Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Puheenjohtajan puhe


30.10.2013

SJK-juniorit pelikauden päätöstilaisuus 30.10. 2013

Puheenjohtajan puhe:

Olemme koko SJK-yhteisön pelikauden päätöstilaisuudessa. Meillä junioripuolen seurassa on tänäkin vuonna ollut hyviä hetkiä. Lienee kuitenkin kohtuullista puhua ensin hetki kaupungin tämän vuoden merkittävimmästä saavutuksesta jalkapallon saralla. SJK:n nousu Veikkausliigaan on merkittävä asia koko kaupungille. Harvinaista herkkua on ollut Seinäjoella nähdä oman kaupungin joukkueen pelaavan Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Näin on vuosien saatossa tapahtunut vain pari kertaa aiemmin.

SJK:n nousulla on varmasti nyt enemmän odotuksia kuin aikaisemmilla kerroilla.

Odotetaan ilman muuta takavuosiin verrattuna pidempää kautta maan pääsarjassa. Muualla puhutaan seinäjokelaisten uhosta mutta tällä uskomme mielellämme omaan tekemiseen ja toivottavasti saamme kaikki vähänkään jalkapallosta kiinnostuneet ensi kaudella oman kaupungin joukkueen taakse ja katsomot pullistelemaan joka ottelussa. Olisi ehdottomasti saatava muutettua se monien tietämä tosiasia, että paikallinen yleisö on menestyksessä mukana mutta kun notkahduksia tulee, tyhjät paikat katsomoissa lisääntyvät. Lajissa kuin lajissa. Lähdetään kehittämän urheilukulttuuria Seinäjoella, ei hylätä omaa joukkuetta vaikka huonoja aikoja pukkaisi. Ellei näin tapahdu, on Seinäjoella turha puhua kannattajakulttuurista.

Junioripuolella meidän pelaajamäärät ovat nousseet n. 15 %:lla ja kokonaismäärä on jo yli 400 pelaajaa, mutta toki täytyy olla rehellinen ja huomata se tosiasia, että lisäys on tullut kaikkein nuorimpien ikäluokassa. Varsinkin 13-14 vuotiaiden pelaajien lopettaminen on huomattavaa, kuten aina. Emme siis ole pystyneet seurana vastaamaan haasteeseen drop out-ilmiön suhteen. Huomattavaa on, että aiemmin lopettamiskynnys oli 15-vuoden paikkeilla, jolloin oli helppo syyttää mopoja ja morsiamia, mutta mikä on syynä nyt? Onko se vain tämä yleinen ilmiö, että kaikki tapahtuu aiemmin kuin ennen. Vai onko syynä se, että mennään liian tosissaan ja unohdetaan, että pojat eivät ole koneita, vaan vaativat välillä löysääkin? Näin olemme ajatelleet ja siksi valmennuspäällikkö Kari Kiviluoma on kehittänyt koko seuran juniorivalmennusta koskevan mallin, jossa myös lepo eli höntsä on otettu huomioon.

Paitsi pelaajamäärät, myös toimijamäärät ovat nousseet. Se mahdollisti mm. laajan Snadi-kerhon, Energialiigan laajentamisen ja uudistamisen, Päiväkotifutiksen laajentamisen, lisääntyneen yhteistyön seurojen välillä ja useat maajoukkue-edustukset. Lisäksi olemme jatkaneet pelinohjaajakoulutusta, jolla tavoittelemme mm. sitä, että pelaajat paremmin ymmärtävät tuomareiden roolin otteluissa ja saavat jonkinlaisen turvaverkon alleen jalkapallon parissa jos päättävät lopettaa varsinaisen sarjapelaamisen.

Talous on seuran toiminnan kannalta tärkeä asia. Ellei ole pelimerkkejä, on kaksi vaihtoehtoa: toiminnan tasoa on pakko laskea tai vanhemmat maksavat enemmän. Taloutemme tukijalka, Provinssi, oli yleisömäärän suhteen vielä huonompi kannaltamme kuin edellinen huonoin vuosi, joka oli viime vuonna.

Kiitos seuramme toiminnanjohtajan Hannu Huillan ja taloustoimikunnan työlle, selvisimme katastrofista säikähdyksellä. Edellä mainitut osasivat laittaa hyvien vuosien tuloja säästöön ja vastaavasti tänä vuonna säästettiin monista asioista; varusteista, palkoista ja joukkuekustannuksista. Toki hyvän lisän toi meidän kassaamme thaimaalaisten marjanpoimijoiden asuminen leirintäalueella. Meillä majoittunut porukka on ollut täällä 3-4 kertaa, eikä ongelmia ole ollut kumpaankaan suuntaan.

Mitä uutta tulevalle vuodelle. Tällä hetkellä näyttää siltä, että neuvottelut kaupungin kanssa leirintäaluesopimuksesta ovat siinä mallissa, että voimme alkaa suunnittelemaan leirinnän kahden hengen mökkien uusimista ja muita parannuksia. Seinäjoki on tapahtumakaupunki ja vaatii keskustan läheisyydessä olevan leirintäalueen, joka puitteiltaan pysyy kehityksessä mukana.

Meitä on useana vuonna pyydetty ottamaan repertuaariin tyttöfutis. Ensi vuonna näin tulee tapahtumaan, kun jo vuoden Snadi-kerhossa olleille tytöille muodostetaan oma joukkue. Kyse on 07 ja myöhemmin syntyneistä tytöistä.

Siinä analyysiä menneestä kaudesta ja vähän verhon raotusta tulevaisuuteen. (Uusi kausi käynnistyy harjoittelun osalta jo ensi viikon maanantaina. Siitä tarkempaa tietoa loppuviikolla seuran nettisivuille ja lehdissä?)

Sitten varsinaiseen asiaan eli palkintojenjakoon. Aloitamme tuttuun tapaan erikoispalkinnoista.Takaisin uutisiin