Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

B-junioreille helppo voitto


14.09.2013
B-junioreille helppo voitto
SJK-j. – FC Jippo 5-0 (5-0)
03 min 1-0 Niko Hietaharju
17 min 2-0 Niko Hietaharju
20 min 3-0 Tommi Luopajärvi
22 min 4-0 Elias Ahde
39 min 5-0 Joonas Sundman

Seinäjoen Jalkapallokerhon B-juniorit saivat hienon alun sunnuntaiseen 1. divisioonan C-lohkon otteluunsa joensuulaista FC Jippoa vastaan. Ensimmäinen maali tuli jo kolmannella minuutilla ja 22 minuutissa tilanne oli 4-0. Vierasjoukkue ei päässyt missään vaiheessa kunnolla peliin sisään ja sen niskat taipuivat poikki kolmannen takaiskumaalin jälkeen. Kerholla on tämän jälkeen kasassa yhdeksän pistettä. Kahdellatoista pitäisi säilyä varmasti sarjassa. Enempään kuin sarjapaikan varmistamiseen ei valitettavasti ole enää mahdollisuuksia. Ensi talven SM-karsintasarja jää jälleen haaveeksi.

Pitkään maalintekonsa kanssa tuskaillut nopea ja taitava Niko Hietaharju poksautti ketsuppipullostaan kunnolla korkin mäkeen ja teki Prunttimäessä sunnuntai-iltapäivällä kaksi maalia ensimmäisen 17 minuutin sisään. Ensimmäisen maalin alustivat hienosti Joonas Sundman ja Elias Ahde. Niko pääsi pistämään pallon sisään maalin edestä ilman suurempia tuskia. Toiseen maaliinsa hän sai hyvän pystysyötön boksiin Matias Kankaalta. Sijoitus alakulmaan ei jättänyt jossitteluille sijaa. Nikon toinen maali oli tärkeä, sillä nopean avausmaalin jälkeen isäntien puseroon oli jo hiipinyt tyytyväisyyden tunnetta. Jippo oli päässyt peliin edes vähän mukaan ja saanut mm. kaksi kulmapotkua ja yhden kohtuullisen kudin hivenen pystytolpasta ohi.

Jippo pyristeli vielä hitusen 2-0 tappioasemassa niin, että Kerhon erinomainen maalivahti Paavo Valakari joutui pari kertaa venymään urheiluruututorjuntoihin. Siihen karjalaisten futaajien herkkuhetket tällä kertaa jäivät.

SJK:n kolmannen maalin teki Tommi Luopajärvi. Päätyrajalle pallon kanssa rynninyt Niko Hietaharju ei ahnehtinut hattutemppua, vaan malttoi aivan tolpan juurelta kääntää maalin eteen Tommille, joka ei turhia siekaillut ja tykitti pallon verkkoihin.

Kerhon neljännen maalin taiteili nätillä pikkupuskulla Elias Ahde. Kun homman taitaa, voi voimaa hillitä ja keskittyä pallon ohjaamiseen oikeaan paikkaan niin kuin ”Ellu” osasi tehdä.

Päivän ykkösnimi Niko Hietaharju käänsi 34. minuutilla jälleen tolpan juurelta maalinsuulle, mutta tällä kertaa Elias Ahde ei aivan yltänyt palloon asti.

Puoliaikalukemat 5-0 viimeisteli siistillä puskulla Joonas Sundman, joka sai syötön keltäpä muultakaan kuin Niko Hietaharjulta.

Toisella puoliajalla valmennuskaksikko Esa Haanpää & Petri Niemi saattoi laittaa vaihtoruletin vilkkaasti pyörimään ilman, että pelin hallintaa olisi menetetty. Ottelun toisen puoliajan ainoa merkittävämpi maalipaikka kirjattiin 70. minuutille, kun Niko Hietaharju vapautti Matias Kankaan naamatusten joensuulaismaalivahdin kanssa. Jipon veräjänvartija veti tällä kertaa hihastaan oikean kortin ja torjui vedon kulmaksi. Kulmapotkusta pääsi vielä Joonas Sundman vaarallisesti puskemaan.

Vastuuvalmentaja Esa Haanpää kiitteli poikia edellisen ottelun jälkeen tapahtuneesta ryhdistäytymistä. Vaasassa tapahtunut romahdus oli puitu joukkueen sisällä huolella ja asioista niiden oikealla nimellä keskustellen. ”Tänään koko joukkue pelasi hyvin. Puolustus liikkui niin kuin pitääkin. Siinä ei ollut nyt ongelmia. Peli oli meidän hallinnassa, Paavolla ei ollut maalissa töitä”, jutteli ”Eski”.

Kerhon B-junioreiden seuraava ottelu on vieraissa sunnuntaina 22. syyskuuta. Silloin bussin nokka kääntyy kohti Kokkolan Ykspihlajaa Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraaksi. Ottelu alkaa kello 13. Seuraava kotiottelu on seuraavana sunnuntaina, kun Prunttimäessä klo 13 käynnistyvään otteluun saapuu vieraisille ylivieskalainen FC YPA.

SJK-j: Paavo Valakari; Tuomas Rintamäki (41. Martti Uusitalo), Joonas Sundman, Iiro Kiviluoma, Matti Lähde; Niko Hietaharju, Valtteri Leppänen (63. Ville Viita), Nicolas Kotamäki (56. Topias Syrjälä), Tommi Luopajärvi (56. Patrik Pihamaa); Matias Kangas; Elias Ahde (41. Joonas Lepistö).
Takaisin uutisiin