MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

C15 vei maalijuhlat nimiinsä


26.06.2013
C15 vei maalijuhlat nimiinsä
VPS-j - SJK-j 4-5 (1-2)
01 min 1-0 Samu Alanko
09 min 1-1 Matti Lähde
30 min 1-2 Joonas Lepistö
50 min 2-2 Mikke Järvinen
65 min 3-2 Samu Alanko
72 min 3-3 Matti Lähde (rp)
75 min 4-3 Mikke Järvinen
80 min 4-4 Joonas Lepistö
83 min 4-5 Matias Siukola

SJK-junioreiden C15 ei sitten vain millään suostu taipumaan tappioon. Vaasan Monitoimiviheriöllä pelatussa Aluesarjan syyskierroksen avausottelussa joukkue ei tosiaankaan esittänyt parasta osaamistaan, mutta kuin ihmeen kaupalla peli käännettiin tälläkin kertaa voitoksi.

- Tällä kaudella on tehty sama temppu jo neljässä matsissa. Kahdesti on noustu lopussa tasoihin ja kahdesti voittoon asti, joukkueen vastuuvalmentaja, Esa Haanpää, totesi pelin jälkeen suomien kuitenkin omiaan.

- Oltiin tosi huonoja tänään. Liekö juttu ollut sitten niin, että kun pojat näkivät, ettei VPS:lla ole kaikkia parhaitaan mukana niin sitä sitten kuviteltiin, että homma hoituu vasemmallakin kädellä. Onhan se niin, että jos peliin lähtee hiukan puolivaloilla, niin ei sitä enää pelin aikana pysty muuttamaan. Taisi olla jo riparit pojilla mielessä, "Eski" lisäsi.

Huono valmistautuminen näkyi heti kentällä. Joukkue joutui väärinkäsitysten vuoksi odottelemaan bussia 40 minuuttia auringon paahteessa ja keskittyminen tuntui jääneen Wallsportin pihaan.

Kotijoukkue iski ottelun ensimmäisellä minuutilla Samu Alangon toimesta, mutta vieraat kuitenkin toipuivat tuosta osumasta kohtuullisen nopeasti.

Jo ennen kuin kymmenes peliminuutti täyttyi, iski SJK tasoituksen Matti Lähteen pistettyä pallon verkkoon maalinedusruuhkasta kulmurin jälkeen. Puolen tunnin kohdalla SJk sai sivuvaparin, jonka isäntien puolustus purki puskemalla pallon kuudentoista alueen ulkopuolelle. Pallo tuli Joonas Lepistölle sopivasti ja "Lepa" tulitti upeasti johtomaalin vieraille.

- Sen ensimmäisen maalin jälkeen peli oli ekalla jaksolla periaatteessa ihan OK. Pidettiin palloa ja tauolla tehtiin sitten muutama vaihto. Sen jälkeen oltiinkin sitten kyllä ihan kipsissä. Puolustus pelasi kyllä melko avoimesti tänään ja siitä sai mennä melkoista kunniakujaa useampaankin kertaan. Olisi Mikael (Matihalti) ehkä jonkun voinut ottaakin, mutta aika vapaista paikoista VPS pääsi viimeistelemään, "Eski" selvitti.

Ensin Mikke Järvinen tasoitti ottelun 50. minuutilla ja varttia myöhemmin Samu Alanko vei kotijoukkueen 3-2 -johtoon. Maalijuhlat eivät suinkaan tähän päättyneet, vaan seitsemän minuuttia myöhemmin SJK sai pilkun, jonka toimitti verkkoo illan toisen osumansa tehnyt Matti Lähde.

Varsinaista peliaikaa oli tasoituksen jälkeen jäljellä vain kahdeksan minuuttia, mutta ihmeitä ehtii moisessa ajassa näemmä tapahtua.

SJK ehti nauttia tasoituksestaan vain kolme minuuttia ennen kuin Mikke Järvinen vei VPS:n jälleen johtoon ja peli näytti kääntyvän raidalle. Eipä kääntynyt, sillä SJK sai vaparin 16 rajamailta ja pelikellon oltua jo 80. minuutilla Joonas Lepistö tulitti toisen osumansa viimeisteltyään muurin kautta tasoituksen.

- Joku kumma taika siinä on, että nämä jätkät eivät luovuta. Siitä on pojille annettava iso plussa, että ihan loppuhetkillä käännettiin peli voitoksi, kehaisi "Eski" nuorisoa.

Pelattiin jo lisäajan kolmatta minuuttia vieraiden rakennettua erittäin hienon hyökkäyksen, jossa Joonas Sundman antoi kovan matalan käytäväpallon luukulle ja Matias Siukola tykitti pelivälineen verkkoon.

- OK, olihan meillä paikkoja ratkaista ottelu aiemminkin. "Sundella" oli kaksi ylärimaa ja yksi tolppa, mutta hyvä näinkin, tiivisti "Eski" tunnelmat.Takaisin uutisiin