Ilmoittautuminen MyClub Playmakers Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Matkan varrelta 5. - Palovuori


11.12.2014
Matkan varrelta 5. - Palovuori 

Reijo "Reple" Palovuori seurasi Hannu Rajaniemeä Lapualta Seinäjoelle "Köpän" siirryttyä peliuransa jälkeen Kakkoseen nousseen Törnävän Pallo -55:n koutsiksi.

Ennen Virkiää "reple" oli pelannut kasvattajaseurassaan Lapuan Työväen Urheilijoissa. Nykyisinhän LTU:n perillinen on Lapuan Ponnistus.

Kaudesta 1987 kauteen 1990 "Reple" ehti edustaa TP-55:ttä Kakkosessa 62 ottelun verran ja Ykkösessä 22 ottelua.

Kakkosessa maalinteko onnistui viidesti ja Ykkösessö kolme kertaa. Ensimmäisen maalinsa sarjapelissä "Reple" teki maalijuhlissa vieraskentällä Kajaanin Hakaa vastaan ottelussa, jonka TP-55 voitti lopulta 4-3.

Ensimmäisen Ykkösen osumansa lapualainen teki kotiottelussa Grankulla IFK:n verkkoon 19.5.90. Tuo oli samalla TP-55:n ensimmäinen voitollinen ottelu Ykkösessä kaudella 1990.

Samalla kaudella hän onnistui topparin tontilta maalaamaan Suomen Cupissa kahdesti. Ensimminen osuma syntyi vieraissa Kokkolan Palloseuraa vastaan voitollisessa 2-1 -ottelussa ja jälkimmäinen Ykkösen lopulta voittaneen PPT:n verkkoon 4-1 -tappiossa. Ai niin, samassa matsissa eräs tietty nuori kaveri nimeltään Antti Sumiala osui kahdesti puolestaan vieraiden maaliin.

Viimeisen sarjamatsinsa TP-55:n asussa "Reple" pelasi Keskuskentällä 30. syyskuuta FF Jaroa vastaan. Kotijoukkueelle ei ottelulla ollut sen suurempaa merkitystä kuin kunnia.

Moni arveli, että TP-55 "lahjoittaa" voiton vieraille, olivathan seurojen valmentajat, Hannu Rajaniemi (TP-55) ja Hannu Touru (FF Jaro) ihan bestiksiä (trionhan täydensi Harri Kampman). 

Eipä käynyt näin. Villit huhut kertovat, että erään satakuntalaisen seuran suunnalta TP-55:n pelaajille oli tarjottu maukasta porkkanaa, jos joukkue pelaa tosissaan ja pystyy kaatamaan pietarsaarelaiset.

Miten lie, tuliko porkkanoita vai ihan nauriita, mutta joka tapauksessa kotijoukkue käänsi tauon tappioaseman voitokseen Toni Siikalan ja Toni Korkeakunnaksen osumilla numeroiksi 2-1.

Seuraavalla kaudella "Reple" edustikin sitten Vaasan Palloseuraa Kakkosessa, sillä työmaa ja perhe olivat jo Vaasassa. Viisi kautta sujuikin sitten "raidassa" ensin Kakkosessa, sitten Ykkösessä ja lopulta uran kruunasi kausi Veikkausliigassa vuonna 1995.

Sen jälkeen pelimies on edustanut ainakin BK-IFK:ta ja FC Korsholmia. Nykyisin kaverin saattaa bongata Hietalahdesta vaikkapa VPS-SJK -matseista.

Vuonna 1989 TP-55:ttä Ykköseen nostamassa ollut "Reple" palkittiin tuolla kaudella myös vaasalaisen Hoviseppien Kultakellolla numero 77. Niitä ei muuten ihan joka jannulla olekaan.
Takaisin uutisiin