MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Sarjan jumbokin B-junioreita parempi


29.09.2013
Sarjan jumbokin B-junioreita parempi
SJK-j. – FC YPA 2-3 (1-0)
27 min 1-0 Elias Ahde
59 min 2-0 Tommi Luopajärvi
72 min 2-1 Elmer Kääntä
79 min 2-2 Ville Lahtinen
80 + 1 min 2-3 Atte Häivälä rp.

Lieneekö Seinäjoen Jalkapallokerhon B-junioreiden ajatukset olleet täysin jo sunnuntain myöhäisemmässä ottelussa – edustuksen nousun ratkaisseessa – vai mistä lienee johtunut täydellinen virkamiesasenteella pelaaminen 1.divisioonan C-lohkon kotiottelussa ylivieskalaista FC YPA:a vastaan. Vaikea on löytää joukkueesta yhtään nimeä, joka olisi ollut sellaisella asenteella, että on valmis tekemään enemmän kuin on pakko. Yksi ainoa nimi on nostettavissa framille: Matti Lähde oli joukkueen paras. Laajalla säteellä ”Masa” paikkaili myös toisten tekemättä jättämisiä.

Vierailija sen sijaan oli ensi hetkistä alkaen raivoisalla taisteluasenteella. Toisen jakson alussa se näkyi väärällä tavalla kahtena perättäisenä ulosajona, mutta kahden pelaajan vajavuudesta huolimatta ylivieskalaiset jaksoivat lopussa rutistaa rinnalle ja ohi. Pelkällä tahdonvoimalla. Kerhon pelaajat tekivät kauden ennätyksensä joukkoalisuorittamisessa. Tai ehkäpä uransa.

FC YPA oli kolmen hyvän yksilön johtama joukkue. Sen maalivahti Marko Pirnes oli loistava. Puolustuksesta ja hyökkäyksestä löytyi myös kummastakin yksi kaveri, joka veti säännöllisesti seinäjokelaisista kamppailuissa pidemmän korren. Joukkueen kapteeni Atte Häivälä luuti topparina tehokkaasti ja hyökkääjä Ville Lahtinen oli kenttäpelaajista ottelun ehdoton kuningas. Kerhon joukkueesta tällaiset johtohahmot puuttuivat.

Ottelu alkoi kotijoukkueen harhasyöttöjen ryydittämänä. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana mustapaidoilla oli suuria vaikeuksia saada pallo omille. Keskipohjalaiset vieraat olivat tehdä avausmaalinsa 14. minuutilla, kun keltapaitainen kaveri rynnisti laidalta maalin tolpalle ja pisti pallon maalin eteen. Siellä toinen kaveri liukui vain hitusen pelivälineestä ohi. Heti seuranneessa tilanteessa ylivieskalaisten kaukoveto tömähti ylärimaan.

Kerhon ensimmäinen kunnollinen maalintekopaikka tuli vasta 20. minuutilla, kun Iiro Kiviluoman vapaapotku puolikentästä löysi Joonas Lepistön rangaistusalueen laidasta. ”Lepan” taidokas pusku tärähti ylärimaan.

Ottelun avausmaali nähtiin 27. peliminuutilla, kun Elias Ahteen kääntölaukaus 15 metristä sujahti komeasti takayläpesään. ”Ellu” Ahde oli lähellä tehdä toisen maalinsa puoliajan viimeisellä minuutilla, kun Joonas Lepistö tarjoili hänelle maukkaan syötön laidasta. Elias oli maalin nurkalla vapaana, mutta pisti pallon hivenen ohi.

Toiselle jaksolle Kerho tuntui hiukan ryhdistäytyneen. Siltä tosiaan näytti aluksi. Niko Hietaharju pisti 50. minuutilla pallon vähän taka-alakulmasta ohi.

Vieraiden Joonas Borén ja Peetu Jumeri saivat toisen keltaisen kortin ja sen jälkeen punaisen perättäisillä minuuteilla (52. ja 53.). Kerholle tästä ei ollut yllättäen apua, vaan kävi päinvastoin. Vähäinenkin asenteen korjaus avausjakson lepsuilun jäljiltä lerpahti. Taisteleva vierasjoukkue yltyi entistä suurempaan hurmioon, mihin eivät edes Kerhon vaihdot tepsineet. Peli ei mennyt vaihdoista sekaisin, kun se oli sitä jo valmiiksi, mutta ei niillä myös saatu enää korjattua rekeä oikealle uralle. Kohti kivikkoa mentiin ja lujaa. Ennen sitä Kerho sai vielä maalin lisää etumatkaa. Ikään kuin vain draaman kasvattamiseksi.

Vaihdosta juuri kentälle tullut Tommi Luopajärvi puski takakulmalta Joonas Lepistön vastakkaiselta kulmalta nostaman pallon hienosti verkon perukoille. Pelikello naksutti tuolloin 59. minuuttia ja kaikilla seinäjokelaisilla oli kentän laidalla varma olo.

Jos pysytään eksaktissa totuudessa, Kerholla oli paikkoja 3-0 maaliin ennen kuin edellä jo raotettu katastrofaalinen loppuhuipennus alkoi. Ne paikat siunaantuivat Elias Ahteelle. Ensin ”Ellu” pisti 61. minuutilla boksista terävän vedon kohti FC YPA:n maalia, mutta Marko Pirnes torjui. Seuraavalla minuutilla hän laittoi pallon Niko Hietaharjun ampuman kudin paluupallosta sisään. Maali kuitenkin hylättiin, koska päätuomari katsoi Eliaksen jalan osuneen maalivahtia vatsaan. Tilanne ei näyttänyt aivan niin dramaattiselta ja maali olisi voitu jossain toisessa pelissä hyväksyäkin. Ei kuitenkaan tällä kertaa.

Kuin enteenä tulevasta FC YPA hätyytteli kovalla vedolla Konsta Rintalan vartioimaa maalia 66. minuutilla. ”Kona” torjui.

Ylivieskalaisten 2-1 kavennus tuli 72. minuutilla Elmer Käännän pukkaamana kulmapotkun jälkeisestä maalinedustilanteesta.

Vielä kerran Kerholle annettiin mahdollisuus ratkaista peli, kun Elias Ahde veti avopaikasta kohti yläriman alustaa. Maalivahti Marko Pirnes torjui jälleen hienosti.

FC YPA:n tasoitusta edelsi Kerhon käsittämätön harhasyöttö. Pallo oli yllättävän äkkiä toisella laitaa nopealla Ville Lahtisella, jonka veto takakulmaan avasi vierasjoukkueen hurman loputkin pidäkkeet. Seuraavalla minuutilla kotijoukkue rikkoi, pallo vietiin pilkulle, josta sen latasi maaliin vierailijan Atte Häivälä. Joukkue, joka halusi selvästi enemmän voittoa, oli sen saanut.

SJK tarvinnee vielä yhden voiton sarjapaikkansa säilyttämiseen. Jäljellä on kaksi ottelua. Ensi viikonvaihteessa on edessä pitkä reissu Rovaniemelle asti. Rovaniemen Palloseura ei ole helppo kaski käännettäväksi. Ennen sunnuntain otteluja se oli pari pistettä sarjassa Kerhoa edellä. Seuraavana viikonvaihteena kotona on vieraana kajaanilainen FC Tarmo. Tarmolla on neljä pistettä ennen kahden viimeisen kierroksen otteluja. Kerholla on kasassa yhdeksän pistettä Toivottavasti pojat eivät jätä sarjapaikan uusimista Tarmo-ottelun varaan. Nitrot on muuten varattava taskuun.

Sarjatilanne ja ottelutulokset päivittyvät hitaahkosti seuraavalle sivulle: http://palloverkko.palloliitto.fi/Live/stats/CompetitionDetails.aspx?compID=340

SJK-j: Konsta Rintala; Matti Lähde, Teemu Kukila (51. Tommi Luopajärvi), Ville Viita (60. Martti Uusitalo), Nicolas Kotamäki; Joonas Lepistö (60. Aatu Kujanpää), Iiro Kiviluoma, Valtteri Leppänen, Niko Hietaharju (77. Miro Käkelä); Matias Kangas (68. Topias Syrjälä); Elias Ahde.
Takaisin uutisiin