Ilmoittautuminen MyClub Playmakers Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

B-juniorit palasi voittojen tielle


26.05.2013
B-juniorit palasi voittojen tielle
SJK-j. – FF Jaro 2-0 (1-0)
35. min 1-0 Niko Hietaharju
74. min 2-0 Niko Hietaharju

Seinäjoen Jalkapallokerhon B-juniorit palasivat sunnuntai-illalla Joupiskan tekonurmella makeasti voittojen tielle 1. divisioonan C-lohkon kamppailussa pietarsaarelaista FF Jaroa vastaan. Kahden maalin voitto oli täysin ansaittu ja olisi voinut olla isompikin. Vierailija jäi pahasti jalkoihin, kun Kerho teki heti ensi hetkistä alkaen selväksi, että tällä kertaa kaksinkamppailuihin ladataan tahtoa ja voimaa aivan eri tyyliin kuin viime otteluissa.

Jaro oli voittanut kolme edellistä otteluaan: Oulun Palloseura kaatui edellisellä kierroksella kotona Pietarsaaressa peräti 8-0 ja toinen Oulun joukkue, Luistinseura, sai kotonaan turpiinsa 1-7. Myös Jyväskylän Jalkapalloklubin kakkonen sai taipua Jaron kotikentällä maalein 2-0. Jaron ainoa pistemenetys oli tullut avauskierroksella vieraissa, kun JJK:n ykkösjoukkue oli parempi numeroin 6-2.

Kerhon saldo ei ollut ennen sunnuntaita yhtä häikäisevä kuin Jarolla: Avauskierroksen VIFK –voiton jälkeen oli tullut kaksi tappiota (FC Kemi ja OLS) ja yksi tasapeli (JJK /1).

SJK:n vahva, aktiivinen kaksinkamppailupeli puri hienosti. Jarolla oli ottelun alkupuolella toki paikkoja, mutta mustapaitojen onneksi sihti oli todella pahasti kateissa.

Isäntien peli ei seonnut edes Matias Kankaan loukkaantumiseen 34. minuutilla. Vaarattoman näköisessä tilanteessa tullut polvivamma pakotti Matiaksen kentän sivuun. Tilalle tullut Jesse Sundman täytti hienosti paikkansa.

Kotijoukkueen vahva peli tuotti tulosta vasta 35. minuutilla, kun Tommi Luopajärvi vapautti Niko Hietaharjun karkumatkalle, joka maltilla viimeisteli arvokkaan avausmaalin.

Valtteri Leppänen täräytti vielä parisen minuuttia myöhemmin 27 metristä ylärimaan. Tauolle oli kuitenkin mentävät vain 1-0 johdossa.

Toinen jakso oli vielä vakuuttavammin Kerhon heiniä. Maalipaikkoja tai ainakin lähes sellaiseksi laskettavia tuli kuin liukuhihnalta. Myös kulmapotkuja oli useampia. Kaiken painostamisen jälkeen oli koomisen sorttista, että lähimmäksi maalintekoa päästiin 64. peliminuutilla, kun Iiro Kiviluoman ampuma lurupallo ponnahti tolppaan. SJK:n ote terästäytyi entisestään viimeiselle kymmenelle minuutille. Nopean hyökkäyksen päätteeksi pääsivät maalintekoa perä jälkeen yrittämään Valtteri Leppänen ja Antti Palomäki. Peliä oli pelattu tuolloin jo 72 minuuttia.

Kerhon 1-0 osuman jälkeen oli koko ajan sellainen tuntuma, että toinen kotijoukkueen maali napsauttaisi Jaron selkärangan poikki. Lopullista niittiä piti odottaa aina 74. minuutille asti, jolloin Niko Hietaharju sai halvan irtopallon rangaistuspotkupisteen paikkeille ja sai rauhassa nautiskellen katsoa, mihin pallon sijoittaa.

Hienon ottelun pelannut SJK:n maalivahti Konsta Rintala sai pidettyä nollat loppuvihellykseen asti, vaikka yliajalla tullut kaukoveto aiheutti työkiireitä. ”Kona” kuitenkin nyrkkeili pallon yli maalin. Syyttä ei nuori maalivahti hyrissyt ottelun jälkeen tyytyväisyyttään. Joukkueen tiivistynyt puolustuspelaaminen sai veräjänvartijalta ansaitun tunnustuksen. Lopun kaukovetoa lukuun ottamatta Konsta tunnusti päässeensä aika helpolla.

Kerho teki vastustajasta tällä kertaa huonoon. Jaron viimeaikainen vire oli nostanut ennakko-odotuksia matsin suhteen, mutta kylmä totuus oli, ettei voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Pietarsaaren pojista saattoi olla paras puhti valmiiksi kadoksissa.

SJK:n vastuuvalmentaja Esa Haanpää oli ottelun jälkeen hyvillä mielin. Miehen viikonloppu olikin täydellinen. Lauantaina ”Eskin” luotsaama C15 –ikäluokka varmisti hienosti paikkansa Kai Pahlman Cupin lopputurnaukseen ja nyt B pelasi fyysisesti vahvasti juuri sillä tavoin, mitä on haettu.

”Hieno kasvojenpesu viime viikonvaihteen harmillisen Oulun reissun jälkeen. Maalipaikkoja oli kyllä paljon enempäänkin kuin vain kahteen osumaan. Fyysinen elementti, joka pelistämme on tähän asti puuttunut, oli nyt löytynyt hienosti. Vastustajilta otettiin alusta alkaen tila pois. Puolustuksellisesti pelattiin nappiin. Pojat ottivat vastustajalta heti luulot pois. Ei tämä vielä meidän parasta peliä kuitenkaan ollut.”, ”Eski” kertoili ottelun jälkeen.

Maanantaina B-junnuilla on omalla laillaan juhlapäivä, kun joukkue pääsee tänä keväänä ensi kertaa treenaamaan nurmelle. Prunttimäen viheriö on myös seuraavan ottelun tapahtumapaikka, kun jo ensi torstaina vieraaksi saapuu Vaasan Palloseuran juniorit. Ottelu alkaa klo 18. Tervetuloa kannustamaan poikia kovassa ottelussa!

SJK-j: Konsta Rintala; Tuomas Rintamäki, Joonas Sundman, Ville Viita, Nicolas Kotamäki; Niko Hietaharju (76. Teemu Kukila), Valtteri Leppänen, Iiro Kiviluoma, Tommi Luopajärvi (69. Jussi Jaskari); Matias Kangas (34. Jesse Sundman); Antti Palomäki.
Takaisin uutisiin