Ilmoittautuminen MyClub Turnaukset Linkit Yhteistyössä SJK-EDUSTUS

UUTISET

VIFK:n Streng tyly vieras


15.01.2017

SJK-juniorit - VIFK 1-3 (1-2)

16 min 1-0 Matias Vainionpää

27 min 1-1 Jeremias Streng

30 min 1-2 Jeremias Streng

47 min 1-3 Jeremias Streng

 

SJK-juniorit ja VIFK kohtasivat toistamiseen kuluvan talven aikana kummankin valmistautuessa pian alkavaan SM-karsintasarjaan. Ensimmäinen maalijuhla Vaasassa päättyi tasan 4-4, mutta tällä kertaa vierailija ja erityisesti Jeremias Streng, olivat kotijoukkueelle liian vahvoja.

 

Otelun ensimmäinen 20 minuuttia oli kotijoukkueen parasta. Sen jälkeen vieraat veivätkin pääsääntöisesti peliä. Jo ottelun neljännellä minuutilla Matti Vähäpesola tulitti pallon tolppaan, mistä se kimposi takaisin peliin. Kuudennella peliminuutilla oli maajoukkuematkan koulun takia väliin jättänyt Emil Pannula kamppailemassa vieraiden veskarin kanssa, mutta tälläkin kertaa vierasjoukkue selvisi pälkähästä.

 

Toki myös VIFK sai paikkoja. Paras niistä tuli yhdeksännellä minuutilla vierasjoukkueen hyökkääjä pääsi puskemaan pallon, mutta SJK-juniorieden puolustaja purki pallon maaliviivalta pois.

 

Reilun vartin jälkeen Emil Pannula karkasi päätyyn ja laittoi sieltä komean keskityksen rangaistusalueelle, missä Matias Vainionpää oli paikalla ja laukoi upealla volleylla isännät johtoon.

 

Pari minuuttia myöhemmin SJK-juniorit olivat taas ahnaasti VIFK:n päädyssä ja vain puolustajan uhrautuva venyminen esti Matti Vähäpesolan pistämästä palloa tyhjään verkkoon. Vielä 26. minuutillakin peli näytti olevan isäntien hallussa Pannulan ajettua röyhkeästi tekopaikkaan ja kierrettyä maalivahdinkin, mutta kulma oli jo liian pieni ja laukaus painui sivuverkkoon.

 

Sen jälkeen alkoikin sitten Jeremias Strengin oma show. Ensin taituri pujotteli useammankin puolustajan välistä liian helposti laukoen tasoituksen pelikellon oltua 27. minuutin kohdalla ja vain kolme minuuttia edellisestä esityksestä otti sama kaveri loistavasti haltuunsa Benjamin Hiekkasen komean puolenvaihdon laukoen VIFK:n johtoon.

 

Heti toisen puoliajan aluksi Streng täydensi hattutemppunsa nousten vahvasti alueelle ja laukoen pallon vastustamattomasti verkkoon. Näin ottelun alkupuolen hallinta oli kääntynyt täysin päälaelleen ja vieraat menivät kahden maalin johtoon. Hattutemppunsa jälkeenkin Streng oli pari kertaa pahanteossa, mutta kotijoukkueen onneksi niistä selvittiin säikähdyksellä.

 

Vaikka VIFK tuntuikin vievän ottelua, sai se maalinsa paitsi Strengin taidokkaiden suoritusten myötä, myös kotijoukkueen huolimattoman pelaamisen vuoksi. Mitään ei voi kuitenkaan ottaa Strengin tekemisistä pois.

 

Toisen puoliajan shokkialku tuntui hiukan lamaannuttaneen kotijoukkueen. esitys ei noussut läheskään sellaiseksi kuin olisi voinut toivoa. Tuntui, että ei ihan täysillä pistetty itseä likoon kentällä, vaan tyydyttiin liian vaatimattomaan.

 

Toisella puoliajalla SJK-junioreilla oli kyllä muutama mallikas paikka, joista parhaat olivat Oscar Pihlajan suoraan jalkaan saama puolustajan taaksepäinsyöttö. Valitettavasti vain nyt eivät olleet hoksottimet kohdillaan, vaan tilanne valui tyhjäksi. Myös Saku Kulmala pääsi puskemaan hyvin Leevi Oksasen keskityksestä ja Iiro Hautala oli lähellä maalintekoa 83. minuutilla.

 

Vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju oli ymmärrettävästi todella pettynyt omiensa tekemiseen kentällä.

 

- Aika sanattomaksi tämä kyllä vetää. Ihan kuin kaikki eivät edes haluaisi yrittää täysillä. Aika paljon olen silitellyt poikia, mutta kyllä nyt on jokaisen ryhdistäydyttävä, vaitonainen Hietaharju sanaili ottelun jälkeen.

 

Alla on nyt kaksi tappiota ja jäljellä vielä yksi matsi ennen SM-karsintasarjan alkua. Ensi viikonlopun 22.1. pelattava FF Jaro on viimeinen treenipeli ennen tosikoitoksia.


Takaisin uutisiin