Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

B-junnuille voitto Kajaanissa


30.06.2013
B-junnuille voitto Kajaanissa
FC Tarmo – SJK-juniorit 0-2 (0-1)
05 min 0-1 Martti Uusitalo
50 min 0-2 Niko Hietaharju

Jo lauantai-illaksi Kajaaniin matkustaneet Seinäjoen Jalkapallokerhon B-juniorit saivat sunnuntai-iltapäivän ottelussaan paikallista FC Tarmoa vastaan hyvän palkinnon huolelliselle valmistautumiselleen: 0-2 voitto kevätkierroksen päätösottelussa varmisti Kerholle kuudennen sijan 1. divisioonan C-lohkossa. Tarmollekaan ei käynyt kalpaten. Se oli ennen viimeistä kierrosta pisteen putoamisviivan yläpuolella ja tappiosta huolimatta pääsee jatkamaan syksyllä taistelua ensi talven SM-karsintasarjapaikoista.

SJK sai otteluun mahtavan alun, kun MarttiUusitalo teki jo viidennellä peliminuutilla avausmaalin hienolla sijoituksella yläkulmaan. Vasemman jalan kierteinen sisäsyrjäpotku lähti rangaistusalueen ulkopuolelta.

Kerhon toisen maalin teki 50. minuutilla joukkueen maalitykiksi kevätkierroksen otteluissa seuloutunut Niko Hietaharju, joka pääsi karkumatkalle Antti Palomäen erinomaisesta läpisyötöstä.

Ottelu pelattiin 27 celsiusasteen lämmössä. Pojilla oli käynyt kroppa lämpimänä myös yöllä, koska Kajaanista ei löydy hotellia, jossa olisi varusteena viilennystä tarjoava ilmastointi. Ei siis ihme, että pojista oli terävin puhti hivenen kateissa. Vastuuvalmentaja Esa Haanpää uskoi myös oudon nihkeän tekonurmialustan olleen syypää joihinkin erikoisempiin virheisiin.

Paluumatkalta tavoitettu ”Eski” Haanpää oli omien sanojensa mukaan tyytyväisellä mielellä:

”Meillä on hyvä putki, kun nyt tuli jo neljäs voitto peräkkäin. Pelillisesti ei ollut mitään parastamme, mutta tehokasta kuitenkin. Omissa pidettiin nolla ja tehtiin pari, tyytyväinen saa olla. Pallollisessa pelaamisessa meillä riittää petrattavaa. Se ei ole sitä, mitä haluan ja tiedämme, että töitä pitää tehdä vielä paljon. Puolustaminen osataan paljon paremmin.”

SJK teki ottelussa pieniä kokeiluja tulevaa varten. Joukkueen kapteeni Nicolas Kotamäki pelasi tällä kertaa keskikentän pohjalla. ”Nicolas oli tosi hyvä. Tämä antaa meille taas yhden uuden vaihtoehdon syksyä varten”, ”Eski” totesi ja oli tyytyväinen myös pitkän loukkaantumisen jälkeen tositoimiin palanneen Matias Kankaan tilanteesta. Vaikka Matias pelasi vain lopun minuutit, on tervehtyminen joukkueelle iloinen asia, koska nuorta pelimiestä tarvitaan syksyn kamppailuihin.

”Hyökkäysten käynnistäminen sujui Tarmoa vastaan. Syötöt napsahtelivat omille. Muutama maali olisi voitu tehdä enemmän, mutta tilanteissa hosuttiin turhan takia. Vastustajallakin oli mahdollisuutensa. Ensimmäisellä jaksolla sillä oli neljä maalintekopaikkaa ja toisellakin muutama. Osasyynä olivat meidän virheet. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Kehityskäyrä osoittaa ylöspäin”, vastuuvalmentaja Esa Haanpää kertoi.

Kerhon B-junioreilla on tämän jälkeen edessä parin viikon harjoitustauko, jonka jälkeen on edessä karu totuus arkeen: kuntotesti. Peleissä tauko on nelisen viikkoa.

SJK-j: Jaakko Uusitalo; Martti Uusitalo, Ville Viita (70. Teemu Kukkanen), Teemu Kukila (53. Alex Kivimäki), Tuomas Rintamäki; Niko Hietaharju, Nicolas Kotamäki , Valtteri Leppänen, Tommi Luopajärvi (63. Topias Syrjälä); Antti Palomäki (78. Matias Kangas); Jussi Jaskari (53. Jesse Sundman).
Takaisin uutisiin