MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

B päätti kauden voitokkaasti


14.10.2013

B päätti kauden voitokkaasti

SJK-j. – FC Tarmo 5-0 (3-0)

12 min 1-0 Elias Ahde
16 min 2-0 Tuomas Lähdesmäki
35 min 3-0 Oma maali
41 min 4-0 Elias Ahde
48 min 5-0 Tuomas Rintamäki

Seinäjoen Jalkapallokerhon B-juniorit päättivät kautensa suunnitellusti: voitto ja kaikille peliaikaa. Vain toinen maalivahti Konsta Rintala jäi peliminuutteja vaille, kun koko muun vaihtoarsenaalin saattoi pistää peliin turvallisin mielin. Konstankin olisi tohtinut laittaa, mutta oli hienoa, että vähemmälle peliajalle jäänyt vuotta nuorempi maalivahti Jaakko Uusitalo sai pelata koko ottelun ja hakea rutiinia ensi vuotta varten, jolloin on syytä odottaa isompaa roolia. Toki ”Kona” olisi kelvannut kenttäpelaajaksikin ja oli se viimeinen vara mahdollisia loukkaantumistilanteita varten. Yksi päivän kohokohdista oli Tuomas Rintamäen 5-0 osuma, joka oli nuoren pelimiehen omien sanojen mukaan ”ensimmäinen maali kolmeen vuoteen”. ”Rintsi” oli lähellä onnistua toisenkin kerran, mutta aivan niin makeaksi ei elo kääntynyt Joupiskan leppoisassa säässä pelatussa ottelussa.

Vierailija FC Tarmo Kajaanista ei ollut ihan niin heikko vastustaja kuin loppuluvuista voisi hätäisempi päätellä. Joukkueessa oli muutama toisista taidollisesti erottunut yksilö. Myös maalivahti oli hyvä. Kerhon vastuuvalmentaja Esa Haanpää arvioi, että Tarmo oli parempi kuin FC YPA, joka pari viikkoa sitten Prunttimäessä kylvetti Kerhon B-junnuja karvaalla tavalla nousemalla viimeisen kymmenen peliminuutin aikana 2-0 sillasta 2-3 voittoon.

Ottelu oli toki loppua kohden laiskavauhtinen. Ensimmäisellä jaksolla mustapaidoilla oli kovempi ryminä päällä. Vaihdot luonnollisesti sekoittivat jonkin verran systeemejä, eikä 5-0 johtoasemassa ollut tarvetta puristaa koneesta kaikkia irti. Kuitenkin ottelusta jäi kaikille kotijoukkueen pelaajille ja taustoille hyvä mieli. Viimeinen yhteinen koitos hoitui kunnialla.

Avausmaalia edelsi paha tilanne Kerhon omalla maalilla. Vastahyökkäyksestä Tuomas Lähdesmäki pisti hienosti pystyyn Elias Ahteelle, joka sijoitti varmasti taka-alakulmaan.

Toinen maali oli ottelun komein. Toppari Joona Ala-Hukkala nosti syvältä omalta kenttäpuoliskolta pitkän kontrolloidun syötön linjan taakse. Tuomas Lähdesmäki otti nätisti pallon alas ja veti siekailematta tarkasti maaliin. Isommissa ympyröissä rutinoitunut kaksikko pelasi tilanteessa hienosti yhteen ja oli muutoinkin ottelussa erinomaisella esimerkkiä tarjonneella asenteella mukana.

Kerhon 3-0 osuman vastustaja sähläsi omaan verkkoon. Elias Ahde syötti pallon maalin eteen ja kaveri putsasi pallon omiin.

Vielä viimeisellä minuutilla ennen taukoa pääsi Niko Hietaharju hienon yhdistelmän jälkeen lataamaan kohti Tarmon maalia, mutta pallo leijaili hivenen yli.

Toinen jakso ei ehtinyt kunnolla alkaa, kun pallo oli noin puolen minuutin pelin jälkeen vieraiden maalissa. Tuomas Lähdesmäki syötti ja Elias Ahde maalasi päivän toisen osumansa.

Liukas laitapelaaja Tuomas Rintamäki teki alussa mainitun historiallisen maalinsa 48. minuutilla. ”Rintsi” nousi laidaltaan maalille ja sijoitti pelivälineen kylmästi vastakkaiseen ylänurkkaan.

Ottelun loppu meni pelailuksi. Kerholla oli toki paikkoja, mutta ei maaliksi asti. Tarmo oli rikkoa maalivahti Jaakko Uusitalon puhtaat nollat vain puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Läpi karannut kajaanilainen nosti kuitenkin yli maalin.

Joukkueen vastuuvalmentaja Esa Haanpää ja uskollinen aseenkantajansa kakkosvalmentaja Petri Niemi kehuivat kaikkia pelaajia yhtä paljon. Det var jätte kiva det!

SJK-j: Jaakko Uusitalo; Tuomas Rintamäki (56. Martti Uusitalo), Joonas Sundman, Joona Ala-Hukkala (56. Aatu Kujanpää), Valtteri Leppänen; Iiro Kiviluoma; Niko Hietaharju (41. Matti Lähde), Matias Kangas (47. Ville Viita), Tuomas Lähdesmäki, Tommi Luopajärvi (47. Jesse Sundman); Elias Ahde (51. Teemu Kukila).


Takaisin uutisiin