Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Hyvä puoliaika ei riittänyt


17.08.2016

SJK-juniorit - KäPa 1-3 (1-0)

21 min 1-0 Jussi Vähäpesola

54 min 1-1 Akseli Ollila

59 min 1-2 Akseli Ollila

71 min 1-3 Aleksi Räisänen

 

Kovasti jäi tappio sarjakakkoselle, Käpylän Pallolle, kirvelemään kotijoukkueen leirissä. Jussi Vähäpesolan upea maali vei toki isännät ensimmäisellä puoliajalla johtoon, mutta toinen puoliaika käänsi kamppailun vieraille. Silti, jossiteltavaa jäi paljon. 

 

- Ensimmäisellä jaksolla onnistuttiin melko hyvin. Pakotettiin KäPa pääasiassa pitkiin avauksiin, ja saatiin kakkospallot ja sitä kautta keskialuetta haltuun. Oma tekeminen pallon kanssa oli myös hyvällä tasolla, aloitti joukkueen vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju ottelun analysoinnin.

 

Sitten päästään kuumaan perunaan. Nyt on peräkkäisissä kamppailussa menneet nallekarkit SJK-junioreiden kannalta melkoisesti naapurin laariin, sillä Ilvestä vastaan vieraat saivat rankkarin, nyt kotijoukkue ei sitä saanut.

 

- Päivänselvä rankkari jäi myös tuomaristolta viheltämättä ekalla jaksolla. Se jäi harmittamaan poikien puolesta, koska jätkät pelasivat hyvän puoliajan. Tuon selvempää rankkua ei kyllä oikein enää voi olla. Jussi oli läpi ja kaveri liukui jalat alta, noitui Hietaharju.

 

Eihän pilkku sinällään maali ole, mutta lähtökohdat olisivat hyvinkin voineet olla toisenlaiset, jos pallo olisi viety rankkaripisteelle ja toimitettu siitä maaliin. Kahden maalin johto kun on huomattavasti parempi kuin yhden maalin, mutta eipä vain kotijoukkue pilkkua saanut.

 

- Eka jakso oli tosiaan kontrollissa, eikä meidän maalilla suurempaa hässäkkää. Meidän johtomaalimme oli kerta kaikkiaan upeaosuma, jonka Jussi laukoi kolmestakympistä yläkulmaan ja tauolle johdossa, Hietaharjku jatkoi.

 

- Toisella jaksolla alkoi hieman väsy painaa ja välit kasvoivat. Myös pallollisena tuli ehkä hieman heikkoja valintoja, eikä päästy oikein rytmiin, kuten ekalla jaksolla. KäPa sai enemmän peliä haltuunsa ja meillä oli siis selkeästi vaikeampaa, Hietahrju kertasi toisen puoliajan tapahtumia.

 

Sitten iski jo ennakkoon mainostettu Akseli Ollila.

 

- Sitten taas hieman hölmöiltiin pallon kanssa ja KäPa pääsi tilanteenvaihdoista vastahyökkäyksiin ja teki näistä miltei identtiset maalit, tyhjiin takatolpalta. Sen jälkeen oli entistä vaikeampaa, eikä enää oikein päästy peliin mukaan, Jylppy harmitteli.

 

Joukkue sai kuitenkin nyt kiitosta. Ilme oli selkeästi toisenmoinen kuin lauantaina Ilvestä vastaan, eikä tappio suinkaan huonolle joukkueelle tullut, sillä voittonsa myötä KäPa siirtyi myös SM-sarjan piikkipaikalle ohi HJK:n.

 

- Pojilta kuitenkin ok taistelu, ja tottakai KäPa puolusti hyvin sekä oli vaarallinen tilanteenvaihdoissa. Olivat hyviä näissä. Ei tänään ansaittu enempää. Nyt on muutamassa pelissä pelattu ajoittain ihan hyvin, mutta sitten nämä uinahdukset ja niin sanotut lahjamaalit vastustajalle tekevät pelistä vaikean. Kevätkierroksella päästettiin vähän maaleja. Nyt kolmessa yhteensä jo kahdeksan, näin paljon kun antaa hyville vastustajille eteen niin vaikeaa on, huomautti Hietaharju.

 

- Päätä ei kuitenkaan lähdetä roikottamaan vaan keskitytään palautumiseen ja hoidellaan flunssat pois ja matkataan Kuopioon jo perjantaina, jossa KuPS lauantaina kohdataan. Kovat matsit jatkuu, päätti Hietaharju.

 

Syyskierroksella on SJK-junioreiden otteluissa todellakin heilutettu verkkoja. Kevätkierroksen yhdeksän ottelua tuottivat yhteensä 16 maalia. Maaliero oli SJK-junioreille 10-6. Nyt on kolmessa ottelussa nähty yhteensä jo 14 osumaa ja näistä peleistä maaliero on 6-8. Aikamoinen ero siis.

 

Toivon mukaan Kuopiossa saadaan oma pää tukittua, sillä KuPS on kyllä erittäin vaarallinen nippu, kaatoihan se mm. KäPan kotonaan.


Takaisin uutisiin