Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

UUTISET

Ysikasit avasivat voitolla


27.07.2011
Ysikasit avasivat voitolla
Ponnistus - TP-Seinäjoki 2-3 (1-0)
20 min 1-0 Arttu Happonen
32 min 1-1 Matias Siukola
36 min 1-2 Matias Siukola
40 min 2-2 Arttu Happonen
56 min 2-3 Lassi Peltoniemi

TP-Seinäjoen ysikasit aloittivat Aluesarjan vierasottelulla aina niin kovin hankalaa Lapuan Ponnistustra vastaan Kiviristin hyväkuntoisella kentällä helteisessä säässä.

Ensimmäisen puoliajan perusteella näytti siltä, että jalat olivat jääneet kesälomalle ja syöttöpelikin oli unohtunut jonnekin matkan varrelle. Onneksi matka oli kuitenkin sen verran lyhyt lapualle, että syötöt ja oma peli löytyivät tauolla.

Oman osansa ensimmäisen puoliajan nihkeyteen teki se, että kenttä oli selkeästi suurempi kuin Ketturämäkön Estadio Olimpico, millä kotiottelut on pääasiassa pelattu.

Joka tapauksessa valmentajakaksikko Reijo Keski-Hynnilä - Visa Vihanta onnistui tauolla loihtimaan semmoiset kuviot, että peli saatiin tiukan väännön jälkeen kuitenkin käänneettyä.

Maalinteon avasi isäntien Arttu Happonen tarkalla laukauksella takakulmaan 20. minuutilla ja se riitti taukojohtoon.

Heti puoliajan jälkeen vieraiden Matias Siukola puski kulmurista komeasti tasoituksen ja neljä minuuttia myöhemmin Matiaksen vasuri puhui tasoituksen arvoisesti.

Ponnistus tuli kuitenkin vielä tasoihin taas neljän minuutin kuluttua. Hyvä vapari riman alle ei vielä Mikael Matihaltia yllättänyt, vaan hän sai torjuttua pallon nyrkeillään. Rebound putosi kuitenkin suoraan Arttu Happoselle, joka laukoi pienestä kulmasta ja Mikaelin, sekä tolpan pienestä välistä pallon verkkoon.

Vieraat eivät luovuttaneet, vaan neljä minuuttia ennen loppua voittomaali saatiin kuin saatiinkin puristettua väkisin aikaiseksi. Matias Siukola oli jälleen rakentelemassa tilannetta, mutta loppusilauksen tilanteelle antoi kakkospalloon mainiosti tullut Lassi Peltoniemi, joka pisti pallon takatolpalta varmasti sisään ratkaisten ottelun.

Voitto oli ysikaseille arvokas, sillä viime kaudella ei Ponnistusta sarjapeleissä onnistuttu kaatamaan kertaakaan. Samalla sarjapelien tappioton saldo säilyi ja avaus Aluesarjassa meni toivotulla tavalla.

Pojat ovat nyt pelanneet Itävallan leiri mukaan lukien 23 ottelua, joista 18 on päättynyt voittoon, kaksi tasan ja kolme tappioon. Saldo on ihan hyvä ja selkeää kehitystä pelaamisessa on nähty viimeisen vuoden aikana.

Seuraavaksi pojat kohtaavat Aluesarjassa VIFK:n kotona 5. elokuuta.

TP-Seinäjoki: Mikael Matihalti, Konsta Keski-Hynnilä, Joonatan Mäenpää, Risto Kylmäkorpi, Ilari Kiviluoma, Eetu Mäkelä, Alex Kivimäki, Lassi Peltoniemi, Matias Siukola, Jussi Vähäpesola, Sameli Haapamäki, Joona Lieste, Markus Laakso, Juho Jaatinen
Takaisin uutisiin