Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

B-junnujen Waterloo


04.06.2013
B-junnujen Waterloo
KuPS /2 - SJK-j. 4-1 (2-0)

26 min 1-0 Jani Vartiainen
40+1 min 2-0 Teemu Viljakainen rp.
41 min 3-0 KuPS:n maali
57 min 4-0 Jani Vartiainen
59 min 4-1 Niko Hietaharju

Kuopion Itkonniemi oli tiistai-illalla Seinäjoen Jalkapallokerhon B-junioreille melkoinen Waterloo. Pieni, epätasainen kenttä ja auringon pätsimäinen porotus olivat ne puitteet ja olosuhteet, joissa kotijoukkue vei vakuuttavan 4-1 voiton. Kuopion Palloseuran kakkosjoukkue käytti vahvuutensa hyväksi ja vierasjoukkue sortui heikkoon itsetuntoon ja hermoiluun. Kerho taipui helposti ja tuskastui osin myös ottelun erotuomarin heikon toiminnan seurauksena.

SJK:lla oli ottelun alussa maalintekopaikkoja. Vastuuvalmentaja Esa Haanpää kertoi ottelun jälkeen, että ensimmäisen 20 minuutin aikana joukkueella oli muutama hyvä tilaisuus kirjoittaa ottelun käsikirjoitus toteutuneesta eriävään muotoon. Ensimmäinen tilaisuus siunaantui Niko Hietaharjulle ja heti perään Tuomas Rintamäelle, jonka vedon kuopiolaismaalivahti torjui ihmeellisesti "takajalalla". Myös kärkipelaaja Antti Palomäellä oli muutama hyvä laukaisupaikka, mutta avausmaali jäi vain haaveeksi.

Ottelun avausmaali tuli Kerhon oman hörhöilyn seurauksena. Sivuvapaapotku kaarsi kerhon maalille, eikä maalivahti Jaakko Uusitalo ja puolustuslinja päässyt riittävään yhteisymmärrykseen siitä, kuinka tilanne hoidetaan. Pienen jäätymisen vastustaja kuittasi hyväkseen heti.

Avausjakso päättyi SJK:n kannalta murheellisesti. Vastustajan kantapäällä "nikkaama" pallo ponnahti maaliviivaa vartioineen Nicolas Kotamäen käteen. Erotuomarin tuomio oli aika kova ja kohtuuttomalta tuntuva: rangaistuspotku ja ulosajo. Nicolas kieltämättä esti maalin syntymisen, mutta hän ei edes nähnyt, mistä pallo tuli. Se oli silkka vahinko. Rangaistuspotkusta tullut isäntien 2-0 maali ratkaisi ottelun lopullisesti. Kerho ei siitä suosta enää noussut. Vastustaja oli käyttänyt avausjakson maalipaikkansa ja SJK ei.

Toiselle jaksolle Kerho teki heti pari vaihtoa ottamalla Matti Lähteen ja Ville Viidan puolustukseen. Iiro Kiviluoma siirtyi herättelemään keskikentän pelaamista. Toinen puoliaika käynnistyi kuitenkin heti Kerhon karmaisevalla virheellä, jonka seurauksena pallo jysähti voimattoman Jaakko Uusitalon ohi yläkulmaan. Kotijoukkueen neljäs maali tuli jälleen alakerran hölmöilyn tuloksena, kun vastustaja pääsi karkumatkalle.

Kerhon kavennusmaali oli upea. Niko Hietaharju latasi kolmestakympistä unelmavedon ylänurkkaan. Se oli maalintekijän maali, mutta enää laiha lohtu.

"Eski" Haanpää oli aiheellisesti pettynyt analysoidessaan ottelun kulkua: "Homma ei toiminut. Alun paikat olisi pitänyt hyödyntää ja kun vastustaja pääsi omasta virheestämme maalintekoon, nitkahti poikien selkäranka. KuPS viljeli pitkiä palloja ja puolusti koko ajan kuudella pelaajalla. Se käytti omia vahvuuksiaan ja oli fyysisesti kovempi. Oltiin kaksinkamppailuissa taas lampaita. Ottelun erotuomari oli tänään yhtä huono kuin mekin. Pojat kuumeni, kun ilmiselvät vapaapotkut jäivät viheltämättä, mutta kortti heilui sitten ahkerasti meille. Palomäen Antti kaadettiin ilmiselvän rankun arvoisesti, mutta kun tilanteessa Antin käsi osui kaatuessa palloon, sai vastustaja käsivirheestä vaparin! Erotuomari ei toki ottelua ratkaissut. Jouduin poikia ottelun jälkeen muistuttamaan siitä, että kentälle on aina mentävä 100 % panostuksella. Jostain syystä olemme voitollisen Jaro -ottelun jälkeen ryhtyneet viljelemään pitkiä palloja. Heti, kun omaan päähän tehdään maali, selkäranka napsahtaa. Poikien pitää saada pelaamiseen suurempi sydän mukaan ja luottaa siihen, mitä on harjoiteltu. Vajaalla pelaaminen vaikutti tietenkin tänään pelaamiseemme aika lailla. Viikonlopun KPV-ottelu on kova ja asenne pitää olla silloin kohdallaan."

Kerhon B-juniorit tarvitsevat sarjapaikkaan valmentajansa arvion mukaan vielä jopa kaksi voittoa. Sarjapaikan säilyminen merkitsisi sitä, että syksyllä pelattaisiin ensi vuoden SM-karsintasarjapaikoista. Panokset ovat siis kovat. Lauantain ottelu Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan pelataan Prunttimäessä klo 14 alkaen. Sen jälkeen Kerholla on vielä vieraspelit Jyväskylän Jalkapalloklubin kakkosjoukkuetta ja Kajaanin FC Tarmoa vastaan sekä niiden välissä kotiottelu Oulun Palloseuraa vastaan.

SJK-j: Jaakko Uusitalo; Tuomas Rintamäki, Joonas Sundman (53. Martti Uusitalo), Iiro Kiviluoma (75. Miro Käkelä), Nicolas Kotamäki (ulosajo 39 min), Niko Hietaharju, Valtteri Leppänen, Jesse Sundman (60. Jussi Jaskari), Tommi Luopajärvi (41. Matti Lähde); Topias Syrjälä (41. Ville Viita); Antti Palomäki.
Takaisin uutisiin