Turnaukset Linkit Yhteistyössä

UUTISET

Tasapelillä taas pinna lisää


29.05.2016

SJK-juniorit - FC Espoo 0-0 (0-0)

B-junioreiden SM-sarjassa ei todellakaan ole helppoja matseja. Sen sai nähdä kotijoukkue SJK-juniorit kun sarjataulukossa toiseksi viimeisenä oleva vieralija FC Espoo otti jokseenkin ansaitun tasapelipisteen mukaansa Seinäjoen Keskuskentältä maalittomaksi jääneessä ottelussa.


Vaikka peli päättyikin maalittomana, piti se silti SJK-juniorit sarjan piikkipaikalla. Toisaalta on muistettava, että kakkosena oleva Käpylän Pallo on pelannut ottelun vähemmän ja sillä on pari pistettä vähemmän. Myös sarjakolmonen OLS on 10 pisteessä ja kaksi pistettä perässä seinäjokelaisia.

 

Ei voi sanoa, etteikö kotijoukkueelle olisi tarjottu voitonavaimia, mutta tällä kertaa joukkueen tekeminen ei ollut ehkä ihan sillä samalla tasolla, mihin on totuttu ja mitä on toivottu. Toisaalta, tässä sarjassa ei juuri voi siimaa antaa, sillä jokainen joukkue joka SM-sarjaa pelaa on taatusti ansainnut paikkansa siellä.

 

Vaikka valkoisissa pelanneella vierasjoukkueella oli kulmureita paljon enemmän kuin kotijoukkueella, ei joukkue kuitenkaan kyennyt luomaan selkeitä maalintekopaikkoja, joista olisi pitänyt viimeistellä. Sen sijaan kotijoukkueella oli niitä enemmän. Nyt vain viimeistely oli jokseenkin luokatonta.


Jo ensimmäisellä puoliajalla JUssi Vähäpesola oli nokikkain vieraiden veskarin kanssa, mutta nyt eivät taivaankappaleet olleet oikeassa järjestyksessä maalinteon suhteen. Toisella jaksolla puolestaan Emil Pannula loi nopeudellaan itselleen aivan loistavan tekopaikan, mutta veto painui yli maalin. Toisaalta Leevi Oksanen oli hyvin mukana ja syöttöpaikkakin oli tarjolla. Silti maalintekijät yleensä elävät maaleista, eikä kukaan olisi Pannulaa moittinut, jos pallo olisi ollut verkossa. Ratkaisu oli varmasti ihan oikea.


Ottelun lopussa kotijoukkue sai järjestetty muutaman todella erinomaisen paikan vierasjoukkueen maalille. Tonttia oli niin Onni Valakarilla kuin Samir Radwanillakin pistää pallo verkkoon, mutta tuurilla ja taidolla vierasjoukkue selvitti itsensä tilanteista kuiville tämän tästä.


Jollakin tavalla kotijoukkueen pelaaminen oli ihan alusta saakka kovin hermostunutta. Alakerrassa kierrättäminen ei sujunut samaan tyyliin kuin monia muita vastustajia vastaan. Toisaalta FC Espoo tuli todella aggressiivisesti kimppuun, otti tilan pois ja teki pelaamisen vaikeaksi, eli eipä heiltäkään voi ottaa kunniaa pois.


Yleensä peliä aivan vallan nerokkaasti ja loputtoman energisesti pyörittävä Onni Valakari näytti hiukan väsyneeltä joukkueen keskikentällä. Liekö otteluruuhka, jossa nuorukainen taistelee, vienyt hiukan mehuja ja oivalluksia mukanaan. Ei Onni silti mitenkään huonosti pelannut, mutta omalla tasollaan ei nuorukainen silti ollut. Pitää kuitenkin muistaa, että se taso on korkea, eikä kukaan 17-vuotias pelimies pysty päivästä toiseen sillä sellaisella tasolla pelaamaan, kun siihen eivät kykene liigapelaajatkaan.

 

Turha tasapeliä ainakaan suuremmin on surra. Viiden matsin jälkeen plakkarissa on kuitenkin kunnioitettavat 12 pinnaa. Tulevana viikonloppuna ei pelejä pelata. Seuraavaksi edessä on vierasreissu Tuusulaan Pallokerho Keski-Uusimaan vieraaksi.


Takaisin uutisiin