MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

Avausviikonlopusta saaliiksi piste


24.04.2017

 

SJK-junioreiden 2003 syntyneiden urakka tämän vuotisessa Puolen Suomen Liigassa alkoi kotiturnauksella. Sarjassa kohdataan kertaalleen kaikki joukkueet ja pelit pelataan pääsääntöisesti aina kaksi peliä kerralla neljän joukkueen turnauksina. 11 ottelun jälkeen katsotaan sitten taulukosta 5 parasta, joille tarjoutuu paikka 1 tason SPL-lopputurnaukseen. Sarjan kaksi heikointa putoaa pois ja talven karsintojen perusteella sarjaa täydennetään syyskierroksille. Varmoja voittoja ei sarjassa voi laskea, mutta toisaalta mitään ottelua ei pidä hävitä etukäteen. Tulossa on siis 11 tiukkaa peliä, joista jokaisessa lähdetään taistelemaan pisteistä. Minimi tavoitteena on tietenkin varmistaa paikka syyskierroksille.

 

 

Alkuperäinen suunnitelma oli pelata avausviikonlopun pelit Jouppilanvuoren tekonurmella, mutta säiden haltija ei tätä mahdollistanut, joten pelit jouduttiin siirtämään varakentälle, Oma SP stadionille. Oulun pojat olivat oman kautensa jo aloittaneet pari viikkoa sitten, mutta pohjalaisille pelit olivat kauden ensimmäiset.

 

 

Aamun ensimmäisessä pelissä järjestävä seura sai vastaansa Oululaisen Tervarit-j. Ottelu sai hyvän alun, sillä jo neljän peliminuutin kohdalla pallo oli maalissa Nico Rajalan toimesta. Musta-kultaiset pitivät palloa ja mahdollisuuksia lisämaaleihinkin oli, mutta Tervarit onnistuivat tasoittamaan pelin vartin pelin jälkeen. Ensimmäisellä jaksolle ei lisää tilastotapahtumia sitten tullutkaan. Toisella jaksolla ensimmäistä maalia haettiin 20 minuuttia ja valitettavasti tuon maalin teki kotijoukkueena ollut Tervarit. SJK-j haki tasoitusta vimmatusti ja onnistuminen tulikin, tosin vasta 2 minuuttia ennen loppua. Kulmapotkussa koko joukkue nostettiin maalivahti mukaan lukien 16-alueelle ja lähellä olikin ettei maalivahti päässyt puskemaan palloa verkkoon. Tilanteessa pallo jäi maalin eteen pomppimaan ja Berat Akdogan sai iskettyä pallon maaliin. Lopputuloksena siis 2-2 tasapeli, josta jäi hieman kaksijakoiset tunnelmat. Hieno nousu tasoihin aivan lopussa, mutta toisaalta parempaakin olisi ollut tarjolla.

 

 

Ruokatauon jälkeen vastaan asettui sitten toinen Oulun joukkue OLS. Ottelussa oli kummallakin joukkueella paikkansa tehdä maaleja, mutta ensimmäinen ja ainoa maali nähtiin 53 minuutilla OLS tekemänä. SJK-j haki tasoitusta jälleen loppuun saakka ja tilanteita maalille saatiinkin, mutta tulosta ei. Näin ollen maalin tappio kirjataan pöytäkirjoihin. Päivän pelit olivat tiukkoja ja loppuun saakka pojat jaksoivat yrittää molemmissa otteluissa. Valitettavasti hyvää yritystä ei tänään kuitenkaan palkittu yhtä pistettä suuremmalla tuloksella ja toisaalta omat virheet antoivat vastustajille mahdollisuudet. Seuraavat kaksi viikkoa on aikaa keskittyä harjoitteluun ja sarjaa jatketaan Vaasassa, kun heidän uudella stadionillaan kohdataan 7.5. Keskipohjanmaan joukkueet KPV ja FF Jaro.

 

Hienoa tässä sarjassa on se, että saadaan hyviä ja kehittäviä pelejä pojille, mutta toisaalta taas useampiakin tapahtumia eri ikäluokissa pelataan samoilla kentillä kuin seurojen edustusjoukkueet.


Takaisin uutisiin