MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

IK/SJK- 02 taival Juniorcupenissa


03.09.2012

IK/SJK- 02 taival Juniorcupenissa

Meidän alueellemme hieman tuntemattomampi Juniorcupen järjestettiin jo 32. kerran peräkkäin ja turnaus on tarkoitettu lähinnä Vaasan ja Keski-Pohjanmaan seuroille. Turnaus on myös ensimmäinen Suomessa, jossa pelattiin 7vs.7.

Ilmajoen Kisailijoiden -02- ryhmä oli kuitenkin ollut mukana jo viime vuonna ja todennut sarjan kovuuden. IK sai jälleen kutsun turnaukseen ja kuluvan vuoden alkukeväästä IK:n valmentaja Timo Ala-Ranta otti yhteyttä samaa pestiä SJK:ssa hoitavaan Kevin Östergårdiin ja hyvin nopeasti oli selvää, että turnaukseen laitetaan yhteisjoukkue. Näin syntyi IK/SJK -02 Juniorcupenjoukkue.

Joukkueen ideana oli saada osalle pojista kovempia pelejä ja, että he oppisivat jo nuorena tuntemaan toisensa tulevaisuutta ajatellen sekä samalla luoda yhteistyötä lähialueen seurojen välille. Poikien yhteishenki ja yhteenkuuluvuuden tunne olikin uskomaton heti alusta alkaen ja tämä näkyi myös kentällä. Oman fiiliksensä toi myös molempien seurojen logoilla varustettu musta pelipaita.

Turnauksessa pelattiin 14 joukkueen alkusarja kesän aikana ja 1.9 Vaasassa oli lopputurnauksen vuoro, johon alkusarjan kahdeksan parasta lunastivat paikkansa. Alkusarjasta kerrottakoon, että IK/SJK saalisti 13 ottelusta kahdeksan voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota ja sijoittui kolmanneksi. Maalisuhde oli mukavasi 35 plussan puolella. 14 joukkueessa oli ehkä kahdesta kolmeen ns. helpompaa ottelua, mutta muuten kaikki olivat kovatasoisia otteluita ja kovia joukkueita. Mukavaa vaihtelua piirisarjaan toivat myös reissut Vaasaan, Pedersöreen ja Sundomiin. Pakko mainita, että Pedersören kenttä oli ehkä parhaimmassa kunnossa mitä allekirjoittanut on ikinä nähnyt ja uskonkin, että se oli leikattu talkootyönä kynsisaksilla viivoitinta apuna käyttäen. Kotiottelunsa sekaporukka pelasi Ilmajoella.

SJK:n puolelta joukkueessa oli seitsemän pelaajan runko, joista yksi oli maalivahti. Yhteensä otteluissa kävi 12 Kerhon poikaa. Ilmajokisia joukkueessa oli kuusi per ottelu ja heidän rinkinsä koostui yhdeksästä pelaajasta.

Lopputurnaus pelattiin Vaasassa lauantaina 1.9. Kaikille on varmaan yllätys, että Vaasassa satoi. Turnaus oli Cup-muotoinen eli häviöstä kotiin ja voittaja jatkoi turnausta. Puolivälierässä joukkueemme kohtasi alkusarjassa kuudenneksi sijoittuneen VPS-j Punaisen, jolle olimme hävinneet alkusarjassa 3-4. Pojat ottivatkin makean revanssin 3-1 ja välierissä vastaan asettui alkusarjan kakkonen Sundom IF, jonka kanssa olimme pelanneet tasan 1-1 aikaisemmin. Välierä päättyi työvoittoomme 4-2 ja ottelu oli todella kiihkeä ja dramaattinen. Sundom pelasi kovaa ja rumaa peliä ja teloi meiltä neljä pelaajaa vaihtopenkille. Kentänlaidalla Sundom IF ei tahtonut hyväksyä häämöttävää tappiota, joten haukkumisesta ja uhkauksista saivat osansa myös IK/SJK- joukkueen valmentajat.

Alkusarjan puhtaalla pelillä voittanut VPS-j Musta jyräsi joukkueemme finaalissa 5-0. Alkusarjassa olimme pelanneet 1-2. Lukemat eivät ehkä antaneet oikeutta pelitapahtumista, koska meillä oli alkuminuuteilla mahdollisuus siirtyä jopa 0-3 johtoon, mutta turha jossitella. VPS rokotti vastaiskuilla ja sai pari nopeaa maalia alun hallinnastamme huolimatta ja poikiemme selkäranta vääntyi. Tauolle mentiin 5-0 tilanteessa. Joukkueemme kokosi itsensä hienosti toiselle puoliajalle ja lukuisista paikoista huolimatta emme saaneet kavennusta aikaan. Vaasalaiset pelasivat todella hienoa peliä ja olimme monella osa-alalla jäljessä. Sarjan ehdottomasti paras joukkue voitti turnauksen ja he ansaitsevat siitä kaiken kunnian. VPS- 02 on muutenkin melkoisen kova ikäluokka, koska heidän edustusjoukkueensa voitti Juniorcupin -01 sarjan häviämättä otteluakaan ja pelaamalla vain yhden tasapelin.

IK/SJK- joukkue todellakin näytti mihin yhteistyöllä pystytään. Turnauksen ensikertalaisina saimme hopeaa ja todella kovatasoisia otteluita. Yhteishenki oli hieno ja kaikilla oli hauskaa. Pojat olivat tietysti pettyneitä finaalitappion jälkeen, mutta hopea maistui jo illemmalla voitetulta. Eipä kovin monella pojalla hopeista Juniorcupen- mitalia ole Etelä-Pohjanmaalla. Itselleni ainakin tuo välierän Sundom- voitto tuntui jo mestaruudelta.

Haluan vielä kiittää poikia, vanhempia, huoltojoukkoja, toista valmentajaamme Villeä ja erityisesti Timo Ala-Rantaa tästä mahdollisuudesta. Ensi vuonna uudestaan!

SJK -02 Vastuuvalmentaja Kevin Östergård

Mukana -02- sarjassa olleet joukkueet:

VPS-j Musta

VPS-j Punainen

VPS-j Raita

Sundom IF

FC Kuffen

VIFK

FC Sport Kotkat

FC Sport 02/03

Pedersöre FF

Närpes Kraft

BK-48

FC Kiisto

Korsnäs FF

IK/SJK


Takaisin uutisiin