Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Nollaysejä on matkassa paljon


08.04.2016

SJK-junioreiden 2009 syntyneitä pelimiehiä on joukkueessa melkoinen määrä, sillä vastuuvalmentaja Jukka Klasila on yhdessä Jarmo Eteläahon, Jaakko Nybergin, Antti Peltosen ja Ville Lahden kanssa saanut vetää yli 40 pojan ryhmää läpi talven.


- Listoilla on meillä on poikia tällä hetkellä 43 kpl ja muutama on tulossa vielä kokeilemaan siipiään jalkapallon parissa lähiaikoina. Keskimääräinen harjoitusvahvuus n. 30 poikaa, kertoo Klasila ikäluokan kuulumisia.


Kuten pelaajamäärästä voi hyvin päätellä, on valmennus ollut kovilla koko talven, sillä 2- 5 valmentajan/apuohjaajan opeilla on menty eteenpäin.


- Olemme ensimmäisiä ikäluokkia, joka on kasvanut ulos SJK:n ensimmäisiltä portailta Snadikerhosta asti. Tilla Tuurin, Jukka Saarijärven sekä Petteri Kokon koneisto on tuottanut allekirjoittaneelle kirjavan pelaajiston ympärille SJK-edustuksen ja seinäjokisen jalkapallobuumin myötä, jatkaa Klasila kertoessaan tämän hetken ajatuksiaan.


- Harjoituksissa olemme joutuneet menemään kauden alusta asti " tasoryhmä" -harjoitteluun, koska nyt mukana olevassa ryhmässä noin 1/3 pojista on edistynyt vauhdilla ja toinen ääripää eli toiset 1/3 ryhmä harjoittelisi välillä mieluummin valomiekoilla ja Wallsportin kumimuruilla. Isojen ikäluokkien kuten meidän ongelma on koulun salivuorotreenit, joissa kaupunki on säästänyt neliöitään väärässä paikassa, Klasila naurahtaa.


- Mutta kaikesta huolimatta kivaa on ollut ja hauskoja yhteisiä hetkiä olemme saaneet kokea yhdessä, pienten kanssa aika ei ole käynyt pitkäksi. Toivon mukaan olemme saaneet poikia myös taitotasoltaan jalkapallon parissa eteenpäin, siihen saamme vastauksia kesän kuluessa, koutsi siirtää tilannearviota vihreämpien vuodenaikojen suuntaan miettiessään nuorten pelimiesten osaamista.
Homma ei suinkaan ole ollut vain ja ainoastaan pelkkää treenaamista.


- Olemme pelanneet kahdella joukkueella Kauhajoella harjoitusottelut Karhua vastaan, molempia sekä tappion karvasta kalkkia että voiton huumaa saimme molemmilla joukkueilla kokea. Sen voi sanoa, että ainakin nämä pojat olivat innokkaita lähtemään maakuntavierailulle, naurahtaa Klasila muistuttaen kuitenkin, että näissä ikäluokissa paino on edelleen seuran omassa Energialiigassa.


- Siellä jokaisella pelaajalla on mahdollisuus esiintyä ja saada sitä arvokasta peliaikaa. Lisäksi tulemme pelaamaan yhdellä joukkueella 2008 syntyneiden sarjaa. Tarkoituksena osallistua vielä ainakin Pori Cupiin heinäkuun loppupuolella yhdellä joukkueella, lisää Klasila valottaessaan ikäluokan tulevan kauden suunnitelmia pelien suhteen.


- Se mikä erityisesti ilahduttaa päävalmentajaa on n. 20 pelaajan joukko, joka harrastaa intohimoisesti 1-3 lajia edelleen. Tämän vahvan ryhmän esimerkillisessä vedossa uskon hyvään tulevaisuuteen 2009 syntyneillä. Valmennukseen on saatu hyviä palasia eri lajien korkealta tasolta, joten uskon että saadaan osaaminen jaettua pojille käyttöön, Klasila kehuu poikien valmennusryhmää.


Takaisin uutisiin