Ilmoittautuminen MyClub Playmakers Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Huikea voitto PSL:ssa


09.05.2017

SJK-juniorit - VPS-j/NFF/YJ 4-3 (1-1)

21 min 0-1 Khamis Maki

35 min 1-1 Mikael Uusi-Hakala

39 min 2-1 Nuur Ali (rp)

41 min 3-1 Nuur Ali

44 min 3-2 Khamis Maki

60 min 3-3 Solomon Mohamed

70 min 4-3 Jesse Helander

 

SJK-juniorit ja VPS-j/NFF tarjoilivat P15-ikäluokan Puolen Suomen Liigan kamppailussa Wallsport Areenassa melkoisen trillerin, jonka kotijoukkue käänsi edukseen ottelun viimeisellä varsinaisella peliminuutilla Jesse Helanderin viimeisteltyä ratkiriemukkaan voittomaalin.

 

Kaksi viikkoa sitten SJK C 15 -joukkue lupasi lähettää palloseuran Vaasasta PSLssa rantapalloleikkeihin. Ja että tämä hymy ei hyydy.

 

 

Joukkueiden pelitavat poikkeavat melkoisesti toisistaan, sillä vieraat pyrkivät jatkuvalla syötöllä pistämään pitkää juoksupalloa noin 20-vuotiaanoloiselle 02-ikäluokan superhelmelleen, Khamis Makille, joka todellakin dominoi pelejä siihen tyyliin, että voi hyvällä syyllä arvella nuorukaisen pystyvän pelaamaan ainakin pari vuotta vanhempienkin seassa niin halutessaan. VPS tuli torpedot väkevästi viritettyinä seinäjoelle ykköstykkiensä Kamis Makin ja Salomon mohamedin pelatessa puhtaasti kärjessä.

 

Kotijoukkue puolestaan pelasi aavistuksen verran monipuolisempaa hyökkäyspeliä, sillä SJK-junioreissa sen enempää kuin kovin monessa muussakaan joukkueessa ei moista ykköstykkiä ole.

 

Maki veikin vieraat johtoon 21 minuutilla hiukan halvasti, mutta kotijoukkue pystyi kuitenkin tulemaan peliin mukaan Mikael Uusi-Hakalan pukukoppimaalilla. Pelissä oli valtava tempo ja kamppailu. Taidetta jalkapallo ei tällä kertaa ollut.

 

Puoliajalla Esa Haanpää otti taas kerran uskomattomalla tavalla joukkueen haltuunsa. Rauhallinen, rento, itseensäuskova joukkue SJK otti muutamassa minuutissa puoliajan alussa 3-1 johdon PSL maalitykin Alin maaleilla (5 maalia kolmessa pelissä).

 

Heti toisen puoliajan aluksi pallo vietiin sylipainiotteiden vuoksi pilkulle, mistä sen pisti varmasti verkkoon Nuur Ali. Tilanteesta olisi ehdottomasti kuulunut myös punainen kortti vieraiden painiotteita esittäneelle pakille, mutta nyt näin ei käynyt. Tokikaan se ei sinällään vaikuttanut lopputulokseen milläänb tavalla ja ottelun nuori tuomaristo selvisi matsista pääsääntöisesti erinomaisesti.

 

Kotijoukkueen kolmas maali syntyi vain kaksi minuuttia edellisestä Nuuri Alin kaukolaukauksella, jonka vieraiden maalivahti kyllä saa ottaa piikkiinsä, sillä pallo pomppasi liian aikaisin heittätyneen veskarin edessä ja painui todella helposti verkkoon.

 

Jos joku kuvittelu ottelun ratkenneen, niin juuri sen enempää ei väärässä voinut olla. VPS-j/NFF tuli nimittäin väellä ja voimalla pistäen pitkiä pallojaan kohti Makia, joka kavensikin kolme minuuttia kotijoukkueen kolmannen maalin jälkeen aivan huikean komealla laukauksella etuyläkulmaan. Moisia osumia näkee kovin harvoin edes miesten tasolla. Voikin oikeastaan ihmetellä, miten ei näin kova kaveri ole maajoukkueessa mukana, sillä maalinbtekijöitähän Suomi-futis nimittäin kaipaa kipeästi.

 

Eikä se vieraiden kiri siihen suinkaan loppunut. Solomon Mohamed, vierasjoukkueen toinen maalitykki tasoitti ottelun kun peliaikaa ut tasan tunti. Tässä vaiheessa vierasjoukkueen paine oli sen verran vahva, että mielessä kävi jo, että tasurikin saattaisi maistua hyvältä, mutta sitkeä kotijoukkue ei suinkaan luovuttanut.

 

 

Sen jälkeen SJK:n valmentajat tekivät harkitun pelinkääntävän taktisen vaihdon. Väkevä urheilija, ikäluokkansa paras jääkiekkoilija Jesse Helander otettiin keskikentälle hiljentämään VPS moottori, katujyrä Vertti Varhainen, että palloseuran kärkikaksikolle ei tulisi palloja.

 

Kun peliaika oli jo loppumaisillaan Jesse kiitti. Helander loistavaan paikkaan ja tuikkasikin pallon vastustamattomasti etukulmasta sisään, eikä oranssinutuissa pelanneen kotijoukkueen riemulla ollut rajoja.

 

SJK. Suomi ja sisärata. 4-3. Valmentaja itki.

Pasila. Porilaisten marssi!

 

Kai Pahlman, Here we come!


Takaisin uutisiin