Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

BSM avasi maukkaalla voitolla


29.04.2016

SJK-juniorit - VPS-juniorit 2-1 (1-1)

06 min 1-0 Johan Lamberg

26 min 1-1 Viktor Villför

81 min 2-1 Onni Valakari

 

Ei puuttunut jännitystä, eikä suuria tunteita kun SJK-juniorit ja VPS-juniorit aloittivat paikallisottelulla B-junioreiden SM-sarjan Wallsport Areenassa perjantai-iltana. Toki se oli jo ennakkoonkin tiedossa, että luvassa on tiukka ja tasainen vääntö.

 

Kotijoukkue aloitti ottelun todella mainiosti ja ottelun kuudennella peliminuutilla pallo oli ensimmäistä kertaa VPS-junioreiden maalissa seinäjokelaisvahti Mikko Puskan takana Johan Lambergin noustua vasemmalta vahvasti ja tulitettua pallon voimalla verkkoon.

 

Tasoituksensa VPS-juniorit sai erikoistilanteesta, jossa Viktor Villför ehti suistamaan vapari hienosti sisään ohi hyvän ottelun pelanneen Niilo Peräahon. Pelikello oli tuossa kohtaa 26. minuutin tietämillä.

 

Jos vei SJK-juniorit ottelun alkua ja painosti luoden muutaman mukavan tekopaikan, otti VPS-j ohjat ensimmäisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla näppeihinsä ja oli iskeä maalin jos toisenkin. Siitä huolimatta tasanumerot tauolla olivat jokseenkin oikeutetut.

 

Kotijoukkueen tekeminen oli ensimmäisen puoliajan melkoisen hermostunutta ja syöttöpeli varsin ontuvaa. Ilmiselvästi joukkue kaipasi keskikentälleen pelikiellossa ollutta kapteeniaan, Oskari Aunulaa. Toki pelin vanhentuessa muut ottivat vastuuta ja kantoivat joukkuetta tekemisellään.

 

Toisella puoliajalla SJK-juniorit pystyi ottamaan pelin kontrollin ehkä hiukan paremmin haltuunsa. Pelaaminen oli paljolti keskikentän hikistä vääntämistä ja ajoittain otteetkin kovenivat, vaikka mitään kovin rajua ei kummaltakaan nähty. Siitä huolimatta kotijoukkue sai peräti viisi keltaista vieraiden katseltua lappua vain kahdesti. Linja oli se mikä se oli, vaikkei se ihan joka hetki täysin johdonmukaiselta tuntunutkaan. 

 

Kun ottelua oli jäljellä alle kymmenen minuuttia nähtiin lopulta ratkaisu. Se oli myös runsaslukuiselle yleisölle, tai ainakin suurimmalle osalle siitä, mieluisa. Onni Valakari taisteli rangaistusalueella jalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon maukkaasti aivan takatolpan juureen ohi vierasvahti Puskan ratkaisten näin naapurusten kohtaamisen mustanuttuisten eduksi.

 

Viimeiset minuutit olivatr tietenkin melkoista piinaa VPS-junioreiden ryhdyttyä psitämään palloa bokjsiin kaikista mahdollisista paikoista hakien ylös nostetun Joonas Vesaajan päätä. Kookkaampana joukkueena VPS-j haki isoja palloja alueelle, mutta sitä domioi herrana ja hidalgona Samir Radwan, joka ei tainnut hävitä koko ottelussa ainuttakaan pääpalloa.

 

Aivan erityisesti on mainittava vaihdosta kehiin toiselle puoliajalle tullut Nuutti Salo, joka pelasi todella ennakkoluulottomasti ottaen rohkeasti vastuuta. Kokoonpanosta puuttui myös toinen toppari, Aapo Kuivila, jonka tontin paikkasi aivan erinomaisesti Juuso Lindgren.

 

SJK-j: Niilo Peräaho, Johan Lamberg, Samir Radwan, Juuso Lindgren, Oskar Pihlaja (51. Lauri Polari), Joona Mäkelä (41. Nuutti Salo), Iiro Hautala, Juska Päivänurmi (67. Joel Hyytinen), Jussi Vähäpesola (67. Leevi Oksanen), Onni Valakari, Emil Pannula (80+1 Kasper Unkuri)


Takaisin uutisiin