Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Karhu nurin maalijuhlissa


15.08.2013
Karhu nurin maalijuhlissa
Karhu - SJK 4-10 (3-4)
02 min 1-0 Matias Kalliomäki
07 min 1-1 Sameli Haapamäki
15 min 1-2 Aatu Kujanpää
19 min 2-2 Markus Rajamäki
26 min 3-2 Matias Kalliomäki (rp)
35 min 3-3 Joonas Lepistö
35 min 3-4 Matias Siukola
46 min 3-5 Ossi Kivipuro
50 min 4-5 Markus Rajamäki
59 min 4-6 Aatu Kujanpää
60 min 4-7 Ossi Kivipuro
62 min 4-8 Matias Siukola
71 min 4-9 Ossi Kivipuro
80 min 4-10 Alex Kivimäki

Harvoin on SJK-junioreiden peleissä nähtyä moisia maalijuhlia molempien joukkueiden osalta. Yleensä se joukkue, joka viimeistelee neljä maalia voittaa pelin. Tai on ainakin kiinni pisteessä. Tällä kertaa neljä maalia ei kotijoukkueen osalta riittänyt mihinkään, vaikka peli ei suinkaan ollut helppo.

Kauhajoella on aina ollut SJK-junioreiden ysikaseilla vaikeaa. Jostakin syystä Karhun tapa pelata ei vain sovi joukkueelle. Karhu vetää käytännössä kymmenen miestä pallon alle ja jättää yhden kärkkymään roiskien pitkää palloa vain kohti vastustajan päätyä ilman sen suurempaa osoitetta.

Tällä kertaa taktiikka onnistui kolme kertaa ja yhden maalinsa isännät tekivät sangen kyseenalaisesta rankkarista. Tietenkin Karhulle on nostettava hattua siinä mielessä, että he toteuttavat taktiikkaansa orjallisesti ja ajoittain onnistuneesti. Jokainen voi tietenkin valita oman tapansa pelata jalkapalloa, ei siinä mitään.

Peli alkoi jälleen todella vaikeasti, kuten niin usein Kauhajoella aiemminkin. Keskuskentän upealla nurmella komeassa kesäsäässä pelatussa ottelussa isäntien Matias Kalliomäki pääsi karkuun juuri yhteen tällaiseen pistopalloon ja ohitti maalilla aloittaneen Miro Rasinperän.

Viisi minuuttia myöhemmin eilen neljä maalia viimeistellyt Sameli Haapamäki jatkoi tehtailuaan puskien irtopallon sisään tasoittaen numeroiksi 1-1.

Vieraat hallitsivat peliä pitäen palloa hallussaan mielin määrin. Tuon dominoinnin muuttaminen maaleiksi vain ei ollut ihan yksinkertainen juttu. Kotijoukkue sumputti ansiokkaasti keskustan, eikä erityisen helposti siitä läpi päästy.

Vartin pelin jälkeen siirtyi puolestaan SJK ensimmäistä kertaa johtoon vapaapotkun jälkitilanteesta Aatu Kujanpään puskettua lukemiksi 2-1.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin oltiin jälleen tasanumeroissa liukkaan Markus Rajamäen päästyä karkuun. Vaikka Miro Rasinperä tulikin hyvin vastaan, kimposi pallo uudelleen Rajamäelle, joka sai viimeistellä tasoituksen tyhjiin.

Eipä aikaakaan kun paikallinen erotuomari näki jotakin sellaista, mitä kukaan muu ei ja lahjoitti isännille rankkarin, josta Matias Kalliomäki teki illan toisen maalinsa vieden Karhun uudelleen 3-2 johtoon.

Mustapukuinen vierailija ei kuitenkaan luovuttanut ja jäänyt odottelemaan taukoa. Sen sijaan vieraat iskivät kahdesti minuutin sisään. Ensin Joonas Lepistö puski Aatu Kujanpään antamasta kulmurista pallon sisään etutolpalta ja heti perään Matias Siukola tuikkasi Aatun syötöstä taukonumeroiksi 4-3 Kerholle.

Puoliajalla joukkueen valmennusvastuusta tällä kertaa vastannut Petri Niemi terävöitti nuorukaisten ajatuksenjuoksua ja toinen puoliaika olikin aivan toisenlaista pelaamista.

Kuuden minuutin kohdalla kolmatta peliään SJK:ssa pelannut Ossi Kivipuro viimeisteli kulman jälkitilanteesta lukemiksi 5-3.

Ei riittänyt sekään, sillä Karhu ei suostunut luovuttamaan. Jo kolmannen kerran "pitkä-ja-perään" tuotti tulosta. Vaikka tauolta maaliin tullut Mikael Matihalti tuli hyvin vastaan, pääsi Markus Rajamäki iskemään ottelun toisen osumansa läpiajosta. Näin Rajamäki nosti saldonsa kahdessa pelissä neljään maaliin viimeisteltyään Karhun molemmat osumat myös VPS:aa vastaan keskiviikkona.

Tuon osuman jälkeen vieraat kuitenkin menivät menojaan. Ensin Aatu Kujanpää tarjoili maalin edessä "takavasaraa" kikkaillen pallon kantapäällään sisään Alex Kivimäen esityöstä ja minuuttia myöhemmin, tasan tunnin kohdalla, Ossi Kivipuro laukoi kaukaa komeasti 7-4 vieraille.

Kaksi minuuttia ehti vierähtää tuosta upeasta suorituksesta ja seuraavana vuorossa oli Matias Siukola illan toisella maalillaan ohjattuaan maalinsuulta pallon verkkoon Joonas Lepistön oivallisesta syötöstä.

Viimeisen kympin aikana nähtiin vielä pari osumaa, joista ensimmäisen teki Ossi Kivipuro täydentäen näin knallitemppunsa. Hienon syötön tarjoili Eetu Mäkelä. Loppunumeroiksi 10-4 tulitti Alex Kivimäki näyttävällä osumalla ottelun viimeisellä minuutilla.

Kolmessa peräkkäisessä ottelussaan SJK on takonut 34 maalia. Joukkue nousi Aluesarjassa tasapisteisiin sarjaa johtavan FF Jaron kanssa. SJK:lla on kuitenkin tilillään yksi matsi enemmän pelattuna ja tappio kärsittynä juuri pietarsaarelaisille.

Seuraavassa kamppailussaan SJK kohtaa VPS:n ja mielessä on revanssi Oulussa kärsitystä tappiosta.


Takaisin uutisiin