Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Pienryhmäharjoittelu käynnistyy 14.5. ikäluokissa E10-C15


08.05.2020

Valtioneuvoston päätöksen mukaan Suomen peruskouluissa siirrytään lähiopetukseen 14.5. alkaen hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin, joista tarkemmat viranomaisohjeet annetaan erikseen. Nykyinen 10 henkilön kokoontumisrajoitus on laajenemassa enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen toistaiseksi. Mahdolliset harjoitukset on toteutettava toistaiseksi lähikontakteja välttäen. Palloliiton linjausten mukaan pienryhmäharjoittelun voi aloittaa ja ohjeistukset toiminnasta on annettu nyt välille 5.5.-13.5. ja näitä ohjeistuksia tullaan päivittämään tilanteen mukaan.

 

SJK-juniorit on päättänyt käynnistää oman pienryhmätoimintansa torstaina 14.5., eli samana päivänä, kun lähiopetus myös kouluissa alkaa. SJK-juniorit on kouluttanut toimijoitaan tämän hetken ohjeistuksista torstaina 7.5. Pienryhmätoiminnan ensimmäinen tavoite on turvallisuuden takaaminen sekä pelaajille että toimijoille. Ikäluokille on jaettu aikataulutus 14.5.-31.5. harjoittelusta. Joukkueenjohtajat täyttävät harjoituskalenterit MyClubiin.

 

Seuratoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelleen liian suureksi. Mikäli sinulla on flunssan oireita, älä osallistu joukkueen tapahtumiin. Mikäli epäilet, että sinulla on koronatartunta, noudata THL:n ohjeita.

 

Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti pienryhmäharjoittelua toteutetaan ikäluokissa, joissa on mahdollista noudattaa ja valvoa pelaajien kahden metrin etäisyyttä. Nuorempien ikäluokkien kohdalla etäisyyksien toteutumista ei voida varmasti valvoa, joten turvallisuuden takia pienryhmäharjoittelu aloitetaan nyt vain vanhemmissa ikäluokissa.

 

Pienryhmäharjoittelu aloitetaan täten ikäluokissa E10-C15. Harjoituksia on 1-3 kertaa viikossa, lisäksi omatoimista harjoittelua jatketaan pienryhmäharjoittelun rinnalla valmennuksen ohjeiden mukaisesti. Nuoremmille ikäluokille tarjotaan edelleen materiaalia ja virikkeitä omatoimiseen harjoitteluun valmennuksen toimesta. Joukkueharjoittelu käynnistetään kaikissa ikäluokissa (Snadikerho-C15) nykyisen ohjeistuksen mukaisesti 1.6. alkaen.

 

Seura tulee valvomaan pienryhmäharjoittelun toteutumista kentillä ja seuran toimijoita on ohjeistettu noudattamaan vallitsevia säädöksiä, jotta pienryhmätoiminta on turvallista kaikille. Huomioikaa, että nyt on erittäin tärkeää päivittää MyClubiin kaikki osallistumiset harjoituksiin ajoissa, että valmennuksella on mahdollisuus suunnitella joukkueen tapahtumat turvallisesti ohjeistuksen mukaan. Toivomme, että harjoituksiin osallistuville pelaajille käydään ohjeet myös vanhempien toimesta kotona läpi ennen pienryhmäharjoittelun aloittamista.

 

Harjoitteluohjeet SJK-junioreiden pienryhmille 14.5-31.5. Ohjeita päivitetään tilanteen mukaan tähän.

 • Pienillä ulkoliikuntapaikoilla voi olla samanaikaisesti enintään 10 henkilöä
 • Suurilla kentillä voi samanaikaisesti olla yhteensä enintään 30 henkilöä ja hekin enintään 10 henkilön ryhmiin jakautuneina siten, ettei lähikontakteja synny
 • Ryhmien tulee harjoitella toisistaan erillään
 • Harjoitukset suunnitellaan niin, että pelaajien väliset etäisyydet ovat vähintään kaksi metriä
 • Harjoitukset lopetetaan viisi minuuttia ennen vuoron päättymistä. Uuden ryhmän harjoitukset alkavat aina viisi minuuttia yli tasan. Eri ikäluokkien pelaajat eivät saa olla samaan aikaan kentällä
 • Pukukopit ja vessat eivät olet käytössä kentillä
 • Kenttä-alueet ovat vain valmentajien ja pelaajien käytössä
 • Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana tapahtumasta toiseen.
 • Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta
 • Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin.
 • Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi joukkueen toimihenkilö
 • Jokainen pelaaja tuo harjoituksiin oman juomapullon, eikä kukaan muu juo siitä
 • Jokainen pelaaja tuo harjoituksiin oman pallon
 • Sylkemistä kentällä tulee välttää
 • Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
 • Valmentajan tulee käydä nämä ohjeet omien pelaajiensa kanssa läpi ennen treenejä

Takaisin uutisiin