Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Joonaksen pitkä piina päättyi


06.11.2014
Joonaksen pitkä piina päättyi

Heinäkuussa SJK-junioreista Birminghamiin, Aston Villan Akatemiaan siirtynyt Joonas Sundman on huojentunut mies. Fifa on pantannut lähes puoli vuotta pelilupaa, jonka Joonas vihdoin sai maanantaina.

Näyttää siltä, että lauantaina 8.11. Joonas pelaa ensimmäisen virallisen Akatemia-ottelunsa. Vastaan asettuu Norwich Bodymoor Heath'in harjoituskeskuksessa.

Fifan tarkoitus on ilmeisen vilpittömästi suojella nuoria pelaajia siten, että siirtoon sisältyy varmasti opiskeluja. Peliuran saattaa päättää vakava loukkaantuminen ja jossain vaiheessa, viimeistään tukan alkaessa harmaantua, peliura loppuu kuitenkin ja ellei säästöjä ole uran varrelta jäänyt, jotakin on ansaitakseen tehtävä.

Kuitenkin lähes puoli vuotta peliluvan odottelua tuntuu Aston Villan sihteerin Sharon Barnhurstin ja myös Joonaksen mielestä turhauttavalta ja jopa naurettavalta. Vihreää valoa siirrolle kun ovat näyttäneet lähettävä seura, vastaanottava seura, pelaajan vanhemmat ja pelaaja itse. Dokumentteja opiskelusta on Fifan pyynnöstä lähetetty Joonaksen opiskelusta Nurmon Valkeavuoresta ja kieliopinnoista Birminghamin yliopistosta.

Peliluvan odottelu ei toki kohdistunut pelkästään Joonakseen, vaan sama kohtelu oli muilla uusilla Akatemia-pelaajilla. Kauden alkaessa pre-seasonilla Joonas pelasi muutamia otteluita Skotlannin ja Englannin leireillä ja viime kuussa maajoukkueen mukana Serbiassa.

Seura on järjestänyt Joonaksen asumaan Villan hyväksymään perheeseen lähelle Villa Parkia, Aston Villan kotistadionia, josta ei myöskään kaupungin keskustaan ole pitkä matka. Kämppiksenä on ruotsalainen maalivahti Viktor Johansson. Englantilaisen ruuan suhteen ei ole ollut ongelmia, vaikka salaatteja ei suomalaiseen tapaan olekaan. Keitettyjä vihanneksia kylläkin.

Tempo harjoituksissa ja peleissä on Joonaksen mielestä hieman kovempaa kuin SJK:n treeneissä mutta siihen on tottunut jo maaotteluissa.

SJK-juniorit toivottaa Joonakselle onnea tuleviin peleihin.
Takaisin uutisiin