Ilmoittautuminen MyClub Playmakers Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Joukkueharjoittelu alkaa 1.6.


28.05.2020

Kelit lämpenee ja vihdoinkin joukkueet pääsevät kentille yhdessä! Tämä on hienoa aikaa koko seurayhteisölle.

 

Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6.2020 alkaen erityisjärjestelyin. Tämä mahdollistaa myös lajin- ja pelinomaisen harjoittelun käynnistämisen. SJK-juniorit käynnistää joukkueidensa lajin- ja pelinomaisen harjoittelun kaikissa ikäluokissa 1.6.alkaen. Toimijoita on ohjeistettu käytännöistä harjoittelun suhteen. Joukkueiden toimihenkilöille on annettu kesän harjoitusvuorot, jotka tulee päivittää joukkueiden MyClubiin.

 

Seuratoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelleen liian suureksi. Mikäli sinulla on flunssan oireita, älä osallistu joukkueen tapahtumiin. Mikäli epäilet, että sinulla on koronatartunta, noudata THL:n ohjeita.

 

Harjoitteluohjeet SJK-junioreiden joukkueille 1.6.2020 alkaen.

 

 1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).
 2. Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID-19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
 3. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.
 4. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.
 5. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan. Tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen joukkueharjoittelun aloittamista.
 6. Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä.
 7. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 50 osallistujaa (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt).
 8. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.
 9. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.
 10. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.
 11. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
 12. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai eri värisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä.
 13. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
 14. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
 15. Sylkemistä kentällä tulee välttää.
 16. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
 17. Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus

Valtioneuvoston ohjeistus: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

THL:n yleinen COVID-19 -ohjeistus: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

THL:n toimenpideohjeet tartuntaa epäiltäessä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/toimenpideohje-epailtaessakoronaviruksen-covid-19-aiheuttamaa-infektiota

Aluehallintoviraston ohjeistus: http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset

Olympiakomitean ohjeistus: https://www.olympiakomitea.fi/2020/05/15/ajankohtaista-tietoakoronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/


Takaisin uutisiin