Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

B taistellen voittoon Vaasassa


31.07.2013
B taistellen voittoon Vaasassa
VIFK - SJK-j. 1-3 (0-1)
39 min 0-1 Elias Ahde
42 min 0-2 Elias Ahde
53 min 1-2 Jonas Jansson
63 min 1-3 Niko Hietaharju

Kotijoukkue Vaasan IFK osoittautui keskiviikkoillalla Huutoniemen kentällä haasteelliseksi vastustajaksi Seinäjoen Jalkapallokerhon B-junioreiden syyskauden ykkösdivariavauksessa. Tähtirintaiset isännät olivat saaneet kevätkierrokseen verrattuna lisäpuhtia kaksinkamppailuihin, vaikkakin osin sääntöjen harmaalla alueella liikkumalla. Kerhon nopeimmat kaverit joutuivat alituisesti pikkukoiruuksien kohteeksi: paidat saivat venyä vaasalaiskynsissä ja sukille kopsahteli vähän väliä. Ottelun lopputulosta vaasalaistaktiikka ei muuttanut. Kevätkierroksen tapaan SJK oli niukasti, mutta riittävästi pelillisillä ansioillaan parempi. Päällimmäiseksi tuntemukseksi ottelun jälkeen jäi, että oikea joukkue voitti ja että ottelu oli kova, mutta riittävän rehti.

Kotijoukkueella oli vain muutama hyvä paikka, kun vastavuoroisesti vierailla oli moninkertainen määrä. Ottelu olisi aivan hyvin voinut ratketa jo ensimmäisen puolen tunnin aikana. Pieni hätäily viimeistelyssä esti lisämaalien syntymisen.

Ensimmäisen maalipaikkansa mustapaidat saivat jo seitsemännellä peliminuutilla, kun kärkkäästi maalipaikkoja läpi ottelun haistellut Elias Ahde sai pallon liki ilmaiseksi kuudentoista sisällä ja veti kääntölaukauksensa yläkulmaa kohti. VIFK:n maalivahti onnistui venyttämään kätensä väliin ja tuloksena oli vain kulmapotku sillä kertaa.

Seuraavan kerran "Ellu" Ahde hätyytteli vastustajan maalia 17. minuutilla, kun hän karkasi puolustajilta rivakasti jälleen jo syvällä rangaistusalueen sisällä. Nosto meni vain niukasti maalipuitteiden yli.

Kahdesta hyvästä maalintekopaikasta huolimatta ensimmäinen parikymmentä minuuttia oli niukasti isäntien hallintaa. Ensimmäisen puoliajan loppua kohden ote käännähti toisinpäin. Elias Ahde oli kolmannen kerran lähellä avausosumaa 23. minuutilla, kun väkevä potku sujahti vain niukasti alakulman ohi. Tilanteen alusti hienosti Tuomas Rintamäki.

Viisi minuuttia myöhemmin koitti Tommi Luopajärven hetki. Hän sai aivan maalin edessä kokeilla kahdesti VIFK-vahdin taitojen koko repertuaaria. Molemmilla kerroilla hanskallinen nuori mies hoiti homman juuri ja juuri.

VIFK sai ensimmäisen tilaisuutensa maalintekoon vasta ottelun 30. minuutilla, kun laidalta läpi karannut kaveri täräytti pallon vain hiuksenhienosti alakulman ohi. Pari minuuttia myöhemmin oli vaasalaispoika vapaana maalin edustalla, mutta onneksi hän ei saanut hyvää keskityspalloa haltuunsa.

Ottelun avausmaali nähtiin vain juuri ennen taukovihellystä. Kolmesti jo hyvästä paikasta maalintekoa yrittänyt Elias Ahde oli saanut nyt jyvän tähtäimessä kohdalleen ja nosti pallon yli vastaan tulleen maalivahdin. Maalin alusti komeasti Tommi Luopajärvi.

Tauolla Kerho joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun ottelun alkupuolella nilkkansa vääntänyt joukkueen kapteeni Nicolas Kotamäki jouduttiin ottamaan sivuun ja korvaajaksi löytyi penkiltä Jesse Sundman.

Toiselle jaksolle SJK sai parhaan mahdollisen lähdön, kun Elias Ahde teki illan toisen maalinsa. Hän sai pallon haltuunsa rangaistusalueen kulmassa ja nosti pallon korkeana kaarena vastakkaiseen kulmaan. "Ellulla" oli maalissa tietysti omat ansionsa, mutta pikkuisen ilmassa haiskahti lahjamaalin tuoksu. Taisi maalivahtia häiritä myös auringonpaiste, joka sopivasti toisella jaksolla tuli metsän lähes kokonaan saartaman kentän ainoasta vapaasta lovesta sojottamaan suoraan Kerhon kannalta oikeaan kohtaan.

Maaliahneeksi heittäytynyt Elias Ahde oli lähellä hattutemppua 53. minuutilla, kun kuti singahti vain vähän takakulman väärälle puolelle. Jo samalla minuutilla koitti isäntien ensimmäisen ja ainoaksi osoittautuneen osuman aika. Maali olikin tavallista komeampi. Jonas Jansson pääsi livahtamaan sen verran vapaaksi keskialueella, että sai vedettyä kovasta vauhdista pomppivaan pallon loistavan laadukkaan potkun, jonka seurauksen pallo tömähti ohi erinomaisen ottelun pelanneen maalivahti Paavo Valakarin. Kuti lähti 25 metristä, eikä Paavolla ollut tilanteessa käytännössä mahdollisuuksia estää maalin syntyä. Tilannetta edelsi keskialueen hävitty pääpelikamppailu, jota ei riittävästi alapuolelta varmistettu.

Hyvän taisteluhengen päälle saanut VIFK sai hyvästä paikasta vapaapotkun 57. minuutilla, kun Tuomas Rintamäki tarjoili vastustajalle lonkkataklauksen aivan rangaistusalueen rajoilla. Avustava erotuomari näki tilanteen hyvin ja vastustajan toivoma rangaistuspotku jäi haaveeksi. "Rintsille" tuli tilanteessa hiukan kiire, kun purkupallo rangaistusalueen keskeltä ponnahti yllättävästi vaaralliseen paikkaan.

Ottelun lopullinen niitti tuli komean yhteistyön hedelmänä. Elias Ahde taisteli pallon haltuunsa päätyrajan pinnassa ja syötti taaksepäin Tommi Luopajärvelle, jolla oli vetopaikka, mutta onneksi hän malttoi nostaa hallitusti takakulmalle Niko Hietaharjulle, joka puski komeasti heittäytyen pallon verkkoihin. Elias oli siis mukana kaikissa maaleissa ja Tommi alusti vahvasti kaksi.

Lopun vaihtoruletin näkyvin tulos oli Jesse Sundmanin siirto laitapakin tontilta keskikentälle viimeisen runsaan vartin ajaksi. Kiihkeillä loppuhetkillä Jesse osoittautui keskikentälläkin hyödylliseksi kaveriksi.

Viimeisen maalipaikkansa Kerho sai 75. minuutilla, kun vaihtomies Teemu Kukila sai avopaikan aivan maalivahdin nokan edessä ja vasta kiihkeän painimisen jälkeen joutui antamaan periksi, kun pallo jäi maalivahdin syliin lujasti suljetuksi.

Kolmesta maalista huolimatta Kerhon ja koko kentän paras pelaaja löytyi muualta kuin terävimmästä hyökkäyskärjestä. Tuomas Rintamäki pelasi vasempana laitapakkina upeasti molempiin suuntiin. Hänellä on tunnetusti hyvä asenne ja Vaasan illassa kaikki tuntui napsahtavan kohdalleen. "Rintsi" vei vastustajaa "kaffeelle" koko ajan, eikä antanut puolustuspäässä mahdollisuuksia. Myös vastuuvalmentaja Esa Haanpää nosti Tuomaksen nimen esille ottelun kovimpana nimenä. Kynämiehet eivät siis kentän laidalla kirjanneet aivan omiaan. Seuran A-junioreissa mukavasti peliaikaa saanut nuori mies oli itsekin huomannut, että nyt kulki ja oli tietenkin tyytyväisenä kuunnellessaan kehuvia kommentteja.

"Eski" Haanpää oli hyvillä mielin omiensa esityksestä ja voitosta: "Aina saa olla tyytyväinen, kun voitto tulee. Ekalla jaksolla meillä oli mahdollisuus tappaa peli. Pelillisesti oltiin hiukan edellä, eikä meillä ollut missään vaiheessa suurta hätää".

Kerhon B-junioreiden seuraava ottelu on sunnuntaina 11. elokuuta klo 14 Prunttimäessä. Tuolloin vieraaksi saapuu FC Kemi, joka oli keväällä kotonaan fyysisesti vahvempi ja otti täydet pisteet. Tervetuloa kannustamaan poikia Kemin ottelua parempaan tulokseen, voittoon!

SJK-j: Paavo Valakari; Tuomas Rintamäki, Ville Viita, Iiro Kiviluoma, Nicolas Kotamäki (41. Jesse Sundman); Valtteri Leppänen; Niko Hietaharju (78. Topias Syrjälä), Matias Kangas (64. Martti Uusitalo), Antti Palomäki (71. Teemu Kukila), Tommi Luopajärvi; Elias Ahde.
Takaisin uutisiin