MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

B-junnuille taistellen tasapeli


12.05.2013
B-junnuille taistellen tasapeli
SJK-j. - JJK /1 1-1 (1-1)
17. min 0-1 Tuomas Koppelomäki
29. min 1-1 Elias Ahde

Seinäjoen Jalkapallokerhon B-juniorit onnistuivat riistämään arvokkaan pisteen ykkösdivarin C-lohkon kärkijoukkueisiin rankatulta Jyväskylän Jalkapalloklubilta sunnuntai-iltapäivällä Wallsport Areenassa. Pistemenetys oli JJK:lle ensimmäinen, sillä sarjan avauskierroksella edellisenä sunnuntaina se nuiji kotonaan pietarsaarelaisen FF Jaron maaliluvuin 6-2 ja helatorstaina myös Jyväskylässä pelatussa koitoksessa Oulun Luistinseuran niin ikään suurinumeroisesti 5-0. Kerho puolestaan oli avannut sarjan 4-1 kotivoitolla Vaasan IFK:sta, mutta kävi nöyrtymässä helatorstaina pohjoisessa FC Kemille tappioluvuin 2-0.

Kerho on saanut kolmesta ottelusta tarjolla olleista pisteistä puolet. Vielä ei ole syytä olla huolissaan, sillä kevätkierroksella riittää sijoitus yhdeksän parhaan joukkoon. Vasta syyskierroksella on jaossa paikat ensi talven SM-karsintaan, eikä kevään peleistä jaeta edes lähtöpisteitä. Tasapeli oli hyvä tulos, kun huomioi, kuinka armottoman kovan väännön takana se oli. Joukkue oli uusinut kasvojaan edellisestä ottelusta, ja jokainen Kemissä mukana ollut oli kaivanut kropastaan näkyville sopivasti lisää sitä kovuutta, jota helatorstaina niin kovasti oltiin vailla.

Vierailija hallitsi ottelun alkuhetkiä ja sai palkinnoksi maalin 17. minuutilla, kun Tuomas Koppelomäki hyödynsi aukon SJK:n puolustuksessa, harhautti kylmäverisesti maalivahti Paavo Valakarin ja sijoitti pallon lopuksi helposti maaliin.

SJK:ta ei avausmaalilla lyöty, vaan hyökkäykset alkoivat ottelun edetessä jakaantua tasaisemmin kentän molempiin päätyihin. Isäntien yritys tuotti tulosta 29. minuutilla, kun Elias Ahde osoitti henkilökohtaiset pelitaitonsa tuikkaamalla rangaistusalueen sisältä ja aivan päätyrajan tuntumasta pallon vastakkaiseen alakulmaan.

Kotijoukkueen valmennuskaksikko Esa Haanpää & Petri Niemi muutti pian maalin jälkeen kenttäryhmittelyä niin, että kymppipaikalla pelannut Matias Kangas tuli vaihtoon ja tilalle otettu Tommi Luopajärvi siirtyi oikeaksi linkiksi. Matiaksen tyhjäksi jättämälle kymppipaikalle laskeutui kärjestä Elias Ahde ja kärkeen linkin tehtävistä siirrettiin Antti Palomäki. Tämä muutos tasoitti kenttätapahtumia hitusen vielä lisää.

Toisen jakson alkupuolella ryhmityksiä muutettiin edelleen niin, että Joonas Sundman siirtyi toppariksi ja vasemman pakin paikalle laskeutui Tuomas Rintamäki. Topparin tontilla ottelun aloittanut Valtteri Leppänen nostettiin keskikentälle.

Valmennusjohto sai ottelussa arvokasta kokemusta pelaajien soveltumisesta eri pelipaikoille. Tähän kokeiluun aukeni mahdollisuus senkin tosiasian takia, että tässä ottelussa käytettävissä oli kaikki A-junioreissa alkukauden pelanneet B-ikäiset luunkovaa topparia Joona Ala-Hukkalaa lukuun ottamatta. Harvemmin mukana olleiden istumista joukkueeseen ja heidän mukanaolonsa vaikutusta säännöllisesti kalustoon kuuluvien pelaajien pelipaikkoihin tuli nyt sangen kattavasti kokeiltua.

Vastuuvalmentaja Esa "Eski" Haanpää oli ottelun jälkeen tyytyväisellä mielellä: "Hyvä vääntö oli. Oltiin fyysisempiä kuin edellisessä pelissä. Pelaamisessa oli aivan eri ilme. Hyökkäyksiin lähtö on yhä vaikeaa. Meillä on keskialueella vaikeuksia. Puolustus oli tällä kertaa ok, eikä vastustajalle suotu paljonkaan maalipaikkoja. Tempo ottelussa oli kova alusta loppuun. Täytyy kiittää koko joukkueen työmoraalia. Siitä iso plussa. Tasapeli oli hyvä tulos, sillä JJK ei häviä montaa ottelua tässä sarjassa. Emme kyllä mekään. Ylempää tulleet pojat olivat hyvällä asenteella mukana, mitään negatiivista leijailua ei ollut näkyvissä."

Kerhon B-junioreiden seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Oulussa Raatin tekonurmella klo 15. Vastassa on tuolloin Oulun Luistinseura. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 26. toukokuuta klo 18.30 Joupiskan tekonurmella pietarsaarelaista FF Jaroa vastaan. Tuona päivänä vietetään todellista Kerhon vanhimpien juniorien juhlapäivää, sillä myös seuran A-junioreilla on samana päivänä kotiottelu vantaalaista PK-35:tä vastaan keskusurheilukentällä klo 15. Kannattaa siis laittaa kyseinen päivä kalenteriin punakynällä, jotta muistaa käydä kannustamassa kumpaakin joukkuetta voittoon!

SJK-j: Paavo Valakari; Joonas Sundman, Valtteri Leppänen, Iiro Kiviluoma (41. Ville Viita), Nicolas Kotamäki; Niko Hietaharju (74. Jussi Jaskari), Tuomas Rintamäki, Tuomas Lähdesmäki, Antti Palomäki; Matias Kangas (34. Tommi Luopajärvi, 65. Jesse Sundman); Elias Ahde.
Takaisin uutisiin