iltapäivään. Juha oli katsomassa U21-maajoukkueen enkkujoukkueissa pelaavia poikia mutta asia oli äkkiä muuttunut kun Nicholas Hämäläinen oli lainattu USA:han ja toinen Hugo Keto Irlantiin. Mutta Brentfordissa pelaa pari U21:stä pelaajaa ja tavattiinhan me myös Elland Roadilla, jonne Aapo Halme oli hommannut meille liput Players alueelle. Yritimme maksaa Aapolle liput mutta mies ei huolinut rahaa vaan sanoi, että emmäkään niistä mitään maksanu. Aika äijä. Tosi mukava kuulla Juhan ajatuksia meidän U21-pelaajista ja ylipäätään maajoukkuejalkapallosta, menee Jukka läpi nelospäivää.

 

Leeds Unitedhan on yksi oikeasti todella isoista seuroista, vaikka viimeiset vuodet ovatkin olleet mollivoittoista taivallusta alemmilla sarjatasoilla. Tällä kaudella joukkue kuitenkin taistelee tiukasti noususta takaisin parrasvaloihin, eli Valioliigaan.

  • Todennäköisesti Championshipin nopein maali nähtiin tässä ottelussa. West Bromin avauksesta pallo Leedsille ja maali. Ottelu oli sitä, mitä Valioliigan otteluun verrattuna voi olettaa; enemmän vauhtia mutta vähemmän taitoa. Viihdyttävä ottelu kuitenkin. Ottelujärjestelyt aivan priimaa. Meidän loungessa haastateltavana Englannin 1966 MM-kisojen ja Leedsin legenda Norman Hunter. Muistan hänet siitä, kun omassa kämpässäni tuona vuonna olin leikannut isäni Veikkaaja-lehdestä Englannin MM-kisajoukkueen pelaajien kuvat. Hyvässä hapessa näytti äijä olevan. Elland Roadille haluaisin tulla toistekin, Jukka jatkaa.

Ennen ottelua oli ilahduttavaa tavata lapsuudentuttu Sari miehekkeensä Petrin kanssa. Aika kauas piti Kauhavalta lähteä nähdäkseen melkein naapurinlikan. Oli kyllä mukavuutta ja siinä kohtaa kun ryhdyttiin purkautumaan Billy’s Barista ulos, oli se jo niin täynnä, että hengittäminenkin alkoi olla työlästä.

 

  • Olen kerran aiemmin ollut Elland Roadilla. Elettiin vuotta 2000 ja silloin Valioliigassa pelannut Leeds esitteli tuon matsin tauolla juuri West Hamista hankkimansa Englannin maajoukkuetopparin, Rio Ferdinandin, joka sittemmin myytiin Manchester Unitediin. Itse matsissa Leeds kaatoi Arsenalin 1-0, Olli-Matti hiukan täydentää tarinoita Yorkshiren helmestä.
  • On muuten ihan pakko sanoa, että olen ollut vain yhdellä stadionilla, missä meteli on vielä Elland Roadia kovempi. Se paikka oli skottijätti Rangersin Ibrox Stadium. Nyt fanit saivat kyllä huutaa ihan koko rahalla tuon Jukan mainitseman nopean maalin ja kolmen muunkin osuman aiheuttamasta riemusta, jatkaa Omm.

Leeds Unitedista on tehty muuten elokuvakin. Jos joku ei ole kurkkinut The Damned United –elokuvaa, kannattaa se ehdottomasti tsekata. Monen mielestä kyseessä on yksi parhaista ns. futisleffoista.

 

 

Aire-joen halkomalla Leedsin metropolitan alueella asuu muuten noin 2,3 miljoonaa alkuasukasta, eli ihan mistään kyläpahasesta ei tosiaan ole kysymys.

 

Ellan Road puolestaan sijaitsee muutaman kilometrin päässä ihan ydinkeskustasta, eli sinne voi joko kävellä noin 30-45 minuuttia, mennä fanibussilla tai napata taksin ja ajella sillä.

 

 

Peliä ennen vetäistiin muuten reissun pakollinen kulinaarinen riemuvoitto, eli fish and chips. Ei petä. Joskaan ei se mitään gourmeta liioin ole. Pelin jälkeen myöhemmin illalla päätettiin kokeilla lammaskebabia. Voin vakuuttaa, että enää ei meinaan lähdetä Leedsiin syömään kyseistä ruokalajia. Sen sijaan futista sinne menisi kyllä ihan mieluusti katsomaan toistekin. Kyllähän ihan kaikessa huokui se intohimo, mitä paikalliset osoittavat suosikkiseuraansa kohtaan.

 

Voitonpuolelle jäätiin tälläkin keikalla Yorkshireen.

 

Kuvagalleria 01.03.2019 Leeds


Takaisin uutisiin