Ilmoittautumislomake MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

Arkisto

A-juniorit palasi voittokantaan


16.06.2012
A-juniorit palasi voittokantaan

SJK-j. – FC Lynx 4-2 (2-1)
05 min 0-1 Lynxin maali
28 min 1-1 Sami Viljanen
45 min 2-1 Jesse Sarajärvi
53 min 3-1 Eetu Takala
62 min 3-2 Lynxin maali
90 min 4-2 Sami Viljanen rp.

Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorien A-juniorit palasivat lauantaina voittokantaan 1.divisioonan C-lohkossa, kun Rovaniemeltä asti vierailulle saapunut FC Lynx sai maistaa Prunttimäessä tappion kitkerää kalkkia loppuluvuin 4-2. Näin viikko sitten niin ikään kotona käydyssä ottelussa katkennut voittoputki palasi oikealle uralle. Tuolloin Vaasan Palloseuran juniorit sinnittelivät 2-2 (2-1) tasapelin viime hetken rankkarilla, jonka tuomarit erehtyivät antamaan huolimatta täydellisestä Teatteri Jurkkaan kelpaavasta näyttelijäsuorituksesta. Tuolloin kotijoukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat Aleksi Ahde komealla kaukolaukauksella ja Pekka Jaskari vähän ennen taukoa tyylikkäästi puskemalla. Lynxiä vastaan maalihanat oli avattu suuremmalle ja verkkoja pääsivät tuloksellisesti heiluttamaan Sami Viljanen kahdesti sekä Jesse Sarajärvi ja Eetu Takala kumpikin kertaalleen.

Lynx oli pelannut ennen Seinäjoelle tuloaan seitsemän ottelua ja saalistanut niistä kymmenen pistettä. Sarjataulukossa se oli viidentenä. Kerholla on nyt tulleen voittonsa myötä kuudesta ottelusta 16 pistettä. Ennen lauantain ottelukierrosta sarjan kärjessä oli jyväskyläläinen FC Blackbird, joka oli viidestä ottelusta kahminut puhtaat 15 pistettä.

Lynx–kamppailu sai samanlaisen alun kuin viikkoa aikaisemmin VPS-junioreita vastaan. Pehmeästi aloittanut Kerhon puolustus päästi kaverin maalaamaan aivan alkuminuuteilla. Lynxin 0-1 osuma syntyi maalin edestä , kun keltapaitojen annettiin suhteellisen vapaasti yrittää maalintekoa neljästi. Isäntien maalivahti Tuomas Karjanlahti teki tilanteessa kaikkensa ja onnistui pallon torjunnassakin, mutta niin vain passiivinen puolustus salli pallon lopulta tärähtää maalipuitteiden välistä.

Vieraiden maalista huolimatta ottelun alku oli täysin SJK:n hallinnassa, vaikka senkin ilme oli laiskansorttinen. Hieman enemmän vauhtia olisi kaivattu alusta asti niin vastustaja olisi pudonnut heti kyydistä. Hetken katsomon puolella ehdittiin jo pelätä, että pojat sortuvat samanlaiseen asennepuolen ongelmaan kuin viikkoa aikaisemmin. Onneksi tuo luulo osoittautui pääpiirteittäin vääräksi. Ainakin useampaa pelaajaa kiinnosti tällä kertaa työnteko täydellä sydämellä.

Huolimatta pelin hallinnasta jäivät herkullisimmat maalitilanteet odotuttamaan itseään. Tasoitusmaali nähtiin vajaan puolen tunnin pelin jälkeen, kun Sami Viljanen seurasi hienosti Aleksi Ahteen vetoa, joka ponnahti rovaniemeläismaalivahdilta sopivasti Samin ulottuville.

Seuraava mainitsemisen arvoinen maalintekomahdollisuus nähtiin 41. minuutilla, mutta keskikentän Tuomas Lähdesmäen kova veto luikahti vain niukasti maalin ohi. Viimeisellä minuutilla ennen taukoa Kerho heräsi tosi taistoon. Ensin Jesse Sarajärvi keskitti komeasti laidalta maalinsuulle, jonne rynnistänyt Sami Viljanen oli puskullaan todella lähellä toista maaliaan. Heti perään saatiin ilahduttavaa tulosta puoliaikamerkintöihin, kun Jesse Sarajärvi otti vastuuta onnistuneesti: komea veto upposi maaliin vakuuttavasti.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue ei tehnyt pelaajavaihtoja. Yksi muutos kenttäryhmittelyyn tehtiin, kun avausjaksolla pirteästi esiintynyt Veli-Pekka ”Vemmu” Pajula siirrettiin kärkeen, josta Eetu Takala siirtyi Vemmun paikalle laitalinkiksi. Liekö tuo muutos ollut osatekijänä, kun jo kahdeksannella minuutilla tauon jälkeen pallo oli kolmannen kerran vieraiden maalissa. Eetu Takala latasi pallon maalin edestä pesään saatuaan maalitolpalta puskuna hyvän syötön velipojaltaan Roope Takalalta.

Isäntien päästyä kahden maalin johtoon katosi pelistä äkillisesti kovin yritys ja niinhän siinä kävi, että Lynx muutti ottelun uudelleen jännittäväksi. Huono purku omalla alueella päättyi keltapaitaisen hyvään vetoon yläpesään. Kuusi minuuttia myöhemmin Sami Viljasella oli jälleen paikka ratkaista ottelu, mutta kuudentoista sisältä ammuttu tyylikäs kuti meni maalivahdin sormenpäiden kautta niukasti ohi.

Seuraava kirjattava tapahtuma oli perin harmillinen. Yritteliäästi pelannut Tuomas Lähdesmäki sai vain runsas kymmenen minuuttia ennen ottelua toisen keltaisen korttinsa ja lensi ulos. Harmillisin seuraus oli, että ”Tuppu” joutuu sivuun paitsi seuraavasta A-juniorien ottelusta niin myös kahdesta sitä ennen pelattavasta B-junioreiden ottelusta.

Vaihdosta tulleella Pekka Jaskarilla oli paikka ratkaista ottelu 89. minuutilla, kun hän ja kaksikko Jesse Sarajärvi & Roope Takala pelasivat kolmeen pekkaan hyvin yhteen, mutta se kolmas pekka, P.J, pisti pallon avopaikasta railakkaasti maalin yli.

Tuomarin antama lisäaika tarjosi nähtävää ja pumpulle käyvää draamaa. Kun lisättyä aikaa oli pelattu vajaa minuutti, onnistui SJK:n puolustus leipomaan täydet avut vieraille, mutta kun mikään apu ei kelvannut, pallo kumahti lopuksi vain sivuverkkoon. Seuraavalla minuutilla oli vieraiden pelaajan vuoro lentää kahdella keltaisella kortilla ulos, kun Sami Viljanen kaadettiin rangaistusalueella. Sami asteli itse pallon taa ja tykitti kylmästi yläpesään.

Kerhon A-junnujen seuraava ottelu on vasta heinäkuun ensimmäisenä päivänä, jolloin edessä on pieni automatka ja ottelu Lapualla Virkiää vastaan.

SJK-juniorit: Tuomas Karjanlahti; Joona Lautamaja, Henri Huilla, Joona Ala-Hukkala, Roope Takala; Jesse Sarajärvi, Aleksi Ahde, Tuomas Lähdesmäki (78. ulosajo), Veli-Pekka Pajula (73. Pekka Jaskari); Sami Viljanen, Eetu Takala (54. Akseli Metsä-Ketelä).
Takaisin uutisiin