Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Kasvojen pesun paikka


16.08.2016

Kasvojen pesun paikka

SJK-junioreiden B-junnut kohtaavat Käpylän Pallon upeissa olosuhteissa OmaSp Stadionilla huomenna. Joukkueella olisi nyt aivan erinomainen tilaisuus pestä kasvonsa pelillisesti lauantaisen Ilves -tappion jälkeen.

 

Joukkueen tärkeimmät pelaajat nimittäin vaeltelivat pahemman kerran varjojen mailla vailla suunnistustaitoja. Ei siis mikään ihme, että tukkaan tuli. Tosin tappio taatusti kirvelee jokaista, sillä voitto oli aivan siinä nenän edessä tarjottimella, mutta nyt ei löytynyt sitä tappajan vaistoa, taistelua ja tahtoa, jota joukkue on aiemmin hienosti esittänyt.Sarjassa toisena oleva helsinkiläinen Käpylän Pallo on erittäin kova vastustaja, sitä ei pidä millään tavalla asettaa kyseenalaiseksi.

 

Viime vuonna KäPa juhli C15-ikäluokasn Kai Pahlman -lopputurnauksen mestaruutta juuri täällä Seinäjoella oltuaan aivan omaa luokkaansa niin turnauksessa kuin finaalissakin, missä nyt B-junioreiden SM-sarjaa johtava HJK sai selkäsaunan numeroin 4-0.

 

KäPa ja SJK-juniorit kohtasivat toukokuun alkupuolella kauniin aurinkoisena päivänä Helsingissä. Otteluhan tietenkin pelattiin Talin hallissa, vaikka vieressä viheriöi upeita nurmia. Ei sillä silti mitään merkitystä ollut, eikä tämä suinkaan ole piikki KäPan suuntaan. Olosuhteet olivat tietenkin äärimmäisen tasapuoliset, niin kuin ne aina hallissa ja keinonurmella pakkaavat olemaan, eli ei niitä voi moittia, eikä edes tuon päivän peliä. Luonnollisesti matsi maistui vieraille, sillä SJK-juniorit voitti kamppailun yllättäen 1-0 (0-0) Onni Valakarin upealla osumalla.

 

Nyt juuri kaivataan samaa sykettä otteluun entiseltä käpalaiselta, Onnilta, sekä tietenkin keskikentän toiselta moottorilta, Oskari Aunulalta. On varmaa, että tämä elintärkeä kaksikko ei ollut tyytyväinen lauantain matsiin ja mitä luultavimmin nyt nähdäänkin huomattavasti sisuuntuneet nuoret taiturit haastamassa maajoukkuepoikia vilisevän helsinkiläisjoukkueen. Paikkansa Ilvestä vastaan oli myös maajoukkueen mukana olleella Emil Pannulalla, jolta niitä osumia tietenkin kipeästi kaivataan.

 

SJK-junioreiden tilanne sarjassa on edelleen sangen mielenkiintoinen, sillä joukkue on neljän sakissa, vaikka Ilves ohittikin lauantaina 3-2 -voitollaan seinäjokelaiset. Tupsukorvat ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun enemmän kuin SJK-j, eli siinä mielessä taistelu jatkuu.

 

Käpylän Pallo on SJK-junioreista kuuden pisteen päässä ja vain kaksi pistettä perässä sarjaa johtavaa HJK:ta. KäPa on pelannut SJK-junioreiden tavoin 11 ottelua, kun taas HJK:lla otteluita on pelattuna yksi enemmän.

 

Vierasjoukkueen laadukasta ryhmää silmäillessä mielenkiinto kohdistuu aivan erityisesti kolmeen huipputaitavaan nuoreen talenttiin, eli Jyri Kiuruun, Anton Tuomiseen ja Akseli Ollillaan. Triosta Kiuru pyörittää peliä ja jälkimmäinen kaksikko latoo maaleja. Tuomisella on osumia SM-karsintasarja ja SM-sarjan mukaan luettuna jo 13 ja Ollilalla peräti 15. Jos tuon kaksikon saa nollattua, on jo huomattavasti lähempänä menestystä. Harva vain saa.

 

Kotijoukkueen tehokkain maalitykki viidellä maalillaan on ollut SM-sarjassa Jussi Vähäpesola, mutta kokonaisuutta tarkastellessa Onni Valakarilla on kasassa 11 maalia ja Emil Pannulalla 10. ELi on siinä mietittävää KäPallakin.Jussilla on muuten yhteensä osumia kahdeksan.


Ottelu alkaa OmaSp Stadionilla klo 18.00. Tervetuloa Suomen kauneimmalle stadionille seuraamaan ikäluokan huippumatsia.


Takaisin uutisiin