Ilmoittautuminen MyClub Playmakers Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Nollanelosten talven kuulumiset


25.04.2016

Joukkueen kuulumisista kertoi seurassa myös Talenttivalmentajana toimiva Tuomas Nikupeteri. Ikäluokassa pojat on jaettu pääsääntöisesti kolmeen peliryhmään, sillä nuoria pallojonglööreitä on porukassa 47, joita kuuden koutsin ryhmä opastaa.

 

Tammikuu

Jo tammikuu oli pojille varsin tapahtumarikasta ja paljon toimintaa tarjoavaa aikaa. Luonnollisesti alussa valmentajat pyrkivät tutustumaan poikiin, sillä ryhmä on kohtuullisen ja ilahduttavan iso. Treeneissä kävi jo sydäntalvella aktiivisesti koko ajan noin 30-35 pelaajaa.

 

Tammikuun 9.-10. päivinä kolmella joukkuella pelattiin turnauksia. Kaksi joukkuetta pelasi Suomen Palloliiton Vaasan Piirin sarjojen ”divarikarsintaa”, eli haettiin Vaasan piirin joukkueille paikkoja tulevan kesän sarjoihin. Samaan aikaan yksi joukkue pelasi myös Sisu-cupissa kyseisenä viikonloppuna.

 

Heti tammikuun lopussa olimme Ahvenanmaalla kutsuturnauksessa (AIK, Hammarby, Lidingö FF, Bala Berkeby FF, Boo FF) – kovia pelejä; eka peli oli vähän hakemista ja meni tutustuessa uuteen ympäristöön, mutta muuten hienoja pelejä pojilta, pelasimme sekaisin 8v8 ja 9v9 pelejä.

 

Hammarbylle (Gothia Cupin voittaja 2015) ja AIK:lle tuli tappiot, mutta pystyimme pelillisesti hyvin haastamaan näitäkin vastustajia ja saimmekin kutsun kesäkuulle AIK:n kutsuturnaukseen, jonne olemme menossa 17-19.6.2016.

Vielä 30.-30. tammikuuta käytiin Kuopiossa kahdella joukkueella, jossa tuli runsaasti onnistumisia ja hyviä pelejä niille pojille, jotka eivät olleet Ahvenanmaalla. Kaiken kaikkiaan hieno ja onnistunut suoritus pojilta.

 

Helmikuu

Porukkaa kävi hyvin harjoituksissa, mutta samalla kuitenkin useita poikia oli flunssassa ja muutamia pieniä loukkaantumisiakin jouduttiin parantelemaan.

 

Yhdellä ryhmällä pelattiin harjoituspeli Jalasta vastaan yhdellä ryhmällä, olikohan lopputuloksena 5-4 –tappio, mutta kokonaisuutena peli oli tasainen vääntö. Jalas oli hyvä, pelaava vastus meidän piiristämme.

 

Pelattiin myös harjoituspelit Ilvestä vastaan. Otteluissa tuli 5-4 ja 9-2 –tappiot, kahdella ryhmällä kun pelattiin. Meillä oli pelin avaamisessa ja kääntämisessä hieman vaikeuksia.

 

Maaliskuu

Harjoituspelit pelattiin Lapuan Virkiää vastaan ja molemmille ryhmille irtosi niistä matseista voitot.

 

Sitten oli vuorossa Miniliigaa Jyväskylässä kahdella ryhmällä. Saatiin tasaisia hyviä pelejä, kääntäminen ja pelin avaaminen oli nyt parempaa. Meidän ryhmiltä nähtiin hyvää pallollista peliä viimeiselle kolmannekselle asti. Vastassa olivat Ilves ja JJK, molemmat kaksi kertaa ja lyhyinä peleinä, tulokset taas tasaisia – meniköhän yhdellä tai kahdella maalilla suuntaan ja toiseen molemmissa ryhmissä.

Se, mitä nähtiin peleissä oli, että yläalueen liikkeissä ja murtautumisessa on vielä harjoiteltavaa. Myös yhtenäistä prässiä ja puolustuspelaamista pitää vielä poikien kanssa treenata.

 

Loukkaantumis- ja vaivakierre jatkui tässä kuussa, kertaakaan ei ole tainnut kaikki pojat olleet kunnossa.

 

Huhtikuu

Ensimmäinen ulkona pelattu turnaus tälle kaudelle haettiin akselilta Turku/Littoinen 9.-10. huhtikuuta, kun kyseessä oli Kultanummiturnaus. Haettiin pelejä hieman eri joukkueita vastaan, mitä ollaan totuttu pelaamaan.

 

Turun seudun joukkueita vastaan tuli tasaisia pelejä. Onnistuttiin luomaan runsaasti maalipaikkoja, mutta viimeistelyyn jäi parannettavaa. Olimme kohtalaisen pienellä ryhmällä liikkeellä ja pojat saivatkin runsaasti peliaikaa.

 

Laihialta 16.4 haettiin myös yhdelle ryhmälle turnauskokemusta. Yritettiin toteuttaa asioita ja teemoja, joita viikolla oltiin harjoiteltu. Alussa homma oli hieman hakemista, mutta pelit parantuivat päivän mittaan. Päivän turnauksessa sijoitus taisi olla kolmas

Kettu-cup pelattiin viikonloppuna kahdella ryhmällä (23.-24.4) ja kahdella joukkueella. Saatiin lisää tuntumaa ulkopeleihin pitkän hallikauden jälkeen. Edelleen poissaolot ja vaivakierre tuntuivat jatkuvan.

 

Toisesta peliryhmästä jäi viime hetkellä pois kaksi ja toisesta yksi pelaaja. Lisäksi myös yksi pelaaja taisi tulla kipeäksi turnauksen aikana. Turnauksessa molemmilla joukkueilla hieman vaihtelevat suoritukset. Tuli sekä voittoja että tappioita. Otteet vaihtelivat myös pelien sisällä, tasaisuus siis hieman puuttui. Toisella joukkueilla oli pieniä haasteita pelin avaamisessa ja toisella joukkueella taas viimeistelyssä. Turnauksessa oli kuitenkin vastassa kovia joukkueita, joten kokonaisuudessaan hyvä anti viikonlopulta.

 

Toukokuu

Luvassa on erittäin kovatasoinen äitienpäiväturnaus 7.-8.5, Käpylän Pallon järjestämänä. Kahdella ryhmällä mennään. Juuri tullut lohkojako kertoo, että vastaan asettuvat HJK, KTP ja PK-35 kutsusarjassa ja kilpasarjassa HJK Keltainen, TPS Musta sekä MP.

 

Sarjapelit alkavat toukokuussa ja kolmessa sarjassa pelataan: yksi joukkue pelaa kahta vuotta vanhempien sarjaa eli P2002 1. divaria, yksi joukkue pelaa vuotta vanhempien piirisarjassa eli 2003-syntyneiden 1. divaria ja yksi joukkue oman ikäisten piirisarjan 1.divaria.

 

Alkukesä tarjoaa pojille taas turnauskokemuksia ainakin kolmen eri turnamentin muodossa. Ensimmäisenä on luvassa reissua Oulun seudulle. Ajax Sarkkirannan turnaus pelataan Kempeleessä 10.-12. kesäkuuta ja sinne mennään kahdella ryhmällä.

 

Tukholmaan matkustetaan tuohon jo aiemmin mainittuun AIK:n kutsuturnaukseen yhdellä joukkueella 17.-19. kesäkuuta.

Heinäkuun lopussa on kohteena Pori 28.7-31.7. Sinne mennään koko joukkueella eli kolmella peliryhmällä yhdessä (SJKn) muiden pienen pään ikäluokkien kanssa

 

Yhteenvetoa vielä tämän 4 kuukauden harjoittelusta:

-          taito-osioita sisällytetty alkulämmittelyihin

-          syöttämistä sekä ensimmäistä kosketusta on tehty runsaasti sekä pienpelien, että välillä drillien muodossa

-          peliosioissa on ollut yleensä aina jokin tavoite (seuran harjoitusteeman mukainen) tai sääntö, jota harjoitellaan… välillä ollut monta sääntöä ja haastavia juttuja, mutta tarkoituksella on haastettu poikia ajattelemaan ja havainnoimaan kentän tapahtumia

-          torstain koulun salivuorossa olemme tehneet monipuolisesti voimistelua ja kehonhallintaa (Sanna Kangaskokon avulla), lihaskuntoa ja nopeustreenejä sekä tietysti hieman vapaamuotoisemmin erilaisia peliosioita ja myös muita pelejä kuin jalkapalloa (koripallo, käsipallo ja niiden sovelluksia).

-          pelaajat treenaavat aktiivisesti ja hyvällä asenteella

-          välillä ison ryhmän pyörittäminen haastaa valmentajan/ valmentajien organisointitaitoa

-          havainnointi ollut isona teemana koko harjoituskauden, välillä onnistuu ja välillä ei onnistu

Tällainen on siis ollut nollanelosten alkuvuosi. Jatkoa seuraa…


Takaisin uutisiin